Wody perfumowane damskie

Tiffany & Co Tiffany EDP

Tiffany Tiffany & Co
Sephora
Tiffany - Tiffany & Co. - Woda Perfumowana - Atomizer 75 Ml - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 lutego 2025 o 10:25
    Irys w chłodnej odsłonie i bez pudru
    Nie mogłabym zacząć recenzji od czegoś innego niż flakon. Jest poprostu przepiękny. Otrzymujemy kształt przypominający diament, który dodatkowo jest wykonany z bardzo masywnego szkła. Jedyną wstawką kolorystyczną jest turkusowa tasiemka opleciona wokół szyjki flakonu. Na tasiemce znajduje się logo producenta, które nie krzyczy z daleka i nie uderza po oczach tylko jest bardzo delikatne i subtelne. Bardzo szanuję ten zabieg ponieważ brak grawerów i napisów na flakonie sprawia,że jest on niezwykle elegancki i potrafi cieszyć oko jak piękna biżuteria. Zatyczka jest wykonana z plastiku ale zachowania jest stylistyka całego flakonu czyli jest przezroczysta i kojarzącą się z kamieniem szlachetnym. Flakon przywołuje uczucie czystości, szlachetności i subtelności. Płyn jest bezbarwny i w połączeniu z flakonem kojarzy mi się z krystalicznie czystą górską wodą. Flakon umieszczony jest w tekturowym opakowaniu, które również jest bardzo ładne. Zewnętrzna część flakonu jest utrzymana w turkusowej kolorystyce. Znajduje się tam logo producenta i jest minimalistyczne. Jest to bardzo solidny i twardy karton, który stanowi bardzo dobrą osłonę dla flakonu. Wnętrze kartonu jest piękne ponieważ kolorystyka jest srebrna i potęguje uczucie,że znajdziemy tam biżuterię a nie flakon perfum. Jeżeli chodzi o detale to są bardzo dopracowane i czuć, że mamy w rękach produkt wysokiej jakości. W nutach głowy znajdziemy mandarynkę, bergamotkę oraz cytrynę. A nutach serca umieszczony został irys, czarna porzeczka, brzoskwinia i róża. Całość została osadzona na piżmowo paczulowej bazie. Zapach zdecydowanie został zdominowany przez irysa. Mamy optymistyczne i rześkie otwarcie, które szybko ustępuje miejsca właśnie irysowi. Nie przepadam za nutą irysa i klasyczna wersja LVEB jest dla mnie na ten moment nie do zużycia ponieważ jest zbyt pudrowa. Tutaj irys przybiera inne brzmienie. Nie przechodzi w pudrowe tony tylko jest świeży i optymistyczny. Dodaje zapachowi świeżości i lekkości i nie przytłacza nas pudrowymi akordami. Zapach jest w moim odbiorze elegancki ale też subtelny i nie zadziorny. Irys na początku może wydawać się ostry ale po chwili się wygładza i pięknie komponuje się z pozostałymi składnikami. Po dłuższym czasie pojawiają się nuty bazy ale nadal cały czas obecny jest irys i to przede wszystkim on jest wyczuwalny. Jeżeli chodzi o trwałość to na mojej skórze jest bardzo przeciętna i jest to 5 może 6 godzin. Zapach w mojej wyobraźni idealnie pasuje do kobiety, która ma na sobie jeansy i piękną satynową koszulę. Podoba się zarówno kobietom jak i płci przeciwnej. Czasami udaje mu się dostać komplement od otoczenia :)
    Zalety:
    • flakon i tekturowe opakowanie są solidnie wykonane i bardzo dopracowane
    • flakon przywodzi na myśl biżuterię
    • piękna kompozycja
  • 2 lutego 2022 o 18:20
    Zapach jest bardzo przyjemy i delikatny.....
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Miniaturkę o pojemności 5 ml tego zapachu dostałam w gratisie do zakupów. Zapach Tiffany & Co to bardzo przyjemna, świeża i orzeźwiająca kwiatowo-piżmowa kompozycja zbudowana głównie wokół szlachetnych nut czarnego irysa. Zapach zapakowany jest w niebieskie pudełko, które zostało idealnie dopasowane do perfum, okala je niczym szkatułka. Po otwarciu naszym oczom ukazuje się buteleczka perfum przypominająca kształt diamentu. Całość scala imponujące zdobienie szyjki perfum wokół której znajduje się kołnierz ozdobiony logiem, pokolorowany w charakterystycznym dla Tiffany odcieniu turkusowym. Na początku zapach jest dość mocny, nakłada się w nim dużo warst, na początku otwiera go soczysta bergamotka w połączeniu ze słodką mocą mandarynki okraszona mistycznym irysem w jego pudrowej formie, całość spowita jest delikatnymi nutami piżmowymi które zostają z nami do końca pozostawiając zmysłowe zakończenie. Zapach idealny na ciepłe, letnie dni i chłodne letnie wieczory, który otuli nas niewidzialnym woalem tajemniczości. Jak każdy zapach tej marki nie należy on do długotrwałych,na skórze wyczuwalny jest do 6 godzin. Zapach bardzo ładny ale nie urzekł mnie na tyle abym zdecydowała się na zakup buteleczki od Tiffanego.
    marys09
    12 września 2021 o 19:00
    Piękny
    Trudno opisuje się zapachy, a jeszcze trudniej je ocenia. To jest skrajnie indywidualna kwestia, jak odczuwamy zapach i jak się u nas utrzymuje. Ten konkretnie marki Tiffany zużyłam z przyjemnością do ostatniej kropli. Bardzo wpasował się w mój gust i robił również duże wrażenie w otoczeniu. Kompozycja jest bardzo świeża, wyraźnie wyczuwalne są początkowo cytrusy i białe kwiaty. Piżmo i irys tworzą świetną bazę. Jedyne do czego mogłabym się doczepić to trwałość. Po jakimś czasie są już słabiej wyczuwalne. Niestety ze świeżymi kompozycjami często tak bywa. Chętnie wróciłabym do nich, ale zniechęca mnie wysoka cena.
  • 29 maja 2021 o 15:55
    Nie przypadły mi do gustu
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Perfumy z Tiffany niestety kompletnie nie odpowiadają mi zapachowo. Są przede wszystkim zbyt mocne i zbyt duszące, a dodatkowo nie wyróżniają się niczym szczególnym - zapach jest bardzo "typowy". W zapachu wyczuwalne są pewne nuty kwiatowe. Jeśli chodzi o trwałość to jest to zdecydowanie plus perfumy - zapach utrzymuje się cały dzień. Flakon ma dla mnie bardzo duże znaczenie przy perfumach - lubię, gdy jest wymyślny, intrygujący. W przypadku perfum Tiffany'ego flakon niczym szczególnym się nie wyróżnia, choć jego minimalizm również ma swój urok.
    • flakon
    Wady:
    • flakon
    • Zapach - duszący, mocny, nie wyróżniający się niczym
  • 21 kwietnia 2021 o 10:21
    Gorzki irys
    Zapach określiłabym jako elegancki, chłodny, klasyczny, wręcz dojrzały. Męczę się z nim i będzie to jedno z niewielu opakowań w moim życiu, których nie dokończę, nie jestem w stanie. Zawsze czytając recenzje jakoby kogoś bolała głowa od określonego zapachu myślałam, że to przesada, ale w tym przypadku po prostu mi niedobrze. Nie czuję świeżości, ani cytrusów, bardziej gorzkość. Dla mnie to głównie kwiaty, duszne i pudrowe. Całość tworzy aurę, otula. Niby bez ogona, a jednak nie schodzą z ubrań, a ciało te parę godzin co chwilę oddaje tego irysa i mydlane piżmo.
    Zalety:
    • Elegancki flakon
    • Wchodzi w ubrania
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie