Cien Soft, Moisturizing Body Cream Lekki krem nawilżający do twarzy i ciała z olejkiem z jojoba i witaminą E (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 2 września 2018 o 0:35
    Gdyby nie podrażniał...
    Krem ten ma naśladować Nivea soft, co widać w nazwie i konsystencji. Podczas nakładania i krótko po nałożeniu też wydaje się działać podobnie, ale tylko krótko... Jeśli chodzi o działanie na twarz, to podrażnia moją skórę (nie jakoś bardzo, ale na pewno nie mogłabym stosować codziennie). Skóra twarzy robi mi się napięta i lekko piecze, a usta jakby drętwieją. Zdecydowanie lepiej spisuje się jako balsam do ciała i krem do rąk, choć co wrażliwsze partie ciała też u mnie czasem podrażnia. Stosuję bardzo rzadko, tylko gdy nie mam nic innego pod ręką. Nie podoba mi się, że nie jest biały - jakoś dziwnie mi się używa kremu o kolorze szarego mydła... Duża zaleta: faktycznie dobrze i długotrwale nawilża, zwłaszcza ciało. Jeśli ktoś nie ma problemu z wrażliwą skórą to za taką cenę, do tego przy tak wysokiej wydajności, warto się skusić.
    • Konsystencja
    • Długotrwałe nawilżenie ciała
    • Wszechstronność (dobrze się sprawdza też jako krem do rąk)
    Wady:
    • Podrażnia
    • Zapach mnie osobiście drażni, choć obiektywnie jest raczej neutralny
    • Pozostawia tłusty/lepki film
  • 29 sierpnia 2018 o 16:25
    Cien i miłe zaskoczenie
    Krem jest lekki i bardzo wydajny. Co miło mnie zaskoczyło, bo za taką cenę spodziewałam się czegoś nieco gęściejszego od wody, a tu miłe zaskoczenie. Wchłania się szybko i zostawia skórę, jakby z warstwą nieco tłustawego nawilżenia. Dlatego ja, raczej stosuje go bardziej na noc i po kąpieli, bo świetnie zabezpiecza skórę przez parowaniem z niej wody. Krem przeznaczony jest do całego ciała i ja też go tak stosuje. Zostawia skórę miękka i nawilżoną, tak samo działa na twarz, mam nawet wrażenie, że zmiękcza skórę. Skład ma dość długi niestety i nie jest to kosmetyk naturalny, ale mnie osobiście nie uczulił i nie podrażnił. A jeśli szukacie czegoś po prostu do ciała, za śmieszne pieniądze to ten krem jest szczególnie dla was. Wadą może być opakowanie, ale mi ono i jego słoiczkowaty wygląd nie przeszkadza. Dla mnie osobiście tego produktu nawet jest za dużo, bo za nim skończy się opakowanie, to jednak trochę mija. A ja lubię odmiany w pielęgnacji i nie lubię mieć długo otwartego produktu. Do tego nie wszystkim może odpowiadać ten efekt na skórze jaki pozostawia, nieco tłusty, lecz nie lepki. Stosowałam go przed makijażem, jako taką bazę/pielęgnację i nie ważył się z kosmetykami. Do produktu wrócę, ale za jakiś czas.
    Zalety:
    • duża ilość produktu
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • zostawia lepką skórę
  • 31 lipca 2018 o 13:43
    Idealny dla każdego!
    Skusiłam się ceną produktu, szukałam czegoś nowego jeżeli chodzi o uniwersalny krem nawilżający. Trafiłam na ten produkt i kupuję go do dzisiaj. Pomimo opakowania typu słoiczek, bardzo lubię ten produkt. Jest bardzo uniwersalny, choć nie kładę go na twarz, bo do niej mam nieco inną pielęgnację. Dla dużych rodzin z dziećmi jest to produkt jak znalazł. Dobrze sobie radzi z suchymi łokciami, z suchą skórą na nogach, czy z suchymi dłońmi. Szybko się wchłania, skóra jest miękka i nie ma żadnego tłustego filmu. Polecam!
    Zalety:
    • cena!!
    • uniwersalność
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • dobrze nawilża i zmiękcza skórę
    • delikatny zapach
    Wady:
    • opakowanie typu słoiczek - w tym przypadku da się jednak przeżyć
    witesia
    25 lutego 2018 o 12:21
    Polecam
    Perełka wśród kremów za tak niską cene. Bardzo wydajny, super nawilża, szybko się wchłania. Jest lekki, dlatego sprawdza się zarówno na noc jak i pod makijaz.
    • Lekkość
    • Nawilżenie
    • Wchłanianie
    • Funkcjonalność
  • 16 lutego 2018 o 13:45
    najlepiej wydane 5 zł !!
    porównałabym go do kremu Nivea Soft, taki wielofunkcyjny i do twarzy i do ciała i do rąk generalnie co się nie posmaruje to będzie ok :) bardzo go lubię, zostawia skórę miękką i nawilżoną a do tego kosztuje chyba 5 zł? mam zawsze w łazience, nie szukam już żadnych innych balsamów bo u mnie zagościł na stałe :) piękny zapach, super cena i to nawilżenie no jak dla mnie 3 plusy i żadnego minusa ;) polecam!
    Zalety:
    • cena, działania, opakowanie