Pamiętam jak razem z mamą podczas wczasów kupiłam te perfumy, nie byłam nimi jakoś specjalnie zachwycona, miałam 18lat, byłam szczylem z liceum i nie doceniałam tego pięknego, subtelnego zapachu. Wzięłam bo były wyjątkowo niedrogie, coś około 80$ za 75ml, wzięłam głównie dlatego, no i dlatego, że zbliżała się studniówka i chciałam pachnieć czymś intensywnym ale klasycznym.
Perfumy ani troche mnie nie zawiodły!
Musiało minąć troszkę czasu abym się do nich przkonała i teraz je uwielbiam, zarówno na co dzień na uczelnie jak i na spacer, na randkę, na impreze, zawsze się sprawdzają :)
Zapach kwiatowy (a takie uwielbiam), najbardziej czuję w nich jaśmin i tuberozę, cąłość jednak pozostaje lekka, nie przytłacza i nie przeszkadza nikomu z naszego otoczenia. Według mnie te perfumy w żaden sposób nie są nachalne i mocne, dla mnie jest to "delikatny killer" ;)
Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że są dosyć świeże.
Na impreze preferuje więc raczej mocniejsze kompozycje aczkolwiek ten też się nadaje bo przyciąga uwagę płci przeciwnej ;) No i jest lekko pudrowy a to bardzo lubię bo to nadaje perfumom kobiecy pierwiastek.
Trwałość zapachu jest rewelacyjna, ostatnio psiknęłam się nimi o 12, pojechałam na uczelnie, potem wieczorkiem szybkie zakupy a potem od razu późna kolacja ze znajomymi i nawet wychodząc z lokalu po północy czułam je świetnie, mimo, że tak jak wspomniałam wcale takie intensywne to one nie są. Trwałość więc oceniam bardzo wysoko.
Flakonik jest prześliczny, klasyczny, prosty i cieszy oko.
Niestety nie jest zbyt praktyczny, szkło jest grube a przez to ciężkie i toporne. Moje małe, niezdarne łapki mają z tym problem ;)
Podsumowując, zapach klasyczny, bardzo kobiecy i po prostu ładny. Nie jest jakiś wybitny ale uważam, że zasługuje na najwyższą ocenę, chociażby za to, że jest bardzo bezpieczny i ładnie się rozwija na skórze, przynajmniej mojej :)
Ma dla mnie też wartość sentymentalną, kojarzy mnie się z czasami liceum i to jest fajne kiedy zapach przypomina nam jakąś dawną część nas i piękne chwile :).
Polecam kobietom w każdym wieku, bardzo przyjemny i często komplementowany :)
Używam tego produktu od: 3lata
Ilość zużytych opakowań: jedno 75ml skończone i w trakcie używania drugiego flakonika 75ml