Lakiery do włosów

L'Oreal Professionnel Tecni.Art, Fix Anti-frizz Spray utrwalający

• 23 czerwca 2022 o 12:24
    taki sobie
    Nie wiem co się stało, ale kiedyś kosmetyki Loreal były naprawdę dobrej jakości, natomiast od jakiegoś czasu ich kategoria spadła do naprawdę przeciętnych. Wady: -cena -dostępność -przeciętne utrwalenie Zalety: -zapach nie jest duszący -wydajny -nie skleja włosów -nie robi tzw. efektu "chełmu" -ładna szata graficzna
  • 13 października 2020 o 11:04
    duża cena, mała skuteczność
    Kupiłam lakier, zeby utrwalił moją fryzurę w sezonie jesiennym, w którym wilgoć jest na 1 miejscu. Niestety nie działa w ogóle. Ani on nie utrwala fryzury ani nie chroni przed wilgocią. Moje wyprostowane włosy w sekundzie zrobiły się sianowate a efektu utrwalenia nie było żadnego. Jedyny plus to zapach i tyle. Drogi a w ogóle nie skuteczny....
    Zalety:
    Wady:
    • brak jakiegokolwiek utrwalenia, cena - zbyt wysoka
    1nina
    23 marca 2020 o 11:14
    Działanie zerowe !
    Spray kupiony w salonie fryzjerskim w zastepstwie lakieru John Frieda. Specjalnie wybralam force $, bo zależało mi na dość mocnym utrwaleniu mich cienkich , lejących włosów. Efekt - żaden, po 10 min. moje włosy są oklapnięte. W akcie rozpaczy dokupiłam pianke z tej samej serii i pomimo stosowania jednoczesnie obu produktów, moje włosy ciagle sa przylizane. Masakra !
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • niedziała
    • nie utrwala fryzury
    • bardzo drogi w porównaniu do zerowej skuteczności
    U konsultantki
    stonka_
    27 marca 2012 o 14:44
    Minusów nie znalazłam
    Mam włosy średniej długości. Używam lakieru Loreal anti frizz (trochę inne opakowanie, napisy niebieskie więc nie wiem czyopisuję dokładnie produkt zgłoszony). Lakier jest dla mnie idealny. Od wilgoci kręcą mi się włosy, a po spryskaniu wracam do domu z taką samą fryzurą z jaką wychodziłam. Nie widać go na włosach, łatwo się wyczesuje i moim zdaniem zwiększa objętość. Przy tym przyjemnie pachnie (jak na lakier). Nie nadaje się dla osób, które chcą utrwalić fryzurę na "sztywno", ale dla uzyskania efektu lekkiej, naturalnej fryzurki jest doskonały. Kolejny plus: wydajny. Używam od 4 miesięcy praktycznie codziennie, a właśnie skończyłam 250 ml opakowanie.. Teraz zaopatrzyłam się w 400 :) Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 - 250 ml
  • 29 października 2011 o 11:26
    Mógłby być, ale w innym zastosowaniu.
    Bardzo dziwny produkt, w ogóle nie rozumiem zamysłu producenta. Po pierwsze, jeśli puszą mi się włosy, to tylko podczas deszczowej pogody. A tutaj producent dorzuca filtr UV, w sumie nie wiadomo po co. Sama forma lakieru (bo ten spray zachowuje się jak lakier i tak samo śmierdzi alkoholem) też się nie sprawdza, bo puszą się zazwyczaj włosy rozpuszczone, a nie wystylizowane. Prostych, niestylizowanych włosów nie chcę pryskać lakierem. Poza tym, jakby się uprzeć, mogę spryskać włosy jakimkolwiek lakierem, odczekać, rozczesać i efekt będzie taki sam – po prostu włosy nie puszą się po żadnym lakierze, nie tylko po L’oreal anti-frizz. Z puszeniem radzi sobie średnio, tzn. działał, ale nie tak, żebym miała kupić go jeszcze raz, bo nic niesamowitego pod tym względem z włosami nie robi, a mój problem z puszeniem nie jest duży, włosy mam raczej gładkie i proste. Zaskoczyło mnie w tym lakierze coś innego – rozpylony na prawie suche włosy dawał im niesamowitą objętość i gładkość, wyglądały jak po użyciu prostownicy (ale ja mam z natury dość proste włosy). Za pierwszym razem lekko skleił mi pojedyncze pasma, ale po delikatnym rozczesaniu grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami włosy nabrały lekkości, objętości i były gładkie do końca dnia. Może i dałoby się go używać w ten sposób z niezłym skutkiem, ale można wyczuć ten denat na pierwszym miejscu w składzie i to mnie od niego odrzuca – ten potworny zapaszek i perspektywa przesuszonych włosów, więc sobie go odpuściłam. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego