Olejki do włosów

L'Oreal Professionnel Mythic Oil, Huile Radiance Profesjonalny olejek odżywczy do włosów koloryzowanych

izka707
    4 maja 2023 o 18:00
    Bardzo dobry olejek do włosów
    Kiedyś to był mój nr 1 wśród olejków do włosów i zużyłam mnóstwo opakowań, ale po zmianie opakowania na szklane ma odrobinę gorszy skład i jest bardziej rzadki niż w starej formule. Tak, czy inaczej to bardzo dobry olejek do włosów - nie obciąża, dobrze się rozprowadza, ładnie pachnie, jest w miarę wydajny, chroni włosy przed wysokimi temperaturami podczas modelowania, nadaje miękkość i połysk włosom. Jest w miarę drogi jak na olejek do włosów i myślę, że można znaleźć coś tańszego podobnej jakości ale i tak bardzo polecam bo to super produkt. Bardzo żałuję że został zmieniony skład, bo tamten był idealny.
    Zalety:
    • dobrze się rozprowadza
    • nie przetłuszcza i nie obciąża włosów
    • ładnie pachnie
    • włosy po nim są miękkie i błyszczące
    • doskonale zabezpiecza przed wysokimi temp. podczas modelowania
    • w miarę wydajny
    Wady:
    • zmieniona formula i opakowanie - poprzednia wersja była idealna
    • dość drogi
    • szklane opakowanie łatwo pobić
    Ganette
    24 listopada 2022 o 0:18
    Bardzo dobry olejek.
    Kupiłam kiedyś na notino, potrzebowałam nawilżenia i poprawy kondycji włosów. Wtedy moje bardzo ciemne włosy rozjasnialam do bardzo jasnego blondu, niestety włosy kruszyly się i nie wyglądały zdrowo. Były matowe i szorstkie. Miałam nadzieję że ten olejek pomoże mi doprowadzić włosy do w miarę dobrego stanu. Nakladalam obficie na noc, rano myłam włosy. Po jakimś czasie zauważyłam małą poprawę, włosy przestały się tak kruszyć, miały nawet lekki blask. No ale wiadomo, bardzo zniszczone włosy rozjasnianiem nie naprawia się od olejku. Poznien przyszły obostrzenia wiadomo z jakiego powodu, przestałam farbowac. Postanowiłam wrócić do naturalnego koloru. No i mam. Olejek kupiłam ponownie jakiś czas temu. Używam tak jak używałam wtedy, włosy są super błyszczące, sypkie i miękkie. Teraz widzę prawdziwe działanie tego olejku, na naturalnych włosach od czasu do czasu farbowanych naturalną farbą, aby jeszcze podkreślić ich blask i kolor. Olejek serdecznie polecam, naprawdę przy regularnym stosowaniu widać różnicę w wyglądzie włosów.
  • 16 marca 2021 o 12:03
    Dodaje blasku włosom suchym i farbowanym
    Wspaniały olejek idealnie nadający się do wlosow suchych i farbowanych. Jest bardzo wydajny. Ja stosuję go po umyciu i wyprostowaniu włosów - zmiękcza je, nabłyszcza, wyglądają jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego :)
  • 12 sierpnia 2020 o 16:08
    Od czasu do czasu
    Pierwsze, co zachwyca w tym kosmetyku, to jego piękne wydanie – złota buteleczka. L’Oréal Professionel Mythic Oil Huile ma kilka zalet: przyjemnie, intensywnie, ale nienachalnie, pachnie, jest wydajny, nie skleja i nie obciąża włosów, dobrze się na nich rozprowadza, ułatwia ich rozczesywanie i delikatnie nabłyszcza. Dodatkowo może być stosowany zarówno na sucho, jak i na mokro. Nie spodoba się jednak osobom o mocno przesuszonych pasmach, które nie znoszą alkoholu w składzie preparatów. A tu w bazie mamy alkohol denaturowany. Niestety zbyt częste używanie tego olejku może doprowadzić wyłącznie do przesuszenia włosów. Ten fakt ratuje obecność oleju arganowego. Otula on kosmyki cienką warstwą, nawilżając je, odżywiając i chroniąc przed czynnikami zewnętrznymi. Jestem na tak, jeśli miałabym go używać od czasu do czasu – na przykład przed większym wyjściem. Wtedy rzeczywiście włosy będą się prezentować atrakcyjnie – lśniąco i elastycznie. Jednak nie polecałabym go do stosowania w codziennej/częstej pielęgnacji.
  • 10 czerwca 2019 o 18:25
    Polecam każdemu!
    Polecam każdemu kto ma problem z puszącymi sie, elektryzujacymi, suchymi jak patyki włosami. Zaden produkt drogeryjny tak świetnie nie nawilżył moich włosów jak ten olejek a są one rozjaśniane. Często miałam problem z tak zwanym "sianem" na głowie. Odkąd używam tego olejku po każdym myciu mój problem zniknął. Włosy świetnie się układają, są nawilżone, miekkie i przede wszystkim świetnie się rozczesują dzięki czemu nie wyrywam sobie kępek włosów. Polecam każdemu kto ma problem z suchymi, zniszczonymi włosami .
    Zalety:
    • Nawilżenie,
    • Połysk włosów,
    • Miękkość włosów,
    • Włosy są gładkie i nie puszą się,
    • Zmniejszony efekt elektryzowania się włosów.
    Wady:
    • Jedynie co moge zarzucić to fakt, że jeżeli przesadzimy z pompkami olejku to włosy wyglądają po wyschnięciu jak tłuste(w końcu to olej) i zdecydowanie wystarczy ilość pompek jaką producent polecił nawet na długie wlosy. :)