Kosmetyki antycellulitowe

Soraya Body Diet 24, Antycellulit i wyszczuplanie, Serum do ciała

• 25 maja 2023 o 14:00
    u mnie na nie
    Serum niestety zupełnie się u mnie nie sprawdziło. Kupiłam je jako uzupełnienie innego produktu z tej serii, ale niestety efektów stosowania nie zauważyłam. Skóra stała się bardziej gładka, sprężysta i nawilżona, jednak serum nie zadziałało zupełnie na cellulit, jak również obwody w różnych częściach nie uległy zmianie. Wielka szkoda.
  • 1 maja 2021 o 11:04
    Przyjemne nawilżenie o cytrusowym zapachu
    Antycellulitowe i wyszczuplające serum do ciała Soraya body diet 24 dostałam od mojej siostry. Jest to kosmetyk, który ma pomóc w walce z cellulitem i centymetrami w obwodach. Przyznam, że ja sama mam swojego ulubieńca z Alterry, którego używam regularnie od jakiegoś czasu, ale stwierdziłam, że na odmianę wypróbuję coś innego i zobaczę jak sprawdzi się ten kosmetyk. Dodam, że jestem osobą szczupłą, wysportowaną, zdrowo się odżywiam i też nie mam wielkiego problemu z cellulitem, obejnuje głównie uda i pośladki. Co więcej z przymrużeniem oka wierzę w działanie cud tego typu kosmetyków bez dodatkowego wysiłku jakim jest dieta i wysiłek właśnie. Moja skóra jest raczej bardzo sucha także dobre to u mnie podstawa i tego przynajmniej oczekuję od kosmetyku. OPAKOWANIE Serum mieści się w dużej tubie na zatrzask co jest i wygodne i higieniczne. Tuba ma 200 ml więc dość sporo. Tu szata graficzna jest dla mnie średnio atrakcyjna, ale nawiązuje do zastosowania i działania. Dominuje kolor czarny, błękitny i brązowy. Na opakowanie są różnego rodzaju informacje jak działanie, stosowanie, skład. KONSYSTENCJA Konsystencja tego serum jest w kolorze jasno beżowym, kremowym i jest ona średnio gęsta dzięki czemu szybko się wchłania także można po krótkim czasie nałożyć ubrania. Kosmetyk nie oblepia skóry, nie roluje się, nie bieli, nie zostawia lepkiego, nieprzyjemnego filmu. Ważne, że przy tym skóra jest dobrze nawilżona, a nie obtłuszczona. Ogólnie konsystencja na plus. ZAPACH To co bardzo mi się spodobało w tym kosmetyku to jego zapach, który jest cytrusowy. Jest to jedna z moich trzech ulubionych nut zapachowych. Jest on świeży, pobudzający, taki bardzo rześki. Sprawia, że kiedy smaruję nim rano skórę od razu czuję się bardziej dobudzona. Zapach ten utrzymuje się niedługą chwilę na ciele także też nie powoduje u mnie bólu głowy, nie męczy nosa, nie jest on żadnym przypadku nieprzyjemny, nie jest też sztuczny czy syntetyczny co jest dla mnie ważne bo jednak te syntetyczne zapachy są dla mnie dość uciążliwe, a ja mam dość mocno wyczulony węch. DZIAŁANIE Co do działania tego kosmetyku to przyznam, że jestem trochę sceptyczna, nie wierzę, że sam kosmetyk zapobiegnie cellulitowi albo wyszczupli uda o kilka centymetrów bo jednak zdrowy styl życia jest tutaj również bardzo ważną składową, która ma znaczny wpływ na to. Myślę, że taki kosmetyk może wspomóc walkę. Niemniej serum bardzo fajnie nawilża skórę, jest ona miękka i miła w dotyku. Staje się z czasem bardziej elastyczna, więc i wizualnie wydaje się bardziej jędrna, jakby młodsza, napięta. Skóra jest też bardziej odżywiona, przesuszone miejsca znikają, nie jest taka szorstka i nieprzyjemnie ściągnięta, zwłaszcza po kąpieli. Ja też mam problem z tym, że kiedy nie posmaruję skóry to ta swędzi, piecze i tutaj kiedy nałożę kosmetyk to te nieprzyjemne wrażenie znika. Skóra jest faktycznie nawilżona, ale dużych cudów antycellulitowych bym się jednak nie spodziewała. Nie zauważyłam też by mi się zmniejszyły obwody, ale też nie miałam jakiś wielkich oczekiwań w tym kierunku. Dodatkowo kosmetyk ma lekkie działanie chłodzące, które ja sama bardzo lubię, zwłaszcza latem i myślę, że osoby, które lubią tą cechę będą zadowolone. NIEPOŻĄDANE U mnie serum nie spowodowało żadnych nieprzyjemnych skutków ubocznych, nie powoduje pieczenia, nie drażni skóry, nie powoduje krostek, nie oblepia, nie pozostawia dziwnego i nieprzyjemnego filmu, nie brudzi ubrań, nie roluje się i nie bieli skóry. WYDAJNOŚĆ To opakowanie ma 200 ml, używam codziennie, głównie wieczorem, ale też czasami rano, głównie na pośladki, uda i brzuch, czyli takie najbardziej strategiczne partie ciała. Myślę, że spokojnie wystarczy na dwa/trzy miesiące tak więc wydajność jest niezła. CENA Soraya ma raczej tanie kosmetyki, w dość rozsądnych cenach także można wypróbować na sobie i myślę, że cena jest adekwatna do jakości.
    Zalety:
    • Nawilża skórę
    • Skóra jest bardziej elastycza i miła w dotyku
    • Niweluje uczucia ściągania
    • Efekt lekkiego chłodzenia
    • Opakowanie tuba na zatrzask
    • Konsystencja
    • Nie podrażnia
    • Nie uczula
    • Nie powoduje krostek
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie zwalcza cellulitu
    • Nie wyszczupla
    Natma
    9 marca 2021 o 12:49
    Jestem zaskoczona efektami!
    Nigdy nie wierzyłam w tego typu kosmetyki, a jednak, w tym przypadku jestem pozytywnie zaskoczona. Ten kosmetyk na prawdę działa. Oczywiście cellulit nie zniknął, jednak jest znacznie mniej widoczny. Samo serum ma ładny zapach, szybko się wchłania i pozostawia przyjemne uczucie chłodu. Na pewno kupię kolejne opakowania i będę używać!
    Zalety:
    • widoczne efekty
    • przystępna cena
    Wady:
    • bardzo szybko się zużywa
    Medea05
    1 marca 2021 o 19:56
    Ujedrnia
    Serum stosowałam prawie codziennie. I po miesiacu stosowania (przy jednoczesnej aktywnosci fizycznej 3xw tyg) widac efekty w postaci ujedrnienia ciała. PLUSY: +ujędrnienie skóry - serum stosowałam na ramiona, brzuch i uda - skóra lekko się napiela, ma jakby lepsza strukture. Nie jest sflaczała, mimo, ze w obwodach straciłam po 1-3cm. +zmniejszenie cellulitu - przed testowaniem miałam baaardzo duzy cellulit. Z którym walcze i sinusoidalnie raz jest lepiej raz gorzej. Po 4 tyg stosowania mogę powiedzieć, że się widocznie zmniejszył. Nie jest tak ze magznie zniknal, ale te mniejsze "dziurki" znacznie się spłyciły. +zapach +efekt chłodzący - wspaniale rozbudza przy porannym stosowaniu, natomiast przy uczuciu "ciezkich" nog tez daje fajne ukojenie stosowany pod wieczór +dość wydajny +tani +łatwo dostepny +opakowanie latwo sie otwiera i zamyka +/- - konsystencja dość rzadka, nie kazdemu sie spodoba
    domkep
    28 października 2020 o 18:46
    Przeciętny
    Serum kupiłam kierując się opisem gwarantowanych efektów oraz ceną. Produkt nie spełnił moich oczekiwań. Stosowałam po lecie na skórę suchą z niezbyt widocznym celulitem. Produkt m nieźle pachnie, ma przyjemną konsystencję. Po nałożeniu wywołuje na skórze efekt dość mocnego chłodzenia. Skóra po jego użyciu jest lepiej nawilżona i odrobinę odżywiona. To wszystko. Nie zauważyłam zmniejszenia celulitu ani efektów wyszczuplających. Produkt nie uczula oraz w żaden sposób nie podrażnia skóry. Serum jest dość wydajne.