Podkłady

Eau Thermale Avène Sun Care, Very High Protection Tinted Mineral Fluid SPF 50+ Fluid mineralny bardzo wysoka ochrona przeciwsłoneczna SPF 50+

Avene Sun Fluid mineralny bardzo wysoka ochrona przeciwsłoneczna SPF 50+ do skóry nadwrazliwej 40ml

• 21 lipca 2021 o 10:08
    Jeden z gorszych jakie używałam, ciężki, mocno bieli - nie polecam ! Wyglądam w nim jak zombie!
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Filtrów używam na twarz cały rok, jednak latem zamieniam go na SPF 50. Ostatnio wpadły mi w ręce próbki mineralnego fluidu od Avene. Zapach - średni, bez rewelacji jak to z filtrami bywa, jednak nie jest on tak istotny jak konsystencja i to jak na skórze wygląda. Jest to jeden z najbardziej opornych, tłustych i ciężkich filtrów. Mocno bieli skórę twarzy, zostawiając na niej niebieska poświatę. Próbowałam czekać, aż się dokładnie wchłonie - nic z tego moja twarzy wygląda trupio blado - niebiesko jak zombie. Nawet po nałożeniu podkładu, co i tak graniczy z cudem, gdyż krem praktycznie się nie wchłania tylko rozmazuje po skórze i tak prześwituje ten brzydki odcień. Produkt jest w dodatku tak ciężki, że nie da rady w nim wytrzymać, komfort użycia zerowy! Musiałam go zmywać ze skóry, gdyż czułam jego ciężar. Produkt do tanich nie należy, dlatego radze na niego uważać i omijać szerokim łukiem. To strata pieniędzy.
    Zalety:
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    • SPF50
    Wady:
    • bieli skórę
    • tworzy niebieską poświatę
    • ciężki i tłusty
    • nie wchłania się
    • nie nadaje się pod makijaż
    • cały czas czuć go na skórze
    • nie da sie go w żaden sposób wsmarować
    • cena nieadekwatna do jakości
  • 28 maja 2021 o 18:24
    Nie dla mnie
    Używa od:próbka
    Dobrze , że przed kupnem całego opakowania postawiłam na próbkę. Fluid ma bardzo ciemny nienaturalny kolor. Cera po jego nałożeniu miała odcień pomarańczy. Fluid nie wchłania się, cera po jego nałożeniu wyglądała na tłustą. Jakby była posmarowana olejem. U mnie niestety nie sprawdził się.
  • 15 marca 2021 o 16:21
    Oleisty
    Byłam wyjątkowo niezadowolona z tego produktu. Po nałożeniu na twarz moim oczom ukazała się bardzo błyszczącą, lepka, ciemnobrązowa powłoka. Fluid nie dał się wklepać w żaden sposób. Mazał się na twarzy - niezależnie od czasu schnięcia. Pachniał olejem słonecznikowym i taki też efekt tworzył na twarzy - jak po posmarowaniu olejem słonecznikowym zabarwionym na ciemnobrązowo.
    Zalety:
    • Twarz była nawilżona i gładka w dotyku po zmyciu produktu
    Wady:
    • Ciemny kolor
    • Bardzo tłusta konsystencja
    • Mocny połysk na twarzy
    • Nie stapia się z cerą
    Iwona_C
    7 grudnia 2020 o 14:31
    Zachwytu brak. Kolor odpowiedni do mojej karnacji, ładnie wyrównuje koloryt i daje dobrą ochronnę przeciwsłoneczną, jednak nie do końca działa tak jak powinien.
    Kosmetyki Avene z wysokim filtrem stosuje od wielu lat, przetestowałam chyba wszystkie dostępne z SPF 50 więc i tego nie mogło zabraknąć w mojej kosmetyczce. W tym przypadku jednak mam trochę mieszane uczucia i do końca nie jestem zadowolona jak fluid współpracował z moją skórą w zależności od warunków pogodowych. Opakowanie jest nietypowe, ładne ale mało funkcjonalne. Plastikowa biała buteleczka ma spłaszczony kształt baryłki i beżowe zamykanie klik. Grafika z charakterystycznymi dodatkami w pomarańczowym kolorze. Plastik jest twardy, butelki nie można postawić do "góry nogami" i przy aplikacji trzeba nią wstrząsnąć aby wydobyć fluid, a czym mniej jest zawartości w środku tym oporniej to idzie. Konsystencja typowego fluidu, delikatnie tłustawa, zapach prawie niewyczuwalny, trochę przypomina mi zapach podkładu do twarzy. Kosmetyk występuje w jednym odcieniu jest to dość ciemny odcień brązu i z pewnością nie sprawdzi się u osób z jasną karnacją. W składzie mamy wodę termalna, filtry mineralne, witaminę E, olej z nasion słonecznika, mikę, sporo konserwantów w tym edta i sole aluminium. Jest bardzo przeciętnie. Fluid stosuje tak jak inne kosmetyki z filtrami czyli na serum i krem a przed wykonaniem makijażu. Dzięki śliskiej i tłustawej konsystencji łatwo się rozprowadza , równomiernie pokrywa skórę, nie tworzy plam , ładnie stapia się z skórą i wyrównuje jej koloryt. W moim przypadku kolor idealnie wpasowywał się w odcień cery. Efekt po zastosowaniu przypomina działanie kremu BB. Na skórze pozostaje tłustawa warstwa która potrzebuje chwili na wchłonięcie, ale potem cera jest ładnie zmatowiona, gładka o ujednoliconym kolorycie. Fluid dobrze łączy się z innymi kosmetykami, nic się nie roluje i nie warzy, nie ma również żadnego problemu z wykonaniem makijażu po aplikacji produktu. Dla mnie największym mankamentem był fakt że w przypadku wysokiej temperatury lub jakiegoś wzmożonego wysiłku fizycznego buzia szybko zaczynała mi się wyświecać , a makijaż miałam wrażenie że po prostu z niej spływał. Co w moim odczuciu całkowicie dyskwalifikuje ten produkt w stosowaniu w upalne dni, a na takie jest właśnie przeznaczony. Co do działania ochronnego to nie mam zastrzeżeń, bo w tej kwestii się sprawdza i podczas całego czasu stosowania na mojej twarzy nie pojawiły się żadne przebarwienia, nie wystąpiły również podrażnienia. Skóra była dobrze nawilżona, choć to pewnie za sprawa innych stosowanych kosmetyków w tym samym czasie. Z przykrością muszę stwierdzić ze to pierwszy krem o działaniu ochronnym od Avene który bardziej mnie rozczarował niż zachwycił. Nie odpowiada mi tłusta konsystencja i fakt że ma słabą trwałość, może i buzia ładnie wygląda kilka chwil po aplikacji , szkoda tylko że ten stan trwa bardzo krótko.
    Zalety:
    • daje dobrą ochronę przeciwsłoneczną
    • łatwo się rozprowadza
    • wyrównuje koloryt cery
    • dobrze współpracuje z innymi kosmetykami
    • nie przesusza skóry
    • nie uczula, nie zapycha
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • tłusta konsystencja
    • pozostawia lepki film na skórze
    • nie sprawdza się w upalne dni i podczas wysiłku fizycznego
    • może powodować wyświecanie się cery
    • zmniejsza trwałość makijażu
    • niefunkcjonalne opakowanie, ciężko wydobyć produkt
  • 22 lutego 2020 o 9:15
    Mój ukochany!!!
    Zacznijmy od tego, ze mam skore bardzo sucha z licznymi przebarwieniami. Uzywanie filtra z wysokim spf to absolutna dla mnie koniecznosc. Problem pojawia sie kiedy kremy z filtrem maja matowe wykonczenie i moja skora po posmarowaniu nimi nabiera wygladu papierowej kartki. I tu pojawia sie ten rewelacyjny produkt! Swiety Graal dla mojej pergaminowej skory w plamki. Kremik ma super kolor, ktory jest odrobine ciemniejszy od mojej skory, ale jestem w stanie mu to darowac, bo plusow jest o wiele wiecej. A wiec, chroni, nawilza, sprawia, ze wygladam promiennie, rozswietla, nadaje ladnego zdrowego kolorytu, utrzymuje sie caly dzien, poreczne opakowanie, niezly sklad. Warto sprobowac, oj warto!
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Efekt rozswietlenia
    • Wydajnosc
    • Nawilzenie
    • Kolor
    Wady:
    • Trudno zmyc z ubran