Wody perfumowane damskie

Katy Perry Katy Perry's Indi EDP

• 25 września 2023 o 20:20
    Przyjemny zapach
    Perfumy Katy Perry otrzymałam w prezencie. I chociaż nazwa Indi może sugerować, że będą zawierały ciężkie, orientalne nuty to jednak wcale nie duszą korzennymi aromatami. Uważam, że kompozycja jest zrównoważona, dzięki czemu dobrze się czuję w towarzystwie tego zapachu. W perfumach Katy Perry wyczuwam przede wszystkim zapach kokosa, który jednak nie jest przytłaczający. Podoba mi się w nich dodatek kwiatów konwalii i bergamotki, który łagodzi ciężki aromat piżma. Zapach mi odpowiada, jest trwały i niezbyt mocny. Idealny na co odzień. Flakon nie jest przebogacony. Minimalistyczna forma w monochromatycznych barwach wyróżnia się na tle innych perfum, zamkniętych w ozdobnych opakowaniach.
    Zalety:
    • trwały zapach,
    • oryginalna kompozycja zapachowa,
    • flakon
  • 18 kwietnia 2023 o 18:48
    Zapach, który nie krzyczy
    Lubię zapachy celebrytów - pisałam o tym nie raz. Katy Perry też lubię, chociaż kilka lat temu słuchałam zdecydowanie więcej jej piosenek. Lecz ten zapach pokazuje nam zupełnie inne oblicze tej charyzmatycznej piosenkarki. Jest łagodnie, z dystansem, bez kiczu i bez krzyku. To zapach dobry na spokojny dzień, gdy nie chcemy podduszać otoczenia ani oznajmiać swej obecności perfumami. to spokojny towarzysz na zwykły dzień lub weekend w duchu wyciszenia i relaksu. Główne skrzypce gra tu piżmo doprawione subtelnym drewnem i jeszcze subtelniejszym kokosem. Zapach przywodzi na myśl świeżość po wyjściu spod prysznica. Niby delikatny i bliskoskórny, a jednak w nieoczekiwanych momentach przypomina o sobie - przy ruchu włosów. Jest kobiecy, chociaż nie ma w nim słodyczy, a raczej jest wytrawność. Kwiatów tu też nie wyczuwam. Jest miło, błogo, chociaż może też budzić dystans. Flakon bardzo dobrze odzwierciedla charakter zapachu. Wart poznania.
    kamoni7
    30 stycznia 2019 o 23:22
    Przyjemny i niezobowiązujący zapach
    Zapach znajduje się w prostym flakonie, utrzymanym w minimalistycznej biało - czarnej kolorystyce. Indi to zapach idealny na wiosnę. Ale nie taką ciepłą, tylko jeszcze wczesną, trochę chłodną, z pierwszymi, cieplejszymi promieniami słońca. To zapach, w którym czuję piżmo, bób tonka i śliwkę. Zapach idealny na dzień. Nie jest to zapach ciężki i przytłaczający. W przeciwieństwie do innych zapachów Katy Perry, Indi nie jest tak okrutnie przesłodzone. Indi ma w sobie pewną czystość, świeżość, świetlistość. Ale miejscami potrafi przyjemnie otulić balsamicznym ciepłem piżma. Zapach jest trwały. Czuję go na skórze kilka godzina, a na ubraniach cały dzień. Zapach przyjemny, niezobowiązujący i nie drażniący. Miło się go nosi na skórze.
  • 26 sierpnia 2018 o 19:57
    Nie porwał mnie
    Bardzo ładne opakowanie, proste, nowoczesne, utrzymane w tonacji czarno-białej. Po aplikacji w pierwszych chwilach wyczuwalne ostre, drażniące nuty, które po chwili łagodnieją do delikatniejszych kwiatowo-waniliowych nut. Bardzo trwały zapach, wyczuwalny po całym dniu. Zapach nie powala, jest w porządku do stosowania na co dzień, w okresie jesienno/zimowo/wczesnowiosennym. Zbyt mocny na lato.
    • waniliowe nuty
    Wady:
    • drażniący na początku
    • za mocny na lato
  • 2 lutego 2018 o 10:59
    Kaśki spojrzenie na Indie
    Daże Kaśkę wielką sympatią- ma parę utworów które mają dla mnie znaczenie osobiste , śpiewa ładnie a w makijażu jest przepiękna. Mam cała kolekcję jej perfum- Indi bardzo się wyróżnia. Kate troszkę zerwała z wizerunkiem Pin-Up widać to nawet po tej kompozycja. W odróżnieniu od reszty ta jest piżmowo-balsamiczna. Flakon taki dostojny , prosty nieco nawet elegancki. Indi to istna hybryda nut drzewa z balsamem nie pozbawiona jednak kobiecej zmysłowości. Otwiera się bardzo namacalnym suszem herbacianym z nutą wędzonej śliwki- dość ostro i to jest niezbyt kobiecy akord , na szczęście szybko przechodzi w pudrową konwalię na której położone są drzazgi cyklamenu z wonią żywicy. Bardzo rześkie mimo wszystko pudrowo kobiece tak , że pod unisex nie podchodzą. Dół jest świetny mocno przydymione czarne piżmo na kremowym bursztynie. Bez grama słodyczy. Naprawde ciekawe, nie jest to może dusza jak u Habanity , to bardziej manifest , że kobiecśsć to nie tylko słodka wanilia ale także i tajemnicze drzewo , wędzona śliwka i garść pudru. Zapach idealny na wiosenne przesilenie do płaszcza , lekkiego szalika i butów na płaskim obcasie. Trwałość 7 godzin blisko skóry z lekkim aromatem dymu. To mogą być Indie , mimo iż przyzwyczajeni jesteśmy w takich kompozycjach do cynamonu i kardamonu, tutaj tego nie ma ale powiew baśni 1001 nocy czuć :)
    Zalety:
    • flakon zapach
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie