Wody perfumowane damskie

M. Micallef Ananda EDP

M.Micallef Ananda woda perfumowana 30ml

• 22 maja 2013 o 14:57
    kobiecy...
    Zapach pozornie delikatny, może dla niektórych bez pazura. Ale jednak żyje na skórze i zaskakuje. Najprościej można opisać go jako zapach lekko słodki, kwiatowo-owocowy. Na pierwszy plan wysuwa się śliwka zmieszana z fiołkiem, później delikatny jaśmin i ylang ylang oraz prawie niewyczuwalna róża. Niby nie ma tu jakiś wodotrysków, dziwnych składników ale całość daje bardzo kobiecy i nietuzinkowy zapach. Bardzo mi się spodobał i po kilku testach zdecydowałam się na kupno flakonu 30 ml. Jestem bardzo zadowolona zarówno z trwałości (praktycznie cały dzień) jak i z otoczki którą daje mi ten zapach. Nawet w bardziej gorące dni nie dusi, nie wywołuje bólu głowy. Jest to zapach doskonały na co dzień. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: próbki + rozpoczęty flakon 30 ml
  • 4 listopada 2011 o 12:27
    jej wysokość - słodkość
    piękny zapach, słodki owocowy, kwiatowy z lekkim puderkiem ( dla mnie cukier puder). po pierwsze owoce: uwielbiam śliwki w zapachach np. ume keiko mecheri i tutaj też ją znalazłam, wtedy już wiedziałam dlaczego mi się spodobała anada. śliwka jest suszona kalifornijska oraz świeża , ale bardzo dojrzała, nawet przedojrzała, aż pęka pokazując miąższ , ocieka słodkim sokiem, syropem. kojarzy mi się też ze smakiem owoców kandyzowanych. co do kwiatowej strony: zapach określam jako dzisiejszy i na czasie pon. nie ma tutaj żadnych szyprowo zielonych nut lub zatęchłych pudrowanych kwiatków jak we flora m.micallef. kwiaty są subtelnie i pięknie podane - fiołek, róża, jaśmin i ylang-ylang. najbardziej wyczuwam fiołek, ale delikatny, tworzy nową jakość w tym połączeniu. fiołek jako temat przewodni w zapachach takich jak : caron-aimez moi , l\\\\\\\\\\\\\\\'artisan-verte violette wydaje się zbyt oczywisty i banalny, tutaj jest go tyle ile trzeba. wszystko łagodnie otulone wanilią i cukrem pudrem. zapach przez to jest łagodny, lekki, słodki, łatwy w odbiorze. powinien się wielu osobom podobać. za pierwszym razem kiedy go testowałam nie porwał mnie, ale uznałam, że jest tylko ładny. teraz stwierdzam jednak, że jest bardzo ładny i i nie płakałabym gdybym dostała taką flaszeczkę. trwałość dobra, mogła być lepsza, ale może tak ma być bo lekkość i niewinność zapachu by prysła.polecam choć moim 100% hitem nie jest.
    ewla
    20 kwietnia 2011 o 21:36
    idealnie niewinna
    Czysta, niewinna, dziewicza. Czyż nie każda z nas chciałaby się tak czasem czuć? Robiłam testy: jeden nadgarstek ananda, drugi jakiś dior, chanel, gucci itp. lolity. Ten "chanelowy" nadgarstek wypadał przy tym "anandowym" jak podstarzała i doświadczona kokota. Nie czuję się w anandzie jak bogini seksu, ale też i pozostawiam ją sobie na dni, gdy nie chcę się tak czuć. Ale ściemniam. Prawda jest taka, że dawkuję sobie ten zapach i wydzielam jak lekarstwo. Piękny obłok wokół mnie powoduje, że jestem lepszą i czystszą istotą. Wyraża mnie taką jaką chciałabym być i jaką jestem, niestety, tylko czasami. Uwielbiam ten zapach.... Gdy się kończy (a trwałość niestety przeciętna) biorę flakonik w rękę i tak żałuję..... Czas wrócić do gorszego świata :( Używam tego produktu od: 6 miecięcy, ale z przerwami Ilość zużytych opakowań: najpierw długo próbki (zapachy mi się szybko nudzą i nie mogłam uwierzyć, że w końcu znalazłam doskonalość) potem pełen flakon
    khy
    15 sierpnia 2009 o 13:06
    Bardzo, bardzo przecietne
    Kwiatki. Ladne, cieple, kobiece. Absolutnie i zupelnie przecietne. Dla mnie Ananda nie wyroznia sie kompletnie niczym wsrod dziesiatek podobnych zapachow - czy to na pewno jest Micallef, hm? ;-))) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: probki
  • 27 sierpnia 2008 o 20:31
    Fałszywa kwiatowość
    Jeśli się nad Anandą przesadnie długo nie zastanawiać to trzeba przyznać, że jest ładna, dość nieszkodliwa, nieprzegięta w żadną stronę. Konsekwencją jest dosłownie zerowa oryginalność i absolutny brak czegoś, co mogłoby w nim zaintrygować. Owszem, są w niej dość ładne kwiaty - poza tymi wymienionym w składzie czuję jeszcze irysa. Można by się jednak przyczepić trochę do sztucznawej zieloności przebijającej pod kwiatowymi płatkami. Ale już podejrzana, niezbyt przyjemna pudrowość i wykreowana niewinność skrywająca się pod nutką przypominającą do złudzenia krem Nivea to dla mnie zbyt wiele fałszu. Zapach dość delikatny, ale przekornie siermiężny... Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: ...

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie