Glinki i maseczki algowe

Lirene Dermoprogram Spirulinowe nawilżenie, Algowa maska peel-off głęboko nawilżająca

• 19 maja 2023 o 13:45
    Dobra
    Jest to maseczka typu peel-off. Kosmetyk zamknięty jest w skromnej saszetce. Konsystencja jest rzadka, co widać na zdjęciu - nie zdążyłam jej dobrze nałożyć, a już spływała tworząc nieładne zacieki. W zapachu przypomina pastę do zębów. Podczas używania jest przyjemne uczucie chłodzenia, więc jak dla mnie maseczka idealna na lato. Po użyciu buzia była gładka i miękka w dotyku. Dało się zobaczyć nawilżenie, ale nie jakieś bardzo mocne.
  • 21 października 2021 o 23:42
    Całkiem ok
    Maseczka u mnie nie sprawdziła się, nie zdążyłam nałożyć a spływała z twarzy. Bardzo fajnie i przyjemnie chodzi. Po zdjęciu maseczki bardzo delikatna mam skórę w dotyku.
  • 30 maja 2021 o 14:38
    Nie lubię uczucia chłodzenia!
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maski algowe to mój ulubiony typ maseczek. Ten produkt dostałam w prezencie, po użyciu stwierdzam, że mnie nie przekonał. Główną wadą w moim przypadku jest to, że nigdzie na opakowaniu nie było zaznaczone, że maska wywołuje uczucie chłodzenia, którego nienawidzę! Gdybym wiedziała o tym przed użyciem, prawdopodobnie bym ją komuś oddała. Zapach pasty do zębów też mnie nie uwiódł.
    Zalety:
    • Buzia fajnie nawilżona.
    • Odpowiednia ilość produktu, starczy dokładnie na całą twarz, można położyć dość grubą warstwę.
    • Zdejmuje się jako jeden cały płat, nie rwie się.
    Wady:
    • Zapach pasty do zębów.
    • Mocne uczucie chłodzenia- bardzo tego nie lubię.
  • 27 września 2020 o 20:47
    Beznadziejna!
    Maseczkę znalazłam w jednym z beauty boxów. Zamknięta została w zwykłej saszetce do rozerwania jak wiele innych masek czy próbek, więc nie ma co się tutaj rozpisywać ;) Po rozerwaniu ukazuje nam się proszek o zielonym zabarwieniu, który należy wymieszać z wodą. Czytaj: wymieszać za pomocą SWOJEJ szpatułki w SWOJEJ miseczce, które później musisz umyć... Nie wiem jak Wy, ale ja już się poczułam jakbym się cofnęła z 10 lat wstecz, ale ok, zrobiłam. Wyszło tego całkiem sporo o glutowatej konsystencji. Nie za bardzo wiedziałam ile tego nałożyć, bo ilość wydawała się przeogromna i przynajmniej na 3 użycia, ale skoro już zmieszałam cały proszek, to przecież nie schowam połowy do słoika ;) Nałożyłam tyle ile dało, by mi nie skapywało, ale szczerze to i tak się bałam jakiś plam zaraz. Cały czas miałam wrażenie, że zaraz mi coś capnie, więc zrobiłam sobie śliniaczek z chusteczek i faktycznie - mimo, że nie nałożyłam całej mazi, to i tak trochę się skropliło... Maseczka na twarzy dawała uczucie zimna, jakbym przykładała sobie jakiś napój z lodówki. Całkiem przyjemne, gdybym robiła to w lato, ale na opakowaniu o tym efekcie nie było zająknięcia, więc skąd mogłam wiedzieć? Producent zaleca ściągnięcie maski jednym ruchem po około 10-15minutach... Po 30 była sucha i mogłam to zrobić, ale zdecydowanie nie jednym ruchem i teraz podpowiedź - tak, trzeba ją nałożyć na grubo. Zdecydowanie tam gdzie wydawało mi się, że przegięłam z ilością, ładnie odchodziła, zrobiła się jakby kauczukowa. Zerwanie jej z twarzy nie bolało ani przez chwilę, natomiast przy mniejszej ilości maseczka nie chciała się odkleić i musiałam ją zmyć tradycyjnie ciepłą wodą. Zmywała się upiornie, dopiero ściereczka do zmywania masek ją ogarnęła. Efekty? Nałożyłam ją gdy miałam widoczne suche skórki na policzku i widoczne były dalej w takim samym stopniu. Po mizianiu się palcem jakiegoś wygładzenia czy miękkości też nie doświadczyłam. Może i jakieś witaminy dała, ale tego nie sprawdzę... No kiszka straszna! Nadmienię jeszcze, że ma bardzo specyficzny zapach glonów. Miałam kiedyś sproszkowaną spirulinę do smoothie i pachniała dokładnie jak ta maseczka, dość specyficznie i jak dla mnie, niezbyt przyjemnie. Cóż mogę rzec... Brudzisz dodatkowe rzeczy, babrzesz się w glutowatej konsystencji, wdychasz niezbyt przyjemny zapach... Jeszcze jakby efekty były, ale tych brak. Beznadziejna! NEUTRALNE: - daje uczucie chłodu na twarzy
    Wady:
    • trzeba wykorzystać własną miseczkę i szpatułkę do jej przygotowania
    • nie jest napisane ile tego nałożyć
    • śmierdzi
    • wcale tak ładnie i w jednym płacie nie odchodzi, a zmywanie jest problematyczne
    • brak efektów
  • 8 września 2020 o 11:52
    Średnia maseczka
    Dostałam tą maseczkę w prezencie i nie wiem czy sama bym się na nią skusiła. Najpierw trzeba sobie rozrobić maseczkę z wodą i dobrze wymieszać, a później nakładamy grubą warstwę na twarz. Niestety kompletnie nie spodobał mi się zapach, który był jakiś dziwny, nie potrafię go określić. Dość sporo produktu zostało mi w miseczce, gdzie śmiało mogłabym przygotować na drugi raz ale kompletnie nie wiedziałam, że jest jej tak dużo. Podczas trzymania maseczki na twarzy czuć mocne chłodzenie, co na początku mnie niepokoiło ale nic więcej się nie działo, więc zostawiłam. Dość szybko wyschła i ładnie sama odeszła, niestety tam gdzie kawałeczki zostały, było dość trudno ją zmyć. Minimalnie odczułam wygładzenie oraz nawilżenie ale spodziewałam się czegoś lepszego
    Zalety:
    • ciekawa forma
    • Łatwa aplikacja
    • chłodzenie
    Wady:
    • zbyt dużo produktu
    • słaby efekt