KOSMETYKI "WYSZCZUPLAJĄCE" NAPRAWDĘ DZIAŁAJĄ
Kiedy chodziłam do szkoły, sport kojarzył mi się tylko z upokarzającymi i znienawidzonymi lekcjami wf-u. Wtedy wyśmiewałam kosmetyki wyszczuplające i naiwność ludzi, którzy wydają na nie pieniądze.
Dopiero kiedy skończyłam szkołę odkryłam sporty, które sprawiają mi prawdziwą przyjemność, i zaczęłam regularnie ćwiczyć. Wtedy też zauważyłam, jak genialny efekt daje połączenie aktywności fizycznej i kosmetyków odchudzających.
Od tamtej pory używałam chyba wszystkich sprzedawanych na rynku balsamów, emulsji i żeli wyszczuplających, ujędrniających, antycellulitowych itp. itd. Śmiało mogę napisać, że koncentrat z Tołpy jest najlepszy.
KONCENTRAT Z TOŁPY JEST NAJLEPSZY
Dlaczego? Bo:
- najszybciej po nim chudnę,
- sprawia, że nadmiar wody w moim organizmie, nagromadzony w okolicy ud, bioder, brzucha i ramion, po paru tygodniach regularnych ćwiczeń znika,
- niesamowicie ujędrnia skórę, po paru miesiącach regularnych ćwiczeń i wmasowywania tego koncentratu mam ciało jak dziewiętnastolatka :O
- normalnie mam cellulit na udach, pupie, a nawet łydkach, a po paru miesiącach codziennych ćwiczeń i wmasowywaniu tego koncentratu mój cellulit ZNIKA.
Po żadnym innym kosmetyku wyszczuplającym nie miałam aż takich efektów. To znaczy efekty nie przychodziły aż tak szybko i nie były aż tak spektakularne. A kiedy ćwiczyłam bez jakichkolwiek kosmetyków wyszczuplających, takie same efekty zaczynałam mieć dopiero po pół roku, a nawet po roku.
CUDOWNIE SIĘ GO UŻYWA
Oprócz tego wszystkiego, koncentrat z Tołpy jest też najprzyjemniejszy w stosowaniu. To gęsty, przeźroczysty, brązowy żel. Dzięki wygodnej pompce łatwo nałożyć go na dłoń i wmasować w dowolną część ciała.
Masuję się nim od stóp do głowy, tzn. najpierw łydki, potem uda, potem biodra, na koniec ramiona i brzuch. Nakładam go tam, gdzie mam cellulit, dużo tłuszczu i nagromadzonej wody. Każdą partię ciała masuję około minuty, z zegarkiem w ręku. To ważne, bo bez masażu tak jak bez ruchu - kosmetyki antycellulitowe nie działają.
Po około minucie masażu żel wchłania się "do suchości". Od razu potem możemy zakładać ubranie, nawet legginsy lub cienkie rajstopy, bo koncentrat nie zostawia tłustej, oblepiającej warstwy. Skóra jest po nim cudownie gładka.
ZAPACH LASU
Uwielbiam kosmetyki do ciała z Tołpy za wyjątkowe zapachy, konsystencje i działanie. Ten koncentrat przepięknie pachnie ziołami (szałwią), lasem i torfowiskiem. Jest przy tym słodki, ciepły i otulający, ale z nutą świeżości. Kiedy go nakładam, pachnie cała łazienka. Najczęściej stosuję go na noc, więc rano budzę się cała otulona tym zapachem. Czuć go też potem w ciągu dnia.
OPAKOWANIE
Koncentrat ma genialne opakowanie. To butelka z solidnego plastiku, z elegancką etykietą. Dzięki temu, że jest przeźroczysta, widzimy ilość zużytego kosmetyku. Pompka nigdy mi się nie zacięła, a zużyłam już dziesiątki opakowań.
Podczas zakupu butelka jest zapakowana w kartonik, na którym wydrukowano mnóstwo praktycznych porad dotyczących używania tego koncentratu, robienia masażu, korzyści ze sportu i zdrowego odżywiania. Generalnie kawał wiedzy na temat walki z cellulitem, która u mnie się sprawdza.
CENA, WYDAJNOŚĆ
Jedyną wadą tego koncentratu jest jest cena, bo butelka o pojemności 250 ml kosztuje ok. 70 zł. Mimo że staram się go kupować w drogeriach internetowych i na promocjach, to jak na balsam do ciała jest to naprawdę dużo.
Jedno opakowanie wystarcza na ok. 1-3 miesiące używania.
PODSUMOWANIE
Ogromnie polecam dziewczynom, które ćwiczą. Zboostuje wasze efekty!!!
Zalety:
- naprawdę działa: wyszczupla, ujędrnia, wygładza skórę i likwiduje cellulit
- przyspiesza i wzmacnia efekty ćwiczeń i zdrowej diety
- cudownie pachnie słodkimi ziołami, lasem i torfowiskiem
- świetnia konsystencja gęstego żelu, łatwo się rozprowadza, łatwo wykonać nim masaż, szybko się wchłania, nie zostawia tłustej warstwy
- u mnie najlepiej działa nakładany na noc, zaraz po ćwiczeniach i prysznicu,
- ale równie dobrze sprawdza się rano i w środku dnia
- solidne, ładne, wygodne opakowanie z pompką
- na kartoniku, w który zapakowano produkt, wydrukowano wskazówki dotyczące zwalczania cellulitu
- wszystkie mi się sprawdzają)
- w znośnej cenie na promocjach
- polski produkt!!!!!!!
- to najlepszy kosmetyk tego rodzaju, którego używałam
Wady:
- wysoka cena, poza tym nie ma wad