Wody perfumowane damskie

Donna Karan DKNY Gold EDP

Donna Karan DKNY Gold Woman Woda perfumowana 50ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 stycznia 2015 o 20:54
    lilia i akacja
    przypominają mi Herrerę EDP. też ta ciepła nuta czegoś słonecznego. myślałam, że spotkam się nos w nos z pogrzebem, czy domem pogrzebowym, a tu taka niespodzianka! słońe, kwitnące lipy, białe lilie w ogródku, koniczyna, pszczoły robią miód w pasiece, lato w pełni. żadne tam mroki, doły, cmentarze. samo życie. trwałość bardzo dobra. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 30 ml
  • 29 marca 2014 o 9:51
    Chłodny, tajemniczy, wibrujący...
    Oceniam wersję EDP. Mentalnie jestem na cmentarzu w Palmirach - gdzieś tam leży samotny, okazały i bardzo wonny, liliowy wieniec. Wybieram się na przechadzkę po lesie, dotykam drzew, opuszkami palców muskam przywarty do nich mech, gdzieniegdzie natrafiam na hubę, lepka żywica skleja mi palce. Mija chwila, jestem już daleko za cmentarzem, już nie widzę trzech dostojnych krzyży. Wiatr mimo to niesie ze sobą słodko - gorzki aromat wieńca, który przeplata się miękko z zapachem drzew iglastych, wyczuwam też woń brzozy. Jest spokojnie, cicho. Jest przyjemnie. Gold jest zapachem fenomenalnie trwałym i mocno wyczuwalnym. Może drażnić, może dusić, albo szalenie się podobać i uzależniać. Mnie uzależnił. To miłość. Jest mój. Flakony z tej serii mnie osobiście zachwycają - minimalistyczne, przyozdobione czarnym, jakby drewnianym korkiem. W wersji klasycznej EDP przykuwają uwagę dwoma złotymi bokami z wypukłością. Polecam miłośnikom zapachów chłodnych, ciężkich i charakternych. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1
    Katefit
    15 października 2013 o 12:58
    podobny do g.sabatini
    To zapach dla koneserów, mocno orientalny, można go pokochać lub nieznieść. Robiłam kilka podejść, miałam dwie próbki Eau de Perfum 1,7ml, no, ale cóż, raczej go nie umiem znieść jak już się rozwinie totalnie, 20 min max i muszę umyć rękę. Ale znam atrakcyjną kobietę, która używała Gabriele Sabatini - nie wiem którą - i ten Gold przypadł jej do gustu. Lubię kwiatowe perfumy z domieszka orientu, w kierunku Poeme. Gold to nie moje klimaty.
    agateq
    20 lutego 2013 o 11:23
    ciężki zapach dla dojrzałej kobiety.
    Jestem początkująca w dziedzinie perfum, zapachów i nut. W zasadzie podobają mi się wszelkie buteleczki i każda ich zawartość - podobnie było z DKNY. Wstępnie zauroczona głębokim i ciężkawym zapachem przeszłam w fazę zmęczenia i wręcz - "podduszenia" się sobą samą, kiedy miałam go na sobie. Świadczy to o tym, że jest trwały i z biegiem dnia przechodzi - mam wrażenie - w coraz głębsze i coraz cięższe nuty, a ja czuję się, jakbym była wciągana w gorące i duszne bagno. Zapach ten moim zdaniem nie nadaje się ani na dzień, ani na wieczór, ani na lato, ani na zimę - jest zbyt twardy, męczący, duszny. Używam tego produktu od: kilku miesięcy. Ilość zużytych opakowań: wciąż jedno.
  • 4 marca 2012 o 20:25
    Lilie w syropie
    Do mojej 50tki, kupionej ( przyznam się) wyłacznie dla przepięknego flakonu i w ciemno, podchodzę ostroznie, testuję, testuję i...mam mieszane uczucia. Spodziewalam się chłodnego piękna żałobnych kwiatów, jakie znam z "Black" Kennetha Cole\\\'a. Recenzje DK "Gold" narobiły mi ogromnego apetytu i chyba wywindowały moje oczekiwania za bardzo. Od początku uderza w nozdrza lilia, przybrudzona jednak czymś słodko-kwaśnym ( czyżby akacja z paczulą pod rękę?), co działa na mnie lekko migrenogennie i omdlewająco. Coś słodko-syropowo-duszącego kryje się pod tą lilią, i nie pozwala mi cieszyć się pięknem jej zapachu. Jest w tym zapachu jakaś fizjologiczna nutka, która moze odrzucić niektóre osoby, sama jestem fanka odurzających kwieciuchów, ale ten zapach jest zbyt awangardowy jak na mój ( średnio na razie chyba wyrobiony) zmysł powonienia :( Na pewno spróbuję dac im szanse, ale fajerwerków i zachwytów chyba już nie bedzie.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie