+jest to moja ulubiona paleta i nie spodziewam się, żeby to miało się zmienić w najbliższym czasie,
+piękna estetyka, biała, błyszcząca, przyjemnie się to trzyma w dłoniach, używa, miło patrzeć,
+są tutaj takie piękne metaliki, że wyglądają one na powiece jakby wręcz były mokre, żadna inna firma nie ma takich metalików jak Morphe,
+doskonały wybór kolorów, można zrobić makijaże dziennie, wieczorowe, szalone, stonowane,
+niewiele jest palet, które mają tak dużo kolorów, Morphe i Sephora, nie licząc palet no-name,
+nie miałam jeszcze cieni lepszej jakości - nigdy!
+blendują się jak masło,
+pigmentacja szalona, osoby mało wprawione powinny uważać z nakładaniem cieni, zwłaszcza w ciemnych kolorach, bo potem ciężko zabrać nadmiar, trzeba rozetrzeć,
+utrzymują się aż do zmycia, nawet kilkanaście godzin,
+maty są matowe, satynki satynowe, wszystko jest tak jak ma być,
+doskonale się zmywają, nie mażą się po twarzy,
+w ogóle się nie osypują, chociaż ja zaczynam zawsze od oczu, a potem nakładam resztę, więc mogę być niemiarodajna, mogę powiedzieć, że nie osypują się na ubrania w trakcie malowania (a inne to robią, np. Kat von D), w trakcie dnia nie migrują po twarzy,
+mnie to się nawet zapach tych cieni podoba,
+są tu odcienie ciepłe, zimne, neutralne, no doskonała paleta!
+cienie są wydajne, są i są,
+każdy makijaż stworzony tą paleta wygląda dobrze, każdy kolor z każdym, sprawdziłam już baaaardzo dużo kombinacji,
+konsystencja nie jest za sucha, jest idealna, metaliki są mniej suche niż matowe,
+używanie tej palety sprawia, że człowiek czuje się dobrze, sprawia mi ona bardzo dużo radości,
+bardzo polecam dosłownie każdemu, kto używa cieni do powiek,
+niektóre kolory doskonale nadają się na eyeliner, nawet nie trzeba mieszać cienia w wodą/czymś mokrym,
+nie bledną w ciągu dnia,
+nie zbierają się w załamaniach,
-wysoka cena, ale jest uzasadniona,
-brak matowego beżowego, na tyle kolorów to powinien być element obowiązkowy,
-brak Morphe w sklepach stacjonarnych, są online, ale tylko od czasu do czasu, w większości z nich nie można płacić kartą
Najlepsza paleta jakiej kiedykolwiek używałam, to absolutny hit wśród palet.
- Trwałość