Podkłady

Christian Dior Diorskin Forever, Extreme Control, Compact Foundation Podkład w kompakcie o matowym wykończeniu

• 7 czerwca 2020 o 22:50
    Mój ulubiony, jednak...
    używam go jako pudru. Głównie dlatego, iż pierwszą sztukę otrzymałam jako prezent - "puder". W życiu nie domyśliłabym się, iż spełnia on funkcję "podkładu". Moja ocena będzie niemiarodajna, skoro nakładam go na podkład, a czasami tylko na sam korektor. To, że nie jest pudrem w sumie tłumaczy super krycie i trwałość. Makijaż jest pięknie wykończony. Pełnym matem. Dalej nie mogę uwierzyć w to, że to "podkład".
    Zalety:
    • Jeśli mówimy tutaj o spełnianiu funkcji pudru:
    • Krycie
    • Matowe wykończenie
    • Pięknie wyglądająca na twarz
    • Śliczne opakowanie
    • Jest delikatny dla mojej wrażliwej cery
    • SPF 20
    Wady:
    • Odcień 010 jest odrobinkę przy ciemny, szczególnie zimą
    • Nawet konsultantka nazwała to pudrem - nie wiem czy sprawdziłby się jako "podkład".
  • 30 sierpnia 2019 o 12:05
    Super
    To bardziej puder niż podkład. Mam tłustą cerę, zwłaszcza latem ten problem dotyczy mnie w szczególny sposób. Puder ma delikatną, aksamitną konsystencję, ale nie jest ciężki-kremowy jak w przypadku innych tego typu podkładów. Sprawdza mi się zarówno latem jak i zimą. Nie tworzy szpachli na twarzy. Jest bardzo lekki. Jednocześnie dobrze kryje niedoskonałości. Naprawdę polecam dziewczynom bardzo wymagającym lubiącym idealny komfort noszenia ponieważ nie czuć, że ma się coś na twarzy nawet w upały. Nie obciąża skóry ani nie zapycha.
    Zalety:
    • Super lekki i aksamitny po aplikacji. Wytrzymuje wiele godzin. Nie ma potrzeby używania korektora pod jego aplikację bo fajnie kryje. Zależy oczywiście od tego ile się nałoży. Samo opakowanie to prestiż nie tylko dla oka. Dobrej jakości ciężki plastic, magnetyczny zatrzask i magnetyczna szuflada przez co puder się nie kruszy ani nie wypada z opakowania. Podkład z tej samej półki Clarins'a to bubel w porównianiu z tym. Szczerze polecam! Efekt godny księżniczki.
    Wady:
    • Bardzo drogi tym bardziej, że towaru jest mało. Niestety szybko się zużywa i uwaga - uzależnia :-)