Kremy pod oczy

La-Le Zielona Herbata

msenvv
    7 kwietnia 2025 o 3:11
    Uwielbiam !
    Masełko kupiłam na oficjalnej stronie La-Le, jako pierwszy raz zapewne z 5 lat temu i już przy pierwszym zastosowaniu stał się moim hitem. Zacznijmy od świetnego naturalnego składu. Wspomnijmy, ze to polski produkt, który jest produkowany i zapakowany ekologicznie. Zamknięty w małym słoiczku o grubym szkle z niewydumaną etykietą i mocnym, powalającym wręcz, ale nie sztucznym zapachem zielonej herbaty. No uwielbiam ! Wita nas pistacjowy kolor, wspomniany zapach i dość twarda, ale rozpływająca się pod wpływem ciepła formuła. Tłustość ? Nie powiedziałabym. Ciężkość ? Przy grubej warstwie tak, więc produktu wystarczy naprawdę malutko. Jest bardzo wydajny. Wydajny na tyle, ze opakowanie dzieliłam wraz z mamą i obie byłyśmy zadowolone. Efekty - cudnie koi, nawilża i napina skórę pod oczami. Można stosować w zasadzie wszędzie na skórę. Świetnie sprawdzi się też na wysuszone dłonie i łokcie - tam można posmarować grubiej. Zalecam stosować go na noc albo w dzień, w którym nie będziemy się malować, ponieważ ma naprawdę bogatą formułę. Do skóry zwłaszcza suchej i potrzebującej napięcia czy ukojenia nie znajdziecie nic lepszego. Zwłaszcza w tej cenie i tym segmencie. Mój największy hit kosmetyczny i jednocześnie kosmetyczne zaskoczenie i duma.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Idealne zgodne z opisem producenta działanie
    • Formuła (masełkowa, rozplywajaca się i idealnie wtapiająca w skórę)
    • Zniewalający zapach
    • Delikatność
    • Lokalny producent
    Wady:
  • 20 grudnia 2024 o 1:40
    Dla mnie za tłusty
    Jeśli szukasz tłustego, dość ciężkiego kosmetyku do okolic oczu to będzie to dobry wybór. To jest zdecydowanie masło i ma taką konsystencję. Nie jest to krem. Nawilża skórę, ładnie pachnie, jest ultra wydajny. Ja używałam go nie tylko do oczu ale i innych części ciała bo inaczej bym go nie zużyła w terminie. Mam cerę mieszaną i niestety ogólnie kosmetyk był dla mnie za ciężki, potrafił się wałkować a i tak nakladalam go mało. Do cery suchej będzie idealny.
  • 25 lutego 2024 o 17:00
    Naturalne masełko pod oczy
    Mam 40 lat i moja skóra pod oczami jest bardzo sucha, cienka z prześwitującymi żyłkami i zmarszczkami mimicznymi. Najbardziej lubię używać kremów delikatnie tłustych, otulających i mocno odżywczych Miałam już okazję używać innego masełka od La-Le i byłam pozytywnie zaskoczona działaniem dlatego zdecydowałam się na zakup wariantu „Zielona Herbata” . Kupiłam na Allegro słoiczek 30 gramowy za 22 zł . Raz większe opakowanie nieznacznie różniło się ceną ale z doświadczenia wiem że nie będę w stanie zużyć go do końca przed data przydatności Produkt znajduje się w słoiczku z ciemnego grubego szkła z minimalistyczną nalepką na której znajduje się nazwa i skład. W środku jest zbite, twarde zielonkawe masło które mięknie pod wpływem ciepła palców. Zapach jest intensywny, orzeźwiający, zielona herbatę czuć na prawdę mocno Skład naturalny oparty na maśle Shea i ekstrakcie z zielonej herbaty. Zawiera także kompozycje zapachową więc osoby szczególnie wrażliwe muszą na to zwrócić uwagę .U mnie nie wystąpiło żadne pieczenie, zaczerwienienie czy inne niepożądane reakcje. Głównym zadaniem tego kosmetyku jest natłuszczenie, wygładzenie skóry. Zielona herbata ma opóźnia procesy starzenia (jest antyoksydantem) Masło świetnie wygładza, nawilża/natłuszcza i przywraca miękkość skórze.
    Zalety:
    • Plusy
    • skład- naturalny produkt
    • wydajny
    • ekologiczne opakowanie
    • działanie- natłuszczające, wygładzające, zmniejsza ściągnięcie skóry
  • 23 listopada 2023 o 23:16
    świeże masełko
    Doczytałam przed zakupem opinie internautów na temat ,,dobrego kremu pod oczy" tzn. bez parabenów, bez alkoholu, bez silikonów. Krem pod oczy z Lale przyciągnął moją uwagę ciekawym składem, bazującym na maceracie z zielonej herbaty o właściwości mocno detoksykujących i olejku eterycznym Green Tea. Nawet zapach jest taki świeży i relaksujący. Dodatek masła shea powoduje, że produkt dobrze się rozprowadza oraz natłuszcza obficie skórę pod oczami. Mam wrażenie, że nawet rano jest jeszcze ten produkt pod okiem. Masełko dopiero pod wpływem ciepła ludzkich rąk ,,topnieje" i pracuje. W słoiczku zobaczymy zieloną sztywną masę, o twardej konsystencji, którą najlepiej wydobyć za pomocą własnej zdobycznej szpatułki. Opakowanie takie trochę aptekarskie, skromna grafika dookoła szklanego słoiczka. Robi wrażenie produktu, któremu można zaufać. Można się dowiedzieć, że został wykonany ręcznie w bardzo krótkich seriach, a mnie zainteresowała adnotacja, że jest przyjazny dla vegan i wegetarian - to też jest ważne. Im mniej chemii, tym lepiej. Zawsze, kiedy go używam, widzę efekty- ujędrnia I wygładza skórę, a także zmniejsza opuchliznę- choć to akurat mój najmniejszy problem. Zielona herbata trochę rozjaśnia skórę, więc i cienie wydają się mniejsze, wręcz znikome. Cudów jednak nie zalecam wypatrywać. Aczkolwiek masełko chwalę.
    Zalety:
    • Orzeźwia
    • Świeżo i ładnie pachnie
    • Rozjaśnia skórę
    • Natłuszcza porządnie- używam też na suche pięty
    • Starczy na długo
    Wady:
    • Nieco tłusty jak na krem pod oczy
    Debski
    25 sierpnia 2023 o 13:34
    Jestem zadowolona
    Przede wszystkim duży plus za szklane opakowanie! Jest dość gęsty, kremowy, ale nie przeciąża cienkiej skóry pod oczami. Zauważyłam, że lekko zredukował moje cienie pod oczami, skóra jest nawilżona, ale nie tłusta. Rozjaśnia skórę pod oczami, nadaje się pod makijaż - nie waży się po nałożeniu korektora, a nawet przedłuża jego trwałość, nie roluje się, wygładza skórę pod oczami. Jestem z niego bardzo zadowolona i używam codziennie.