Kremy pod oczy

Hada Labo Tokyo Deep Wrinkle Corrector, Eye And Mouth Area Cream Krem na najgłębsze zmarszczki do okolic oczu i ust na dzień i na noc

Dax Cosmetics
Hada Labo Tokyo Anti-Aging Krem na głębokie zmarszczki do okolic oczu i ust na dzień i na noc
Hada Labo Tokyo Red Krem Przeciwzmarszczkowy do Okolic Oczu i Ust 15ml

• 21 lipca 2024 o 16:23
    Jeden z lepszych kremów pod oczy
    Moja skóra wokół oczu potrzebuje mega nawilżenia. W tej okolicy często mam uczucie ściągnięcia skóry. Ten krem spełnił moje oczekiwania, bo przynosi tę ulgę, której potrzebuję. Mimo, że bardzo dobrze nawilża ma też lekką konsystencję. Używałam naprawdę drogich kremów i wysuszały mnie, albo nawilżały zbyt mało. Ten kremik jest wyjątkowy. Strzał w 10.
    ika5559
    14 października 2021 o 21:03
    Rewelacyjny
    Krem pod oczy kupiłam w zestawie z lotionem tej samej marki. Krem jest rewelacyjny. Działa cuda ! Skóra pod oczami jest nawilżona, ujędrniona i wypielęgnowana. Polecam każdej kobiecie koło 40.
    Zalety:
    • działanie
    Grell
    22 września 2021 o 14:31
    Może uczulać
    Niestety, u mnie kompletnie się nie sprawdził. Nie dość, że nie pomógł, to jeszcze zaszkodził. Bardzo mnie uczulił. Po przebudzeniu miałam spuchnięte powieki i wręcz zaropiałe oczy... Myślałam wpierw, że to moje mleczko do demakijażu Mixa, choć przecież nie powinno, bo używam go od lat. Ale ok, zmieniłam je na antyalergiczne od Pharmaceris, ale nadal było to samo: rano spuchnięte powieki, żółte strupki, czerwone i piekące oczy. Czyli ten krem. Przestałam go stosować i wszystko wróciło do normy. Musiałam go wyrzucić. Nie polecam.
    Wady:
    • uczula
  • 31 stycznia 2021 o 12:37
    Lekko wygładza
    Krem mieści się w wąskiej tubce z wydłużonym końcem do aplikacji. Jest rzadki, lekko żelowy, o żółtym odcieniu. Zupełnie bez zapachu. Ja używałam go na bruzdy usta-nos. Na początku nie widziałam żadnych efektów oprócz lekkiego mrowienia po nałożeniu. Używałam go dwa razy dziennie, lekki efekt pojawił się po miesiącu i zakończeniu opakowania. Skóra wydaje się wygładzona ale nie napięta. Mam bardzo mieszane uczucia, ponieważ kosmetyk ten jest drogi, przy małej pojemności 15 ml. Spodziewałam się bardziej spektakularnych efektów.
  • 14 stycznia 2020 o 9:17
    Bardzo dobry nawilżacz!
    W poprzednim roku moja skóra pod oczami zaczęła bardzo wydziwiać. W pewnym momencie wszystkie korektory pod oczami zaczęły wyglądać paskudnie, ważyć się, wchodzić w zmarszczki i wyglądać mega staro. Jednocześnie były mi potrzebne, ponieważ moja skóra pod oczami zaczęła się robić ciemniejsza. Z worami zawalczyłam innym kremem i problemu już nie mam. Ale problem paskudnego korektora pozostał. I korektorów poszło w ruch 5, w tym sprawdzonych, każdy robił takie samo dziadostwo. Pani w Pigmencie zaproponowała mi, żebym poszukała lekkiego kremu na dzień pod oczy zamiast szóstego korektora. Tak zrobiłam. Padło na Hada Labo. Szukałam czegoś w bardziej rodzimych markach, ale ja nie wiem o co chodzi, polacy KOCHAJĄ olej. Oleje wylewają się z tubek, słoików i buteleczek. Nie znalazłam ani jednego kremu, który byłby lekki. Przeniosłam się więc do Rosmanna, aby kupić jakiś żel dla nastolatek pod oczy no i oto zapomniane hada labo wróciło ze mną do domu. Pierwsze wrażenie: Jestem zmęczona tymi wielkimi kartonami, mieszczącymi malutki produkt. To nieekologiczne i zajmuje za dużo miejsca w transporcie. Tubka standardowa, elegancka, ładna, nie muszę się zmuszać, aby używać produktu. Sam w sobie krem jest paskudny :D Jest żółtawy i cieknący. Ale nie zrażając się klepię go co rano pod oczy, bo są powody. Działanie: Krem zostawia lepkawą warstwę, co jak mniemam pomaga mojemu korektorowi. Odkąd zaczęłam go używać, mój problem z korektorem zniknął. Skóra pod okiem jest też zdecydowanie lepiej nawilżona, a mikrosiateczka odwodnienia zniknęła. Podsumowanie: Rozumiem część rozczarowań osób oceniających krem przede mną. Gdyby miał być to dla mnie samodzielny produkt, także byłabym niezadowolona z efektu. Jednak... Hej, on nie ma składu, który miałby robić jakieś szaleństwa. Ja go wzięłam jako krem lekko nawilżający, a jednocześnie bezpieczny i niedrażniący. I on spełnia moje wymagania. Przez te bardzo widoczne nawilżenie faktycznie wypycha "zmarszczki" (które tak naprawdę w moim wieku są liniami odwodnieniowymi). Zgadzam się, że dojrzałe osoby mogą być zawiedzione z tego zakupu, ale dla młodych osób, albo, tak jak dla mnie, jako produkt na dzień, jest super. Podejrzewam, że będę kupować kolejne opakowania, ale nie jestem pewna, czy w Polsce. Muszę porównać ceny z portalami azjatyckimi.
    Zalety:
    • silne nawilżenie
    • bardzo dobra, lepka baza pod korektor pod oczy
    • lekki, szybko się wchłania
    • dobry na dzień dla cery młodej
    • dobry, bezpieczny skład
    Wady:
    • na noc może być niewystarczający (chyba że jako serum pod bardziej bogaty krem)
    • osoby dojrzałe będą wymagały czegoś więcej