Ampułki do włosów

Schwarzkopf Gliss Liquid Silk, Soforthilfe Intensivkur Odżywka natychmiastowa terapia do włosów matowych i trudnych do ułożenia

Edytaj7
    3 października 2023 o 21:18
    Działa
    Od jakiegoś czasu mam problem z włosami, które strasznie się piszą i plączą. A do tego są suche jak siano. Koleżanka poleciła mi właśnie tą kurację do włosów. Właściwie jest to jedwab do włosów. Odżywka zamknięta jest w niewielkiej plastikowej tubce o pojemności 20 ml. Pachnie bardzo przyjemnie i ma gęstą konsystencję. Dobrze rozprowadza się na włosach. Producent zaleca trzymanie odżywki przez 1 minutę jednak trzymam ją trochę dłużej. I muszę przyznać, że ten jedwab zdecydowanie działa. Włosy są wygładzone i miękkie w dotyku. I układają się dużo lepiej. Kupiłam ją w dm przy okazji ostatnich zakupów. Myślę, że jeszcze do niej wrócę.
  • 20 maja 2023 o 1:11
    Dla mnie ok
    ✔️Produkt znajduje się w małej tubce o pojemności 20 ml, która jest podręczna i wejdzie nawet do najmniejszej kosmetyczki. Tubka ma ładną i prostą szatę graficzną a do tego jest bardzo mięciutka co bez problemu można wycisnąć produkt. ✔️Odżywka ma fajną kremową konsystencje i również dość gęstą. Bardzo dobrze nakłada się na włosy jak i spłukuje. ✔️Zapach jest całkiem słodki, a do tego wyczuwalny przez jakiś czas. Po spłukaniu odżywki włosy bez żadnego problemu rozczesują się jak i układają. Wiec jak za tą cenę świetnie odżywka sprawdziła się.
  • 16 marca 2022 o 12:58
    Odżywka do włosów
    fajna lekka odżywka do włosów. fajnie pachniała, na długo starczała mimo małej pojemności wygodne zamykane opakowanie co nie wysychało i może było użyć klika razy ( zależy od długości włosów :) idealna w podróż
    Zalety:
    • Pięknie pachnie
    • wygodne opakowanie
    • wydajne opakowanie
  • 10 grudnia 2021 o 14:00
    Coś tam działa, ale bez szału
    Odżywka mieści się w malutkiej tubce zawierającej 20 ml produktu. Została ona wykonana z miękkiego tworzywa, przez co bez problemu można wycisnąć kosmetyk do samego końca. Opakowanie jest zakończone plastikową zatyczką, na której spokojnie można tubkę postawić. Bardzo łatwo ułamać końcówkę, nie potrzeba do tego wiele siły, nie są koniecznie do tego żadne narzędzia. Zatyczka jest tak sprytnie zaprojektowana, że można nią zamknąć tubkę jej odwrotną stroną, co może się przydać, gdy nie wykorzystamy całego produktu na raz. Jest to bardzo praktyczne rozwiązanie, ponieważ na moje włosy długości za łopatki takie małe opakowanie wystarczyło na 3 użycia. Jest to fajna opcja na wyjazdy, ponieważ nie zajmuje dużo miejsca, można tubkę prowizorycznie zamknąć, a starcza na kilka zastosowań. Odżywka posiada bardzo intensywny zapach. Podczas kąpieli był bardziej wyczuwalny niż żel pod prysznic :D Mam mieszane uczucia co do tego zapachu. Z jednej strony pachnie jak w salonie fryzjerskim, z drugiej natomiast przypomina mi jakieś perfumy z dawnych lat. Nie potrafię jednoznacznie powiedzieć, czy mi się podoba czy nie. Odżywka jest koloru białego. Ma kremową, dość gęstą konsystencję, ale mimo tego wydobywanie produktu z opakowania nie sprawia kłopotów. Nie spływa z włosów, jak również łatwo się spłukuje. Jest to bardzo szybka opcja, ponieważ należy trzymać ją tylko 1 minutę. Moje włosy są średnioporowate. Przyznam, że włosomaniaczką nie jestem i moje kosmyki są w kondycji, którą określiłabym jako średnią. Miałam nadzieję, że ten produkt pomoże mi trochę wizualnie poprawić stan włosów przed ważnym wyjściem. No cóż... Efekty były zauważalne, ale nie spektakularne. Z pewnością odżywka niesamowicie ułatwia rozczesywanie włosów. Nie elektryzują się i są sypkie. Nadaje im delikatny blask, chociaż przyznam, że spodziewałam się bardziej widocznego połysku. Szkoda, że produkt nie ogranicza puszenia się włosów, bo trochę na to liczyłam. Odżywka nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia. Kupiłam 2 opakowania, które łącznie wystarczyły mi na 6 aplikacji i przez ten czas mnie nie zachwyciła. Produkt jest przeznaczony do włosów suchych i bardzo zniszczonych - moje w aż tak złym stanie nie są, ale i tak nie podołała do końca moim wymaganiom. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • ułatwia rozczesywanie włosów,
    • nie elektryzują się,
    • kosmyki są sypkie,
    • opakowanie, które można zamknąć,
    • wydajność.
    Wady:
    • połysk, jaki nadaje, jest słabo widoczny,
    • nie ogranicza puszenia się włosów.
  • 9 grudnia 2021 o 21:00
    Średniaczek
    Zaopatrzyłam się w ten produkt z myślą o wzięciu go na wakacje. Opakowanie jest bardzo fajne, łatwo wydobywa się produkt z niego. Zapach jest słodki, konsystencja jest taka sama jak w innych odzywkach Gliss Kur. Maska niestety nie za dobrze się sprawdziła, włosy były narażane na słońce, słoną wodę i ta odżywka nie poradziła sobie z ich odżywieniem. Miałam ją dwa może trzy razy. Zaznaczę że włosy mam dość długie prawie do pasa i gęste. Myślę że nie wrócę już do tej maski, wolę sobie przelać inną ulubioną odżywkę niż brać coś czego nie znam.

Zobacz także inne Ampułki do włosów