Olejki do włosów

Anwen Olej werbena do włosów niskoporowatych

Nike_88
    14 lipca 2021 o 14:33
    niestety nietrafiony
    Kupiłam ten olejek, bo mam średniopory minus, które lubią się z kokosem, uznałam więc, że warto spróbować. Niestety nie jest to olej dla mnie, głównie przez zapach... Bardzo intensywny zapach (zapewne tytułowej werbeny) był dla mnie nie do zniesienia, szczególnie że nawet po zmyciu z włosów był dalej jakiś czas wyczuwalny... dla mnie ten zapach przypominał duszący środek do czyszczenia mebli i odrzucał totalnie. Zapach byłby do przejścia gdyby olej dawał zamierzony efekt, niestety efektu nie było, a nawet włosy wyglądały gorzej niż przed użyciem, widocznie moje włosy nie lubią oleju Babassu, bo zarówno arganowy jak i kokos solo sprawdzały się nieźle. Próbowałam go potem zużyć do zmywania makijażu oraz do masażu, ale niezbyt się nadawał do tych rzeczy, no i wciąż zapach mnie odrzucał, także finalnie trafił do kosza... Szkoda
    Zalety:
    • skład
    • pompka
    • polska marka
    Wady:
    • efekty
    • ZAPACH
    • nieprzeźroczyste, plastikowe opakowanie
    HannaBe
    6 listopada 2019 o 11:56
    Koszmar
    Zachęcona resztą kosmetyków do włosów niskoporowatych marki Anwen postanowiłam sięgnąć po ten olejek ... rozczarowanie na całej linii (może poza zapachem, który dla mnie jest plusem). Stosowałam olejek zarówno na mokre końcówki (jedna kropla) oraz do olejowania włosów przed myciem. Włosy są ciężkie, wyglądają na tłuste albo mokre. Liczyłam na efekt lekkości i sypkości (co przy włosach niskoporowatych jest targetem) a tu...szkoda kazdej wydanej złotówki. Nigdy nie miałam tak fatalnego olejku do włosów.
    Zalety:
    Wady:
    • obciążenie włosów
    • nieprzeźroczyste opakowanie (nie widać ilości produktu)
    • efekt odwrotny od zamierzonego
  • 7 września 2019 o 12:12
    Cudo do cienkich włosów
    Moje włosy są problematyczne- cienkie, ze skłonnością do wypadania. W dodatku łatwo je obciążyć i dlatego moje pierwsze próby olejowania innymi kosmetykami kończyły się tragicznie- miałam problemy z domyciem oleju i na głowie tłuste "strąki", polecane oleje nie dawały rady i pewnie dałabym sobie spokój z olejowaniem, ale postanowiłam wypróbować produkt Anwen. To był strzał w 10! Olej werbena nie obciąża, łatwo się zmywa, a włosy są po nim sypkie, ożywione i błyszczące! Efekty widziałam już po pierwszym użyciu (olejek nałożyłam na włosy na noc). Plusy: + nie obciąża + ładnie (ale nie nachylenie) pachnie cytrusami + wydajny + działa! + dobry skład Minusy +/- cena (wg mnie cena adekwatna do jakości produktu) - Dostępność, ja kupuje w krakowskim Pigmencie, często można znaleźć produkty Anwen na promocji, ale nie widziałam produktu stacjonarne nigdzie indziej
  • 22 sierpnia 2019 o 12:18
    Bardzo dobry
    Produkt bardzo dobrze nawilża końcówki włosów i skutecznie zapobiega ich rozdwajaniu się. Jest leciutki, nie obciąża włosów. Ma przyjemny, cytrusowy zapach. Jest też wydajny. Przez opakowanie, pod słońce prześwieca poziom płynu więc widzę ile aktualnie jeszcze go mam. Biorąc pod uwagę wysoką jakość cena produktu nie jest wygórowana.
  • 1 maja 2019 o 10:02
    Genialny!
    Przed nałożeniem oleju, smaruję włosy aloesowym żelem, by łatwiej było go zmyć. Ten olej jest genialny! Wystarczy 15 minut i włosy są jak nowe - miękkie, nawilżone, cudne! Olej nie obciąża włosów, robi robotę i wart jest swojej ceny. Dodatkowo ma piękny zapach werbeny.