Płyny do higieny intymnej

Lactacyd Precious Oil, Olejek do higieny intymnej

ruthy
    14 listopada 2019 o 5:10
    Ulubieniec.
    Używam go odkąd tylko pojawił się w sklepach. Wcześniej kupowałam inne produkty Lactacydu. Uwielbiam go za to, że delikatnie oczyszcza okolice intymne, a także pozostawia je nawilżone, bez tłustej warstwy i uczucia ściągnięcia skóry. Nie podrażnia, nie wyskakują mi po nim żadne krostki. Zapach dla mnie jest neutralny, nie zwracam na niego uwagi. Minusem jest brak pompki, ja zostawiłam sobie ją z jednego z opakowań po emulsji (tej samej marki). W ten sposób używa się go komfortowo, na jedną aplikację wystarczają mi dwie pompki. Kupuję go w promocji, zazwyczaj kosztuje wtedy 13 zł. Ode mnie piąteczka.
    Zalety:
    • Nawilża, daje uczucie komfortu, nie podrażnia, jest delikatny.
    Wady:
    • Brak pompki.
  • 6 maja 2019 o 8:49
    Zmienia się w gęsty krem myjący - Zapach hiacyntów i bzu
    Olejek dobrze myje i odświeża. Jest dość wydajny, mała ilość wystarcza na umycie. Po kontakcie z wodą zmienia się w biały krem. Intensywnie pachnie hiacyntami i bzami.
  • 25 kwietnia 2019 o 19:20
    Śmierdziuszek
    Niby wszystko z nim ok, ale ten zapach... Kupiłam, bo chciałam spróbować czegoś nowego do higieny intymnej niż standardowe płyny i żele, ale to chyba był błąd. Olejek zamknięty jest w małej, poręcznej buteleczce, niestety bez pompki. Konsystencja jest tłusta, no typowa dla olejków. Produkt doskonale łączy się z wodą tworząc coś w stylu mlecznej pianki. Bardzo dobrze myje, nie podrażnia, nie uczulił mnie. Jednak jego zapach jest dla mnie nie do zaakceptowania. Czułam coś w stylu smażonych ryb (?). Na moje nieszczęście olejek jest okropnie wydajny. Po tygodniu jednak ukradkiem część olejku lałam na rękę a część gdzieś tam obok na prysznic, żeby mieć czyste sumienie i nie wyrzucać prawie całego kosmetyku. Gdy dotarłam do 1/3 opakowania poddałam się i wyrzuciłam resztę. Naprawdę nie przeszkadzają mi takie zapachy w kosmetykach no chyba że mówimy tu o kosmetykach do mycia. W tym przypadku to dla mnie nie do zaakceptowania. Cenę uważam za zbyt wysoką jak na tego typu produkt.
    Zalety:
    • dobrze myje
    • nawilża
    • jest delikatny
    • wydajność (mimo wszystko to zaleta)
    Wady:
    • ZAPACH!!!
    • brak pompki
    • zbyt wysoka cena
    Anieg
    7 marca 2019 o 19:48
    Przyjemny
    Bardzo ciekawy olejek, który w kontakcie z woda zmienia się w mleczną emulsję. Myje delikatnie, ale skutecznie. Nie pozostawia lepkiej warstwy na ciele, nie występuje też żadne przesuszenie, podrażnienie. Skóra jest w dobrej kondycji, preparat jest bardo komfortowy w stosowaniu. Konsystencja jest rzadka i lejąca- inaczej niż w klasycznych wersjach Lactacydu. Opakowanie- estetyczne, choć brakowało mi pompki - rozleniwiły mnie poprzednie warianty Lactacydu jakie stosowałam, jednak nie było żadnego problemu z aplikacją preparatu. Wydajność całkiem niezła, bo wystarczyła kropla wielkości groszku na jednorazowe mycie. Zapach - mnie jakoś nie urzekł. Za intensywny i wyczuwałam w nim jakieś mdłe, olejowe nuty - wolałabym, żeby był całkowicie bezzapachowy. Trochę liczyła, że skład tego produktu będzie krótszy i bezpieczniejszy - i choć nie zrobił mi krzywdy, wręcz mam pozytywne odczucia po jego stosowaniu, ale uważam, że jakość nie jest adekwatna do ceny. Podsumowując- całkiem niezły produkt, o ile dostanie się go w promocyjnej cenie - regularna jest zdecydowanie za wysoka.
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja
    • dobra wydajność
    • nie podrażnia
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Sporo chemii w składzie
    • Brak pompki w opakowaniu
  • 5 sierpnia 2018 o 15:58
    Łagodny olejek
    Chciałam wypróbować czegoś nowego do higieny intymnej i zdecydowałam się na ten produkt. Olejek jest bardzo delikatny, ładnie pachnie, nie podrażnia, dobrze odświeża. Ładne opakowanie produktu, nie ma problemu z wydostawaniem się produktu na zewnątrz. Mimo tego, że jest to olejek, uważam, że jest dosyć wydajny. Cena może nie jest najniższa, ale często widuję go na promocjach.
    • nie uczula
    • odświeża