Emulsje, esencje i boostery

Benton Fermentation Essence Emulsja do twarzy

Benton Fermentation Essence Emulsja do Twarzy 100ml
Benton Fermentation Essence

• 1 kwietnia 2024 o 14:25
    Może nie niezbędna, ale pomocna i naprawdę dająca widoczne rezultaty.
    Jestem beznadziejnie zakochana w tej linii Bentona - maska i krem pod oczy od nich są moimi osobistymi hitami, dlatego nie mogłam odmówić sobie kupna tej esencji. Tutaj powtórzę za inną wizażanką - to esencja, nie serum, na litość boską! Jeśli wiemy, co kupujemy i jak tego używać, to zazwyczaj jakieś efekty zobaczymy - i tak jest w przypadku tej właśnie esencji. Prosta, czarna buteleczka z wygodną pompką skrywa w sobie niemal bezwonny, mleczno biały płyn (choć może bardziej pasuje - rozwodniony żel). W składzie - same dobroci (alantoina, witaminki, ekstrakty no i oczywiście mój niezawodny Bifida Ferment!), które wybornie koją moją wrażliwą cerę. Odrobinę się toto lepi, ale spokojnie - na to i tak nakładamy serum i krem, a owe lepienie jest niemal niezauważalne i nieodczuwalne w dłuższej perspektywie. Rezultaty pojawiają się dopiero po czasie, ale zdecydowanie one są i jestem pewna, że za nimi stoi właśnie ten produkt - skóra jest gładsza i bardziej napięta, pory są zbite, a podrażnienia pojawiają się znacznie rzadziej. Esencja fantastycznie uzupełnia pielęgnację, intensyfikuje działanie serum, działa również kojąco i wzmacniająco. Nie zapycha i nie uczula - choć mam do tego skłonność. Starcza na długo, co rekompensuje dość wysoką cenę. Ogólnie rzecz biorąc - nie jest to kosmetyk niezbędny, bo da się bez niego funkcjonować, ale... dobrze mieć go na podorędziu. Rzeczywiście wspomaga działanie innych kosmetyków, a sam w sobie przywraca komfort, nawilża, łagodzi i delikatnie napina skórę. Myślę, że sięgnę ponownie po tę esencję - to fajne uzupełnienie codziennej, wieloetapowej pielęgnacji ♥️
  • 6 kwietnia 2022 o 14:50
    przyjemnie nawilża i napina skórę
    To co trzeba od razu napisać - oceniamy esencję a nie serum. Esencja jest dla nas w Polsce trochę nowością. Dla mnie to produkt pomiędzy tonikiem a serum. OPAKOWANIE Plastikowa butelka. Dobrze działająca pompka. SKŁAD Nie, nie ma tu bakterii. Ten opis jest błędny. Bo jak w kosmetyku mogą być żywe bakterie? To by oznaczało, że mogą się rozwijać dowolne inne bakterie, a przecież do tego nie można dopuścić. W składzie są fermentowane filtraty z grzybów, które w zamierzeniu sprzyjają rozwojowi prawidłowego składu bakteryjnego skóry. Oprócz tego substancje nawilżające. KONSYSTENCJA Pomiędzy tonikiem a serum. Bez zapachu. Wchłania się szybko. DZIAŁANIE Oceniam tylko działanie krótkoterminowe. Skóra jest miło nawilżona i przyjemnie napięta. Moja skóra jest mieszana i mocno dojrzała. Nie podrażnia. Nadaje się pod krem, serum i makijaż na dzień, lub również na noc. W żadnym wypadku nie używałabym jako jedynego kosmetyku, bo nie taka jest rola esencji. Trzeba koniecznie nałożyć przynajmniej krem nawilżający i (w dzień) SPF. PODSUMOWUJĄC Konieczny kosmetyk - nie Przyjemny do stosowania - tak Zauważalne natychmiastowe efekty - tak
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nawilża
    • przyjemnie napina
    Wady:
    • nie mam przekonania, że to obowiązkowy kosmetyk do stosowania
    Maoe
    20 lutego 2022 o 8:59
    Dla wrażliwców ideał
    Mam bardzo wrażliwą cerę z tendencją do przesuszania. Od wielu miesięcy używam retinoidów, w tym czasie próbowałam wielu toników i esencji zarówno droższych marek jak i drogeryjnych. Tej esencji używam od razu po dwuetapowym oczyszczaniu i jestem nią oczarowana! Skóra jest ukojona, nawilżona, miękka, dla mnie to ideał. Każda skóra jest inna, moja jak widać pokochała galactomyces, choć w esencji jest też ceramid, adenozyna, lizat bifidobakterii, działające kojąco oraz ujędrniająco. Działania ujędrniającego nie jestem w stanie zbadać ponieważ retinol mnie wyprasował, ale widać że skład jest doskonale przemyślany. Co ważne nie trzeba od razu kupować dużego formatu, jest dostępna miniaturka.
    Zalety:
    • Działanie kojące
    • Nawilżenie
    • Nie zostawia lepkiej powłoki
  • 14 lutego 2022 o 12:43
    Przeciętne serum - duże rozczarowanie
    • Czy masz takie same oczekiwania do niego jak ja? Wiadomo, trzeba umieć zarządzać swoimi oczekiwaniami. Jednego dnia skuszona opiniami, zamówiłam całą czarną i brązową serie Bentona - żeby wypróbować te już prawie mityczne kosmetyki. Nie mam skóry bardzo wymagającej - gdzie nie gdzie jest bardziej w stronę suchej, przetłuszczająca w strefie T, zaskórniki i pierwsze zmarszczki. Chciałam nie przeciętnego nawilżenia, i wydajności, no i za te pieniądze marzył mi się luksus stosowani ( wiem, subiektywne, ale możliwe). • Czy serum tobie się spodoba: Serum nie ma koloru, jest przejrzyste i prawie nie ma zapachu. Ma bardzo leistą, prawie rzadką konsystencję lekko zagęszczonej wody. Całość jest w przepięknej plastikowej buteleczce ze srebrno czarną pompką. Która niestety niezbyt dobrze jest dopasowana do tego serum, bo pompka jest zbyt mocna i po połowie produktu pompka "wypluwa" wręcz serum, co odejmuje tej "rozkoszy" stosowania. • EFEKTY Serum mimo że było stosowane i rano i wieczorem, całkiem długo jak na mnie, bo prawie 2,5 miesiąca na twarz, szyję i dekolt. Serum mimo że ma mega skomplikowany i naładowany różnymi składnikami aktywnymi skład, miało dość umiarkowane efekty. Jakieś nawilżenie, choć nie powalające było, ale bez szału. Nie wiem czy jakbym stosowała sam krem i tonik nie były takie same efekty. Jak już zauważyłam wyżej, serum całkiem dobrze się nakłada, szybko się rozprowadza i wchłania, nie pozostawia filmu ani w zasadzie żadnego uczucia na twarzy. Skóra nie jest ściągnięta, ale nie jest jakoś szczególnie nawodniona i domaga się dołożenia kremu/olejku/czegokolwiek. Serum dobrze współgra z innymi kremami i nie roluje się. Całkiem ok, idzie z makijażem. • Skład Typowo jak na koreańskie kosmetyki "im więcej tym lepiej", jest perdyliard jakichś aktywnych składników, na czele ze śluzem ślimaka. Wolę zdecydowanie prostsze składy, bo wtedy wiadomo co mi służy a co nie. Też ma się trochę większą kontrolę co trafia do organizmu, szczególnie że tylko sama pielęgnacja dostarcza kilkadziesiąt substancji dziennie, nie mówiąc już o innych źródłach. I nie każda substancja jest dobrze zbadana. • Czy jest wydajne? Serum ma całkiem sporą pojemność i jest dość wydajne - mi wystarczyło na ponad 2 miesiące stosowania codziennie na twarz, szyję i dekolt! • Podsumowanie Dość marne efekty jak za tę cenę i taką ilość różnych substancji. No i to opakowanie w połowie zaczęło mnie wkurzać nieziemsko tym pluciem. Być może miałam za duże oczekiwania co do tego serum. To już każdy niech zdecyduje dla siebie. Ja na pewno nie wrócę.
    Zalety:
    • Ciekawy (choć przesadzony dobór skłądników)
    • Ładne opakowanie
    • Nie roluje się i nie zapycha
    • Bardzo delikatny zapach
    Wady:
    • Mało nawilża
    • Opakowanie zaczyna pluć po połowie
    • Cena regularna jest zdecydowanie za wysoka
    • Nie aż tak wydajne jak bym się spodziewała po pojemności
    lumiaa
    8 lutego 2022 o 22:10
    Można ale po co
    Mam spory kłopot z oceną tego produktu. Na fali zachwytów nad pielęgnacją wieloetapową dałam sobie wmówić że produkt o nazwie Esencja jest mi niezbędny, zaraz po toniku, mgiełce, Serum i kremie i co nie tylko. Cóż wiem że logika tutaj żadna ale kupiłam. Na szczęście na - 50% bo cena sugerowana trochę wbija w fotel. Otóż produkt faktycznie widocznie kondycjonuje skórę. Bardzo przypomina doskonałe maseczki w płacie z tej samej linii. Esencja jest wodnista i nie lepi się ani nie wysusza, nie ściąga cery. Faktycznie widocznie przyczynia się do poprawy jej nasycenia. Jakby mniej mi się odwadnia, ogólnie lepiej wygląda. Ogólnie ma świetny skład. Nie wiem czym się różni od toniku bo i toniki mogą być na filtratach ale czy to już Serum to wątpię. To taki w sumie jakby miks toniku i ultra lekkiego wodnego Serum. Ogólnie fajna seria ale bajońsko droga no i spokojnie do zastąpienia innymi produktami. Zwłaszcza gdy regularnie stosujemy maseczki. Raczej nie widzę sensu jej używania gdy mamy tonik i Serum nawilżające, chyba że zamiast jako jeden produkt no i plus Serum typowo kierunkowe. Tym niemniej lubię go używać zaraz po myciu twarzy. Wchłania się rewelacyjnie. Ogólnie trzeba było by znaleźć własną kombinację użytkowania. Wtedy ok, proszę bardzo.

Zobacz także inne Emulsje, esencje i boostery