Olejki do włosów

Hask Argan Oil, Repairing Shine Hair Oil Olejek do włosów

• 11 marca 2021 o 20:19
    taki sobie silikonowy olej
    Używał go mój syn, który ma kręcone włosy. I na jego włosach wygląda dobrze. Pozwala ujarzmić, włosy nie puszą się, daje połysk. Moje włosy są zupełnie inne - proste, cienkie, farbowane. Czasami puszą się i odstają i wtedy próbuję olejku. Zawsze stosuję na suche włosy, bardzo niewielką odrobinkę. Rozprowadzoną na dłoniach i potem "wgłaskaną" we włosy . Trochę pomaga. Włosy przestają się puszyć i mają więcej blasku. Ale olejek powoduje, że włosy już po kilka godzinach zaczynają wyglądać tłustawo i nieestetycznie. Poza tym w składzie na pierwszych miejscach są silikony, a potem dopiero olej arganowy. Może tak musi być? W podsumowaniu - olejek ładnie wygląda na włosach kręconych, ale nie nadaje się do włosów cienkich.
    Zalety:
    • podkreśla ładny wygląd kręconych włosów
    Wady:
    • skład
    • nie nadaje się do włosów cienkich, delikatnych
  • 1 maja 2020 o 14:50
    Średni
    Muszę przyznać że wiązałam większe nadzieje z tym olejkiem. W końcu cena jak za taką pojemność nie jest wcale najniższa. Buteleczka jest poręczna ale łatwo wylać za dużo produktu albo wykapać go na rękę. Działanie nie jest mega widoczne. Nie zauważyłam żeby chronił czy nawilżał lub nabłyszczał końcówki. Zużyłam go bo miałam go pod ręką i lubię kończyć kosmetyki które zacznę jeśli nie robią mi krzywdy. Tej olejek jest średni -nie działa źle ale też nie działa dobrze. Dodam że mam włosy suche, cienkie i łamliwe, nie wiem ja sprawdzi się u innych. Tak naprawdę największą zaletą jego stosowania i zarazem najprzyjemniejszą jest zapach, który mogłam wąchać na okrągło! :)
    Wady:
    • brak widocznych efektów
    Xena87
    4 kwietnia 2020 o 20:07
    Kocham!
    Używałam wiele olejków do włosów ale to zdecydowanie mój faworyt! Włosy po nim są miękkie, puszyste, sypkie. Zdecydowanie ich nie obciąża. Buteleczka może wydawać się mała ale jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Wszysytko
  • 20 stycznia 2020 o 20:40
    Przyjemny
    Olejek zachwycił mnie swoim zapachem, który utrzymuje się na włosach jeszcze długo po użyciu. Zauważalne jest jego działanie wygładzające. Użyty w rozsądnych ilościach nie obciąża włosów. Miły dodatek do pielęgnacji :)
  • 1 września 2019 o 19:35
    średni
    Plusy: bardzo ładny zapach (niestety nie utrzymuje się długo), wygodne, poręczne opakowanie szczególnie w podróży. MInusy: bardzo słabo nawilża/wygładza, szybko "wsiąka" we włosy ale ich nie uealastycznia, nie chroni przed ciepłym powietrzem suszarki, nie nabłyszcza. Działanie jest bardzo słabe - a używałam już kilkunastu tego typu kosmetyków różnych firm. Nie zrobi krzywdy, ale też nie zrobi dla włosów niczego wyjątkowo dobrego. Cena jak za takie działanie i pojemność jest bardzo wysoka. Nie polecam.