Pomadki i szminki

Nars Powermatte, Lip Pigment Matowa pomadka do ust

• 3 czerwca 2024 o 13:36
    Bardzo fajna
    konsystencja tej pomadki jest płynna, ale jednocześnie bardzo lekka, co sprawia, że aplikacja jest niezwykle przyjemna. Aplikator jest precyzyjny, pozwalając na dokładne nałożenie produktu bez rozmazywania się. Po nałożeniu pomadka szybko zasycha, tworząc intensywnie matowe wykończenie. Jeśli chodzi o pigmentację, Nars Powermatte Lip Pigment naprawdę robi wrażenie. Kolory są niezwykle nasycone, co oznacza, że już jedno pociągnięcie zapewnia pełne pokrycie ust. To duży plus, zwłaszcza jeśli lubisz odważne, wyraziste kolory. Trwałość tej pomadki jest kolejnym aspektem, który zasługuje na pochwałę. Produkt utrzymuje się na ustach przez wiele godzin, nie ścierając się i nie blaknąc. Pomadka przetrwała nawet posiłki, co jest rzadkością w przypadku wielu matowych formuł. Co więcej, pomadka nie przesusza ust, co jest częstym problemem w przypadku matowych produktów. Usta pozostają komfortowe przez cały dzień. Jednym z niewielu minusów jest fakt, że pomadka może wymagać pewnej wprawy przy aplikacji, zwłaszcza jeśli nie jesteś przyzwyczajona do płynnych formuł. Precyzyjny aplikator pomaga, ale trzeba być ostrożnym, aby uniknąć ewentualnych poprawek.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja: Płynna formuła łatwo się aplikuje i szybko zasycha.
    • Intensywna pigmentacja: Nasycone kolory zapewniają pełne pokrycie już po jednym nałożeniu.
    • Długotrwałość: Pomadka utrzymuje się na ustach przez wiele godzin, nawet podczas posiłków.
    • Komfort noszenia: Nie przesusza ust, co jest rzadkością w przypadku matowych formuł
    Wady:
    • Wymaga precyzji przy aplikacji: Płynna formuła może być trudniejsza do nałożenia dla osób nieprzyzwyczajonych do takiej konsystencji.
    • Cena: Produkt jest dość drogi, co może być minusem dla osób z ograniczonym budżetem
  • 25 maja 2021 o 7:56
    A Ty całuj mnie...
    Pomadka ma precyzyjny aplikator średniej wielkości. Konsystencja jest płynna, ale nie wodnista. Świetnie nasycony kolor, także pigment jest tutaj bez poprawki, nienaganny po jednym pociągnięciu. Pomadka schnie na ustach tak do dwóch minut i dość mocno się wpija, co trochę na ustach czuć, więc przy długotrwałym używaniu wysusza mi dość mocno usta, ale jeśli się chce czegoś tak trwałego i wszystkoodpornego, to niestety ta pomadka musi się wpić w usta, zatem nie uznaję tego jako minus.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 24 grudnia 2019 o 18:48
    Nie wart ceny
    Za te cenę - słabizna. Mam kolor starwomen. Nieestetycznie zasycha, podkreśla skórki. Bez osobnego pędzla bardzo ciężko jest go równomiernie rozłożyć na ustach. Na ustach pozostawia uczucie ściągnięcia. Szybko się ściera niezależnie od tego czy się je. Natomiast na krawędziach trzyma się spoko. Kolor jest super, ale drugi raz nie kupię.
    Zalety:
    • Kolor
    • Brak zapachu
    Wady:
    • Wytrzymałość
    • Skorupa na ustach
    • Szybkie ścieranie
  • 16 października 2019 o 10:45
    sztos
    Jak w tytule recenzji - jak dla mnie ta pomadka to naprawdę sztos wśród produktów tego typu. Jestem wielbicielką matowych ust- nie wiem nawet czy moda na matowe kolory na ustach się skończyła czy nie- ja je po prostu wielbię i nie wyobrażam sobie nosić błyszczącego koloru na ustach;-) Jak się więc można domyślać- przetestowałam naprawdę dużo matowych, płynnych pomadek i to z różnych półek cenowy i zdanie nie zmienię- ta jest najlepsza! Posiadam kolor Walk this Way- zgaszony, lekko brudny róż, idealny do noszenia na codzień.
    Zalety:
    • pomadka daję piękny matowy efekt, nie jest on jednak tandetny i przerysowany tylko hmm...naturalny, o ile można tak powiedzieć o matowym kolorze ;-P
    • nie wysusza ust
    • nie tworzy nieestetycznej, zastygniętej skorupy na ustach
    • jest mega trwała, przetrwa chyba wszystko
    • ma ładny zapach, lekko słodki, cukierkowy;-)
    • minimalistyczne opakowanie
    • wygodny pędzelek, idealnie się nim maluje
    Wady:
    • Choćbym chciała, nie mogę ich znaleźć ;-)
    • No dobra- mogłaby być tańsza, ale w tym wypadku, ja akurat nie żałuję wydanych na tą pomadkę pieniędzy.
  • 9 października 2019 o 12:46
    Hit!
    Te pomadki to prawdziwy hit! Uwielbiam matowe, zastygające pomadki ale do tej pory męczyła mnie ich "ciężka" konsystencja, tworząca się skorupka i to że była ona wyczuwalna na ustach. Na urodziny dostałam kartę podarunkową do Sephory i stwierdziłam, że jeśli lubię pomadki i często je stosuję to muszę kupić sobie jakąś dobrą i polecaną pomadkę. Po przeczytaniu wielu recenzji wybór padł na Nars - Lip Pigment. I tutaj nazwa naprawdę coś znaczy. Ta pomadka to tj sam pigment. Po jej nałożeniu płynna część wchłania się/odparuje i na ustach zostaje sam pigment, który co dla mnie najważniejsze - nie jest w ogóle wyczuwalny na ustach. Nosząc tą pomadkę kompletnie o niej zapominam. Nie czuję jej, jest bardzo komfortowa... no i do tego ta trwałość. Sprawdza się świetnie nawet podczas jedzenia. Ściera się ładnie i równomiernie. Jakieś jeszcze plusy? A tak - jest bardzo wydajna. Wystarczy jej mała ilość aby świetnie w pełni pokryć usta. Dla mnie to numer 1 i jeszcze nie spotkałam podobnego produktu. Zdecydowanie warta swojej ceny. Już poluję na kolejne kolory do swojej kolekcji.