Odżywki do paznokci

Eveline Cosmetics Nail Therapy Professional, 8 w 1 Total Action, Silver Shine, Skoncentrowana odżywka do paznokci z drobinkami srebra

Eveline 8in1 Total Action, odżywka do paznokci z drobinkami srebra Silver Shine, 12 ml
Eveline
Skoncentrowana odżywka do paznokci z drobinkami srebra total action 8w1

• 26 marca 2025 o 14:45
    rozstania i powroty
    Odżywkę do paznokci 8 w 1 marki Eveline znam od wielu lat. Dawno, dawno temu jakieś ok. 15 lat używałam takiej odżywki w starej wersji. Wówczas miałam problemy z "wyhodowaniem " paznokci, gdyż byłam po chemioterapii. Trochę się zregenerowała , ale z wyglądem było źle. No i zaczęłam robić żelowy manicure. Trwało to ok 1 rok. No i znowu rozwaliłam sobie płytkę paznokciową. Była tak cienka i miękka, że gdy nakładałam odżywkę to piekło okropnie. Po jakiś 2/3 tygodniach paznokcie zaczęły się wzmacniać, rosnąć a ich gładkość i długość pozwalała na normalne pomalowanie kolorowym lakierem. Później zrobiłam miesięczną przerwę i znowu stosowałam 2/3 tygodnie. No i na tym byłby koniec zamierzchłych czasów. Obecnie również z powodów zdrowotnych (po narkozie) miałam problemy z nadmiernym wypadanie włosów oraz słabnącymi paznokciami. Płytka stałą się matowa z nierównościami, takimi mikro ubytkami. Udałam się do Rosso aby kupić wspomnianą odżywkę, ale okazało się , że jest w nowej wersji. Mam 8 w 1 Total Action SILVER SHINE z drobinkami srebra. Odżywka 8 w 1 dzięki ulepszonemu składowi i formule (tytan-diament) w widoczny sposób głęboko wnika z strukturę paznokcia odbudowuje, łata szczelnie i uelastycznia ubytki oraz pobudza do wzrostu. Wzmacnia płytkę i chroni przed pęknięciami. Odżywki można używać samodzielnie 2 warstwy, wówczas nadaje mlecznego blasku paznokciom. Lub na kolorowy lakier wtedy podbija kolor efektem brokatu. Moje paznokcie są obecnie w dobrej kondycji. Nie łamią się ciągle, nie rozdwajają , nie kruszą ani wyszczerbiają . Jestem zadowolona z działania odżywki 8w1 firmy Eveline Cosmetics i zapawne gdy będę w potrzebie powrócę do jej stosowania. Polecam. Produkt w dobrej cenie i sprawdzone działanie.
    Miroku
    13 lipca 2024 o 10:04
    Tylko dla wyglądu
    Kupiłam ją, bo ogólnie lubię odżywki Eveline, a tu jeszcze miały być drobinki-uwielbiam wszelkie błyskotki na paznokciach. Wizualny efekt jest super-lekko mleczny, drobinki subtelnie się mienią dając schludny i ładny efekt. Można go stopniować-jedna warstwa daje efekt bardzo subtelny i dyskretny, druga już bardziej w stylu french manicure(zresztą zdarzało mi się właśnie użyć tej od,zywki do typowego frencha z końcówką pomalowaną na biało, bo wygląda wtedy ślicznie). Odżywkę kupiłam mając paznokcie już w miarę zdrowe-potrzebowałam produktu, który stworzy na nich warstwę utwardzającą i chroniącą przed niekorzystnymi czynnikami. Z tego zadania srebrna Eveline wywiązuje się dobrze, pytka jest utwardzona, przy regularnym stosowaniu wzmocniona i nie przesuszona(ale też codziennie wieczorem olejuję paznokcie), produkt nie pogarsza podstępnie kondycji paznokci. I ogólnie to bym bardzo lubiła ten produkt gdyby nie jedna duża wada-odżywka nie ma w ogóle trwałości. Niezależnie od tego czy nakładam jedną czy dwie warstwy to produkt zaczyna się łuszczyć i ścierać już po kilku godzinach, a zamoczenie rąk w wodzie na kilka minut powoduje, że odżywka schodzi płatami. A, że jest mleczna to kolejna nałożona warstwa* podkreśla wszelkie ubytki w poprzedniej. Z tego też względu recenzowany produkt nie sprawdza się jako baza pod kolorowy lakier-o ile chroni przed przebarwieniami, tak w ogóle nie przedłuża trwałości. Wręcz ją skraca, bo emalia schodzi płatami jeśli pod spód nałożyłam recenzowaną odżywkę. Z dodatkowych małych plusów-wygodny pędzelek(z tych węższych, ale ładnie dopasowuje się do płytki), zaś odżywka nie smuży i szybko schnie. *bo ja takie lakierowe odżywki często stosuję w schemacie klasycznych odżywek Eveline(gdy zawierały jeszcze formaldehyd), czyli każdego dnia dokładam po jednej warstwie produktu, po trzech dniach zmywam i tak od nowa przez jakieś 2-3 tygodnie.
  • 2 kwietnia 2024 o 19:08
    Odżywka do pierwszego zmoczenia rąk
    Opierając się na doświadczeniu z inną odżywką Eveline 8w1, której używałam wiele lat temu, skusiłam się na tą z drobinkami srebra. Odżywka dobrze się nakłada. Nie jest ani za rzadka ani za gęsta. Całkiem szybko wysycha i pozostawia fajna, brokatowa poświatę na paznokciach. I tutaj kończą się pozytywy. Niestety produkt ten w ogóle nie trzyma się na paznokciach. Nie wytrzymuje nawet doby, a po nałożeniu więcej niż jednej warstwy odchodzi grubymi, białymi partiami. Bardzo nie polecam.
    Zalety:
    • Dobrze się naklada
    Wady:
    • Nie trzyma się paznokci
  • 18 grudnia 2021 o 17:49
    pół na pół
    Odżywka z pięknymi drobinkami paznokcie po nałożeniu dwóch warstw odżywki wyglądają przepięknie ładnie zdrowo a te drobinki mienia się można patrzeć i patrzeć naprawdę jest efekt no niestety schodzi całym płatem z paznokcia więc jest bosko póki nic nie robimy rękami po nałożeniu 1 warstwy efekt jest zupełnie inny nie tak piękny wytrzymuje na paznokciach ok 3 dni zależy też co się robi oczywiście ale po użyciu całej odżywki kondycja paznokci jest lepsza szybciej urosły i są trwalsze
    Zalety:
    • Poprawia kondycję paznokci szybciej rosną
    Wady:
    • Schodzi z paznokci trzeba często malować
    Drogeria Natura
  • 12 maja 2021 o 19:35
    u mnie się nie sprawdziła
    Odżywkę kupiłam by wzmocnić paznokcie po wieloletnim noszeniu hybryd. Po zdjęciu lakieru płytka momentalnie zaczęła się łamać, więc stwierdziłam że to dobry moment na odżywienie. Padło na tą, ze względu na drobinki srebra. Po nałożeniu na paznokcie, prezentuje się pięknie - drobinki są widoczne, ładnie się mienią. To tyle jeżeli chodzi o zalety tego produktu. Odżywka schodziła mi płatami - bez względu czy miałam nałożoną jedną czy dwie warstwy, normalnie odchodziła od paznokcia... Na początku próbowałam malować nią od nowa ale szybko pojawiły się te słynne "czarne kreseczki" więc musiałam odpuścić kurację. Niestety u mnie się nie sprawdziła i zamiast pomóc to jeszcze pogorszyła sytuację...
    Zalety:
    • drobinki srebra
    Wady:
    • odżywka odchodziła od płytki
    • zrobiły się po niej "czarne kreseczki" na paznokciach
    • nie poprawiła kondycji