Maseczki klasyczne

Lirene Dermoprogram Witaminowy koktajl dla skóry, Rewitalizujca maska peel-off z witaminą C

Ann_ek
    31 października 2021 o 18:07
    Nieźle wygładza i rozjaśnia
    Ostatnio zaniedbałam trochę swoją cerę, a potrzebowałam zastrzyku energii na buzi, rozświetlenia i wygładzenia. Ze swoich zapasów wygrzebałam więc tę oto propozycję od AA, która ma dawać właśnie takie efekty. Moja cera jest mieszana, z mocno przetłuszczającą się strefą T i z biegiem lat coraz bardziej przesuszonymi bokami. Miewam rozszerzone pory. Jest również wrażliwa. Ostatnio bez wyprysków, ale poszarzała. Saszetka jest dość typowa jak na maseczkę. Zawiera 10 gramów i jest to aż za dużo jak na jednorazowe użycie. Wyróżnia się możliwością rozcięcia opakowania, po czym utworzonym „kubeczkiem” możemy odmierzyć odpowiednią ilość wody bądź hydrolatu. Szata graficzna bez zarzutu, z owocem aceroli i różową barwą. Opakowanie posiada perforację, dzięki której łatwo jest dostać się do środka i po rozerwaniu wciąż możemy przeczytać informacje o produkcie. Pachnie trochę jak truskawka, chociaż nie do końca, nie mogłam sobie przypomnieć z czym kojarzę ten zapach. Dopiero po jakimś czasie doczytałam, że zawiera ekstrakt z aceroli i bingo! Miałam kiedyś takie tabletki do ssania z wyciągiem z aceroli i to jest to. Bardzo przyjemny, świeży, orzeźwiający zapach. Czuć go aż do samego zmycia. Jest to produkt w formie proszku, który należy wsypać do miseczki i rozmierzać z wodą. Niestety nie jest to najłatwiejsze, mnie zrobiły się grudki, których nie mogłam się pozbyć i w końcu tak nałożyłam na twarz. Aplikacja jakoś mi nie szła, produkt spływał, dość wolno zastygał, a dałam dobrą ilość wody, bo odmierzyłam ją dołączoną miarką. Po kilku minutach czuć na twarzy przyjemny chłód, więc świetnie nada się na letnie upały. Schodzi bez problemu, w całości. Na krawędziach zostały jakieś niewielkie pozostałości produktu, które łatwo domyłam ciepłą wodą. Obecnie trzeba za nią zapłacić niecałe 10 zł i widzę, że w internecie jest raczej kiepsko dostępna, chociaż na ja pewno kupiłam ją stacjonarnie. Wymieszałam ją po prostu z letnią wodą. Zaaplikowałam na twarz zaraz po jej umyciu i stonizowaniu i trzymałam 15 minut. Jak dla mnie efekty są zadowalające. Przede wszystkim maseczka w wyczuwalny sposób wygładza. Skóra jest mięciutka w dotyku. Poprawia koloryt, fajnie rozjaśnia. Dodaje energii, skóra wygląda młodziej, jest upiększona. Nawilżenia bardzo delikatne, odżywienia nie zauważyłam, ale tego producent nie obiecuje. Najważniejsze dla mnie było, by upiększała i rzeczywiście to zrobiła, już po pierwszym użyciu. Nałożyłam wieczorem, a makijaż na drogi dzień prezentował się dużo ładniej niż zwykle, tak lekko. W żaden sposób mnie nie podrażniła, twarz mi nie piekła, nie swędziała ani nie szczypała, co w przypadków peel-offów bywa u mnie częste, ponieważ mam cerę wrażliwą. Może nie daje jakichś super efektów długofalowych, ale jest idealna doraźnie, na przykład przed imprezą. Ogólnie bardzo przyjemny produkt, ale nie wiem jeszcze, czy kiedyś do niej wrócę. Na rynku ciągle pojawiają się jakieś nowości, nie nadążam z testowaniem :)
    Zalety:
    • wygładza
    • rozjaśnia
    • upiększa
    • przyjemnie chłodzi
    • posiada miarkę do odpierzenia odpowiedniej porcji wody
    • ma ładny zapach
    • bezboleśnie i łatwo się ją zdejmuje
    • nie podrażnia, nie szczypie
    • idealna przed imprezą
    Wady:
    • niełatwo ją rozmieszać, tworzą się grudki
    • ciężko równomiernie nałożyć ją na twarz, spływa
  • 6 lutego 2021 o 21:40
    Bez efektu wow
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Bardzo lubię maseczki peel-off jednak nie zawsze lubię je zciagać. Z tą maseczką nie ma bólu przy zdejmowaniu ani podrażnienia. Sam wyglad saszetki zacheca do kupna. Po zmieszaniu z wodą mamy dość szybko zastygajaca mase plastyczną o rożowej barwie i delikatnym zapachu. Sjora po zastosowaniu była nawilżona oraz gładka i bardziej sprężysta.
    Zalety:
    • Wyglad
  • 16 stycznia 2021 o 17:16
    Nie działa, bubel
    Ze zdejmowaniem tej maseczki bywa różnie. Z policzków czy czoła zdejmuje się całymi plastrami, natomiast na mniejszych obszarach trzeba ją domywać wodą. Po zdjęciu, cera jest bardzo chłodna ale nic poza tym. Po witaminowym koktajlu spodziewałam się mega odżywienia. Ekstrakt z aceroli miał zapewnić mojej cerze jędrność i elastyczność a witamina C dodać jej energii i rozjaśnić. Niestety, po jej użyciu nie zauważyłam żadnego efektu na skórze, maska nie zrobiła kompletnie nic z moją cerą pomimo 4 użyć. Miałam wrażenie, że ta masa zamiast sprawić, żeby moja cera wchłaniała składniki odżywcze, od razu się spajała do zdejmowania. Zapach maski niestety też nie był zbyt przyjemny, spodziewałam się wiśni z grafiki na opakowaniu, tymczasem był to dość specyficzny, delikatnie chemiczny zapach.
    Zalety:
    • opakowanie z miarką 30 ml.
    Wady:
    • brak jakiegokolwiek efektu,
    • bardzo szybko zastyga jeszcze w miseczce,
    • samodzielne przygotowanie,
    • trudne zdejmowanie maseczki,
    • chemiczny zapach.
  • 23 października 2020 o 15:43
    jest ok
    Maseczka jest ok - bez żadnych efektów wow. Szybko zastyga, aplikacja jest stosunkowo łatwa, przyjemny zapach. po zdjęciu maseczki skóra jest miękka, miła w dotyku. Cena myślę ze też nie jest adekwatna do efektów maseczki - wolałabym dołożyć więcej i kupić coś lepszego
  • 23 października 2020 o 15:23
    ok
    Bardzo lubię wracać do tej maseczki do skóry twarzy. Ogromnie podoba mi się to, że samemu należy wymieszać produkt z wodą. Nie jestem fanką produktów typu peel off, gdyż zawsze podrażniały mi cerę. Tutaj jest zupełnie inaczej, formuła zastyga, bardzo łatwo jest ją ściągnąć z twarzy. A co najważniejszy schodzi za jednym pociągnięciem w całości. Skóra twarzy po jej zastosowaniu jest gładsza oraz bardziej rozświetlona.
    • aplikacja
    • formuła