Pudry do twarzy

Felicea Naturalny puder

Felicea Naturalny Puder Prasowany 102 Ciepły Piasek 8g

Nasi użytkownicy zostawili 23 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

malazu
    2 lutego 2025 o 17:51
    Bardzo dobry naturalny puder
    Puder kupiłam jeszcze w starej wersji z plastikowym opakowaniem z lusterkiem za zawrotne 5 zł na promocji w Hebe. Skusił mnie naturalny skład bez talku. Moja mieszana cera ma tendencję do wyświecania w ciągu dnia, natomiast ten puder bardzo fajnie ją matuje i po użyciu cera wcale szybko się nie świeci. Daje bardzo ładny, naturalny efekt. Sprawdził mi się zarówno na podkład, jak i nałożony solo bez podkładu na krem. Jego minusem dla niektórych może być to, że oksyduje i nawet jego jasny odcień jest dość ciemny i wpada w żółte tony. Natomiast mi się ten odcień mega podoba i bardzo mi pasuje, gdy mam opalone ciało. Chętnie kupię go ponownie.
  • 9 lipca 2024 o 16:05
    Zawsze mam go w kosmetyczce
    To jeden z moich ulubionych pudrów w kamieniu. Mam suchą skórę i większość pudrów podkreśla na niej suche skórki lub wysusza mi cerę. Ten puder matuje cerę i jej nie wysusza. Najjaśniejszy odcień pasuje dla bladych osób. Puder ma całkiem niezłe krycie. W poprzednim opakowaniu miał lusterko, przez co fajnie nadawał się do poprawek wciągu dnia.
  • 21 marca 2024 o 11:05
    Dobry prasowany puder zamknięty w solidnym opakowaniu
    Puder zamknięty jest w solidnym opakowaniu zamykanym na zatrzask. W środku znajduje się przydatne lusterko. Przydałoby się miejsce na aplikator wewnątrz. Mam skórę mieszaną. W strefie T ma skłonność do przetłuszczania. Puder to mój codzienny kosmetyk. Ten od Felicea jest niesamowicie wydajny. Ma lekką pudrową formułę, która idealnie się rozprowadza i wtapia w skórę tworząc naturalny lekki look. Długotrwale matuje skórę. Nie wchodzi w zmarszczki. Wygładza drobne linie.
    Luqia
    12 października 2023 o 17:23
    Jasny piasek czy ciemna pomarańcza?
    Puder ten kupiłam z racji tego, że chciałam swoją kolorówkę powoli zamieniać na naturalną. Nie sprawdzałam jego opinii przed zakupem, wzięłam w ciemno. Dopiero w domu zobaczyłam te średnie oceny (zanim dodałam recenzję miał 3.6/5) i trochę się przeraziłam. A potem przeraziłam się drugi raz, kiedy go użyłam, ale o tym poniżej... Kosztował mnie około 28 złotych na promocji w drogerii Hebe. Posiadam odcień 515 Jasny Piasek. Mam cerę mieszaną, wrażliwą, trądzikową. Twarz przetłuszcza się na strefie T, a boki bywają na zmianę normalne i suche. Pudry są mi więc potrzebne, chyba że jakiś podkład zastyga na mat - wtedy pudru tak naprawdę nie potrzebuję. Teraz jednak używam krem BB o świetlistym wykończeniu, więc muszę je ujarzmiać. Puder marki Felicea kupiłam właśnie dla takiego codziennego, podstawowego matowienia i utrwalania podkładu. I robi to dobrze, choć nie ma mocy np. pudru ryżowego. Mat utrzymuje u mnie może z 2 godziny (w umiarkowanej temperaturze), a potem muszę albo odbić sebum na chusteczce, albo dołożyć pudru. Spokojnie, po dołożeniu nie robi ciastka. Te 2 godziny trwałości to u mnie taki standard, chyba że na dworze jest upał - wówczas nawet w pół godziny potrafię się wyświecić ;p. Ten mat, o którym wspomniałam, nie należy do suchych i pozbawionych życia. Jakaś tam satyna się wybija, dając naturalne wykończenie. Jeśli natomiast chodzi o kolor... W opakowaniu nr 515 Jasny Piasek jest jasny, neutralny, odpowiedni praktycznie dla każdej osoby o jasnej karnacji, niezależnie od tonacji. Ciemniejsze karnacje na pewno by rozjaśniał. Ale już po pewnym czasie nadaje się tylko dla tych ciemnych karnacji, bo... ciemnieje. I to dość drastycznie, praktycznie na pomarańczę. Z tego względu używałam go tylko wtedy, kiedy byłam opalona - czy to naturalnie, czy samoopalaczem. Wciąż mam resztki opalenizny, więc jeszcze potrafię go ugrać i przy okazji staram się zużywać go jak najwięcej, żeby mieć denko przed powrotem do swojego normalnego koloru. A powrotu do tego gagatka nie przewiduję. Znam jeszcze inne marki z naturalną kolorówką, więc jest w czym wybierać. Opakowanie jest całe papierowe, jasnobrązowe z zielonymi i czarnymi akcentami. Płaskie, lekkie, bez lusterka. Prezentuje się cudownie i może to właśnie ono przyciągnęło mnie do tego produktu. Czasami kupuję oczami i raz wychodzi mi to na dobre, a innym razem na złe :D. Całość ma dobrą jakość. Pojemność to 7,5 g.
    Zalety:
    • Dobrze matuje i utrwala makijaż
    • Wygładza
    • Nie ciastkuje się zarówno od razu, jak i przy ewentualnych poprawkach w ciągu dnia
    • Bezzapachowy
    • Ładne i dobrej jakości opakowanie
    Wady:
    • Odcień 515 Jasny Piasek drastycznie ciemnieje na pomarańczowo, co równie drastycznie obniża mu ocenę
    • Mocno się pyli, a to ma wpływ na wydajność
  • 22 października 2022 o 20:34
    Pomarańczowe ciastko
    Opakowanie produktu to biała, zamykana na zatrzask puderniczka z lusterkiem, którą bez problemu można wrzucić do torebki czy walizki. Jest to chyba największy plus tego produktu zaraz obok składu, w którym nie ma talku. Kolor produktu (nawet najjaśniejszy) wypada niestety dość ciemno, a na dodatek z każdym podkładem czy kremem jakiego używałam oksyduje na okropną pomarańczę, co jest tym bardziej widoczne, że puder ma średnie krycie. Konsystencja jest dość przyjemna pod palcem, natomiast sam puder wygląda niestety dość ciężko na twarzy. Niestety podkreśla również niedoskonałości (np. zmiany skórne czy załamania skóry). Do tego naprawdę słabo matowi i wyświeca się szybciej od wszystkich pudrów, których używałam do tej pory, a z niektórymi podkładami tworzy efekt ,,maski''. Co prawda nie zapchał mnie ani nie podrażnił, natomiast zdecydowanie nie kupię go ponownie - wolałabym już nie używać zupełnie żadnego pudru do twarzy.
    Zalety:
    • skład - nie ma talku
    • krycie
    • nie przesusza
    • nie zapycha
    Wady:
    • kolor ! - najjaśniejszy kolor jest ciemny i pomarańczowy
    • oksyduje
    • wygląd na skórze - słabo matuje, brzydko osadza się na skórze i wygląda ciężko'