Szampony do włosów

Radical Med., Szampon przeciwłupieżowy

Apteka Polska APTE.PL
Ideepharm RADICAL Med Szampon przeciwłupieżowy 300ml fo
Radical Med Szampon przeciwłupieżowy 300 ml

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Selije
    29 listopada 2023 o 15:55
    Najlepszy
    Najlepszy szampon jakiego używałam, a właściwie wciąż używam. Skutecznie zlikwidował problem łupieżu już po kilku myciach i wracam do niego, gdy widzę, że z moją skóra głowy zaczyna dziać się coś niedobrego. Używam go również, gdy nie mam czasu na odżywkę oraz podczas wyjazdów. Włosy po nim wyglądają świetnie i długo pozostają świeże. Jest bardzo wydajny, dobrze się pieni. Polecam dać mu szansę, gdy macie problemy z łupieżem i swędzącą głową.
    Zalety:
    • Szybko i skutecznie zlikwidował łupież i problemy ze skórą głowy,
    • długo pozostawia świeże wlosy,
    • przyjemnie pachnie,
    • wystarcza na długo
    Wady:
    • Nie ma
    _inga
    19 listopada 2022 o 14:18
    Szampon przeciwłupieżowy, Radical Med
    Szampon przeciwłupieżowy Radical Med kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to biała plastikowa butelka o pojemności 300 ml, zapłaciłam około 15 zł. Szampon ma delikatny zapach, dobrze myje włosy i oczyszcza skórę głowy , bardzo obficie się pieni, jest wydajny. Szampon dobrze się spłukuje jednak po umyciu włosy nie najlepiej się rozczesują, konieczne jest użycie odżywki. Szampon stosuję zapobiegawczo , myję nim włosy raz w tygodniu. Podsumowując ogólnie dobry szampon, wydajny i niedrogi, co do usuwania łupieżu nie wypowiem się bo szampon stosowałam zapobiegawczo i jeśli o to chodzi to ten szampon spełnia swoją rolę, nie jest to mój hit ale na pewno jeszcze do niego wrócę. Polecam !
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • dobrze myje włosy i oczyszcza skórę głowy
    • obficie się pieni
    • zapobiega powstawaniu łupieżu
    Wady:
    • po umyciu włosy nie najlepiej się rozczesują
  • 18 marca 2022 o 11:12
    Niezastąpiony na co dzień
    Używałam wielu szamponów tego typu, ten jednak okazał się najskuteczniejszy. Bardzo dobrze rozprowadza się po włosach i świetnie się pieni, dokładnie myjąc skórę mojej głowy. Po kilku dniach stosowania moje problemy znikają i mam problem z głowy. Przyjemny zapach dobrze spłukuje się z włosów.
    Zalety:
    • Skuteczność
    • Prawie neutralny zapach
  • 26 lutego 2022 o 12:20
    Używanie ale naprzemienne
    Używałam tego szamponu jakiś czas temu i uważam że faktycznie redukuje przetłuszczanie, ale nie jestem w stanie używać go nieprzerwanie ponieważ bardzo słabo się pieni i mam wrażenie czasem że nie umyłam włosów po nim. Generalnie sama konsystencja jest fajna, zapachu nie ma więc komfort samego mycia jest średni, ale efekt jest dostrzegalny po dwóch trzech umyciach. Myślę że spokojnie mogłabym go polecić dla osób które mają problem z przetłuszczaniem ale na 2-3 miesiące bo po tym czasie użycie jakiegokolwiek szamponu który pachnie i się pieni jest przejściem w nowy wymiar :).
    Zalety:
    • Efekty
    Wady:
    • Mała pienistość
    • Brak zapachu
    Nati668
    15 kwietnia 2021 o 13:48
    A łupież pozostał...
    Nie wiem skąd te świetne opinie co do tego produktu, bo z moim łupieżem ten szampon na pewno nie pomógł, a wręcz przeciwnie mam wrażenie, że pogorszył stan skóry na głowie. Szampon jak szampon. Dobrze się pieni. Ma trochę niewygodne opakowanie. Jest dość rzadki łatwo się wylewa. Nie jest łatwo nabrać jego małą ilość Mi ten szampon nie przypadł do gustu. Łupież jak był tak jest może nawet mocniejszy. Mogę tylko powiedzieć, że produkt jest wydajny i przy codziennym stosowaniu na długo starcza.
    • Dobrze się pieni
    • Dobrze myje włosy
    Wady:
    • Nie pomaga na łupież
    • Powoduje nasilenie łupieżu
    • Podrażnia skórę głowy