Maseczki klasyczne

Perfecta Express Mask, Nawilżanie, Aloesowa maska intensywne nawilżanie (nowa wersja)

Perfecta Express Mask Aloesowa maska Intensywne Nawilżanie 8ml

KardiaM
    Wczoraj o 17:09
    Dobre działanie bez obciążania i zapychania cery
    Przyznam, że z ostrożnością podchodzę do maseczek bez zmywania, bo moja cera oprócz tego, że jest wrażliwa i podrażniona, to ma też tendencję do niedoskonałości. Chcąc nawilżyć skórę i poprawić jej kondycję, postanowiłam dać szansę tej maseczce. Opakowanie to saszetka i zawiera dużo produktu- w moim przypadku starczyło na więcej niż jedno użycie. Kosmetyk ma konsystencję i formułę kremu, oraz biało - jasnozielony kolor. Zapach jest delikatny. Po nałożeniu nie zastyga i sporo się wchłania, Po wtarciu i wklepaniu maseczki, zauważyłam delikatną jasnozieloną poświatę na skórze, ale mi to osobiście nie przeszkadzało, bo używałam jej w domu i nie pod makijaż. W moim przypadku się sprawdziła, działała jak treściwy krem, bo solidnie nawilża skórę bez jej obciążania. Nie spowodowała również podrażnienia i uczulenia. Nie żałuję zakupu.
  • 15 kwietnia 2025 o 1:38
    Od biedy może być
    Z tej maseczki skorzystałam chcąc dokończyc zapasy masek w saszetkach. Używam takich tylko jak nie mam akurat niczego lepszego pod ręką, bo preferuję te w płachcie, lepiej działają na moją skórę. Ta była korzystna cenowo i zapowiadała kosmiczne nawilżenie ;). Zapach okazał się całkiem przyjemny, chociaż nie przepadam za aromatem aloesu zazwyczaj. Typowa konsystencja, nie za gęsta, nie za rzadka, delikatnie zielony kolor. Nałożyłam grubą warstwą, jak zaleca producent i po 15 minutach zmyłam. Owszem, bezpośrednio po tym, skóra była nawilżona i miękka, ale dosłownie po chwili to uczucie nie było już odczuwalne. Efekt był, ale bardzo krótkotrwały.
    Lothris
    7 października 2024 o 15:09
    Dobrze wykorzystane 15 minut
    Od czasu do czasu moja cera potrzebuje dodatkowego wsparcia nawilżeniowego. Ta maseczka w pełni się sprawdziła na takie przypadki. Opakowanie i zapach: Łatwo się otwiera, dobrze trzyma świeżość maski nawet po otwarciu. W środku wystarczająca ilość produktu na rozdzielenie na dwie sesje. Pachnie delikatnie i przyjemnie. Działanie: Przyjemnie i łatwo się rozprowadza. Zielona maska od razu przyjemnie przylega do skóry chłodnym, świeżym kompresem. Z czasem wchłaniania zielony kolor ustępuje i zostaje jedynie świecąca oleista powłoka. Maseczkę bardzo łatwo zmyć nawilżonym wodą wacikiem. Czasem ją wklepuję, ale wtedy makijaż nie trzyma się tak dobrze. Obojętnie jak zrobimy (czy zmyjemy, czy zostawimy) efekt jest według mnie identyczny. Nawilżenie i miła w dotyku cera. Podoba mi się, że maseczki z opakowania starcza na dwa razy. Skuteczna, niewymagająca i niedroga. Warta uwagi, gdy mamy ważniejsze wydatki.
    Zalety:
    • Skutecznie nawilża
    • Opakowanie starcza na dwa razy
    • Stosunek jakości do ceny bardzo na plus
    • Niedroga
  • 4 kwietnia 2024 o 17:38
    Miało być express nawilżenie, no i jest
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Uwielbiam przeróżne maseczki do twarzy, nie przechodzę obok nich obojętnie, i za każdym razem jakaś ląduje w moim koszyku zakupowym. Tym razem padło na nią gdyż była w promocji a ja je kocham. Opakowanie 8ml użyłam na raz, wystarczyło na pokrycie twarzy oraz szyi, nie była to zbyt gruba warstwa no ale ok. Maseczka ma typowo lekką kremową konsystencję i ma przyjemny lekko zielonkawy kolor. Może zapach nie zachwyca (jakoś nie przepadam za aloesem i awokado) ale jest on tutaj delikatny i przyjemnie trzyma się ją te 15minut, w sumie to tylko maseczka, na pewno nie udusi swoim zapachem. Maseczka bardzo odżywiła i zmiękczyła mi skórę twarzy, trzymałam ją podczas kąpieli, więc jej efekt działania był bardziej wzmocniony przez nagrzane pomieszczenie oraz wzrost temperatury ciała. Dodatkowo ukoiła mi wysuszoną skórę wokół ust i nosa. Przez cały czas jaki ją trzymałam zupełnie nie wchłoniła mi się w skórę i musiałam ją domyć. Po tym czasie wyczuwalne nawilżenie i zmiękczenie skóry przez dłuższy czas, nawet bez dodatkowego użycia kremu do twarzy. Brak uczucia pieczenia lub podrażnienia skóry. ZALETY: dobra cena wystarczająca pojemność saszetki delikatny i przyjemny zapach po zmyciu wyczuwalne zmiękczenie i nawilżenie skóry koi wysuszoną skórę wokół ust i nosa brak uczucia pieczenia lub podrażnienia skóry WADY: brak wad
    _inga
    16 stycznia 2024 o 7:00
    Aloesowa maska intensywne nawilżanie, Express Mask, Perfecta
    Aloesową maskę firmy Perfecta kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to saszetka zawierająca 8 ml kosmetyku, zapłaciłam około 4 zł . Maska ma delikatny przyjemny zapach, zieloną barwę, kremową konsystencję, łatwo się nakłada i rozprowadza, ilość w opakowaniu jest wystarczająca do jednej aplikacji na twarz i szyję. Mam cerę mieszaną maskę stosowałam 1-2 razy w tygodniu kupiłam i zużyłam pięć opakowań, maska przyjemnie koi, łagodzi podrażnienia, odświeża, nawilża lecz niestety nawilżenie jest dość krótkotrwałe. Maskę nakładałam na oczyszczoną skórę twarzy i szyi pozostawiałam na około 10-15 minut, następnie skórę przemywałam wacikiem nasączonym wodą. Podsumowując maska przyjemnie nawilża lecz niestety dość krótkotrwale, powiedzmy drogeryjny średniak nie jest zła ale też nie na tyle dobra by sięgnąć po kolejne opakowania, więcej raczej jej nie kupię.
    Zalety:
    • nawilża
    • koi, łagodzi podrażnienia
    • odświeża
    • łatwo się nakłada i rozprowadza
    Wady:
    • nawilżenie jest dość krótkotrwałe