Balsamy do ciała

Cerko Cerkobaza, Emolient do codziennej pielęgnacji suchej skóry

e-ZikoApteka.pl
Cerko SP. Z O.O. SP. K. CERKOBAZA Emolient do codziennej pielęgnacji skóry suchej 125ml
Cerkobaza Emolient do ciała 125 ml

• 15 marca 2025 o 13:02
    Perełka
    Ten emolient dosłownie uratował moją skórę, gdy była w fatalnej kondycji – sucha, podrażniona i napięta. Już po pierwszym użyciu poczułam ogromną ulgę. Najczęściej nakładam go na noc i rano budzę się z miękką, nawilżoną skórą. Dodatkowo jest mega wydajna – niewielka ilość wystarcza na pokrycie całej twarzy lub ciała, więc jedno opakowanie starcza na długo. Za tak niską cenę to prawdziwa perełka w pielęgnacji!
    rokak
    16 września 2024 o 22:29
    Dziwny produkt
    Produkt kupiłam z polecenia do skóry wrażliwej, przesuszonej, ze skłonnościami do podrażnień, szczególnie w wakacje. Moja skóra twarzy cyklicznie przez różne czynniki ma podrażnienia, które ten krem łagodzi. Czy sprawdza się na co dzień? Nie do końca. Opakowanie jest dobre, produkt łatwo wyciska się z tubki, która jest solidnie zrobiona. Zapach ledwo wyczuwalny, za to konsystencja bardzo dziwna. W pierwszej chwili emolient jest gęsty, w następnej jak woda. Pozostawia na twarzy tłustą warstwę, która nie wchłania się szybko. Stosowanie go na noc lub na dzień bez makijażu jest okej, ale przy długim dniu poza domem jest średni. Dodatkowo polecam nakładać mniejsze ilości. Krem nie zapycha, ale tłusta konsystencja potrafi przeszkadzać.
    • dostępność w aptekach
    Wady:
    • tłusta powłoka przez kilkanaście/kilkadziesiąt minut
  • 27 maja 2024 o 13:33
    Fajny produkt za niską cenę
    To emolient, który wprowadziłam do naszej codziennej pielęgnacji po poleceniu przez dermatologa podczas konsultacji związanej z AZS mojej córki. Produkt okazał się na tyle skuteczny, że zaczęłam go używać również ja, ponieważ również cierpię na AZS. Jednym z największych atutów tego produktu jest jego cena. Udało mi się go kupić na Allegro za około 10 zł podczas promocji, a regularna cena w aptekach wynosi około 15 zł, co i tak jest bardzo przystępną kwotą za tak dobry emolient. Cerkobaza bardzo dobrze nawilża skórę, chociaż jest raczej dodatkiem do kompleksowej pielęgnacji przy AZS. Plus za małe opakowanie - można nosić go ze soba wszędzie :) U nas sprawdza się świetnie na najbardziej problematyczne obszary, takie jak kolana, łokcie oraz inne bardzo suche miejsca. Nawilżenie, jakie zapewnia, jest naprawdę odczuwalne, co przynosi ulgę suchej i podrażnionej skórze. Choć nie testowałam tego produktu na twarzy, jego działanie na resztę ciała skłoniło mnie do polecenia go innym osobom zmagającym się z AZS. Jest to zdecydowanie produkt, który warto mieć pod ręką, zwłaszcza że nie obciąża budżetu, a przynosi realne korzyści dla suchej i wrażliwej skóry. Kupuję już od kilku miesięcy i na pewno będę do niego wracać!
    Zalety:
    • Przystępna cena (około 10-15 zł)
    • Skuteczne nawilżenie suchej skóry
    • Polecany przez dermatologów
    • Łatwo dostępny w aptekach i online
  • 13 kwietnia 2023 o 17:39
    Dobry na noc, mierny na dzień
    Krem kupiłam z polecenia kosmetolożki, używałam go w trakcie serii zabiegów retinolem i kwasami medycznymi do twarzy. Z uwagi na duże podrażnienie i przesuszenie skóry potrzebowałam do pielęgnacji czegoś treściwego, o bogatej formule, a jednocześnie czegoś, co nie zaszkodzi mojej kapryśnej, trądzikowej skórze. Jako krem nocny sprawdzał się świetnie - zabezpieczał, nie podrażniał, a nawet przynosił ulgę tuż po zabiegach. Nie sprawdził się kompletnie pod makijaż - nałożony pod krem z filtrem rolował cały makijaż w przeciągu godziny, jednakże biorę poprawkę na to, że nie jest to produkt dedykowany na dzień.
    Domai
    19 lutego 2023 o 21:25
    Krem Cerkobaza
    Krem u mnie sprawdził się na 5! Doskonale poradził sobie z moimi czerwonymi i popekanymi dłońmi. Przy reguralnym używaniu znów mam gładkie dłonie. Krem nie ma zapachu a konsystencja jest gesta, która pod wpływem ciepła dłoni staje się wodnista. Często nakładam większą ilość kremu na noc i zakładam rękawiczki bawełniane- to już taki mały rytuał piękna ????
    Zalety:
    • Szybkość działania, brak zapachu
    Wady:
    • Konsystencja