Mleczka do demakijażu

Mary Kay TimeWise, Age Minimize 3D 4-in-1 Cleanser Normal/Dry Skin Oczyszczające żel/mleczko 4 w 1 do skóry normalnej i suchej

• 25 lutego 2025 o 23:23
    Uwielbiam
    Dostałam ten "żel" w prezencie. Nie byłam przekonana, jednak już od pierwszego użycia zrobil na mnie piorunujące wrażenie. Używam go jako drugi etap dwuetapowego oczyszczania twarzy, a więc jak klasycznego żelu. Ma piękny, kwiatowy zapach (dość mocny), opakowanie jest bardzo ładne i kobiece, jest niesamowicie wydajny (wystarczy dosłownie ziarnko grochu na całą twarz, a czasem i tak mam wrażenie, że to za dużo) i przede wszystkim jedno z niewielu myjadeł, gdzie sucha cera po umyciu jest przyjemnie nawilżona, ale czuć, że jest oczyszczona, a nie że ma dodatkowa, tłusta warstwę po użyciu. Wspaniale oczyszcza, w teorii jest to także peeling, jednak granulek jest mało i są duże, więc nie traktowałbym tego jako peelingu. Jak najbardziej do codziennego użycia. Jedyny minus to drażniące konserwanty w składzie, akurat mi krzywdy nie robią.
    Zalety:
    • doskonale oczyszcza
    • nie zostawia wysuszonej cery
    Wady:
    • drażniące konserwanty w składzie
  • 1 marca 2024 o 7:12
    Mleczko, których nie cierpię, a to jest nawet nawet
    Ten dziwny kosmetyk pojawił się w mojej łazience, a że akurat nie miałam nic innego pod ręką co by posłużyło do zmycia twarzy z makijazu, to postanowiłam przez jakiś czas pobawić się tym oto specyfikiem. Konsystencja jest mleczna i gęsta. Całkiem dobrze rozprowadza się po twarzy. Formuła jest mleczno oleista i właśnie zgodnie z przeznaczeniem do twarzy suchej i mieszanej. To się daje odczuć, ponieważ czułam dobre nawilżenie po zastosowaniu tego mleczka. Mleczko jest przyjemne i kojące, jednak nie domywa makijażu tak jakbym tego oczekiwała. Wydaje się być lepsze od innych mleczek jakie miałam przyjemność używać, a dodam, że ich po prostu nienawidzę. To w tym przypadku, o ile było zdecydowanie lepiej, to jednak nadal musiałam sobie radzić z pozostałościami po tuszu, bo to głównie on jest najbardziej problematyczny. Opakowanie jest proste, eleganckie i na pewno nie rzucające się w oczy. Cena natomiast powala, skład do najlepszych też nie należy, więc...
    apodiss
    19 grudnia 2023 o 12:47
    Super!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    jak dla mnie-rewelacja! Jeszcze nigdy nie stosowałam tak skutecznego kosmetyku do oczyszczania twarzy. Radzi sobie perfekcyjnie z moją mieszaną cerą! Wieczorem, kiedy w strefie T znajduje się wszystko nazbierane w ciągu dnia ;) czuję niesamowitą ulgę i odświeżenie myjąc twarz tym żelem. Ma przyjemny delikatny zapach, nie wysusza cery i naprawdę czuję się po myciu bardzo komfortowo, bez żadnego napięcia i ściągnięcia skóry. Jest...bardzo gęsty i z ręką na sercu -wystarczy odrobinka, żeby dokładnie i swobodnie oczyścić całą twarz!! Może nie jest to najtańszy produkt ale biorąc pod uwagę wydajność to naprawdę kilka razy już kupiłabym drogeryjny rozwodniony kosmetyk a tutaj mam 100% skuteczności. Bardzo polecam!
  • 11 października 2023 o 8:50
    Nie użyje już innego produktu.
    Mleczko jest niezawodne i powinno znaleźć się u każdej kobiety. Bardzo wydajne, ponieważ już niewielka ilość wystarcza na oczyszczenie całej twarzy, po spłukaniu, skóra jest delikatna, miękka, oczyszczona i bardzo gładka- daje niesamowity efekt. idealne podczas codziennej wieczornej i porannej pielęgnacji . nie wyobrażam sobie nie mieć go w swojej kosmetyczce
  • 29 maja 2023 o 21:56
    Mary Kay Cleanser
    Gdybym miała opisać ten produkt jednym słowem, wybrałam słowo uciążliwy. Bo takie właśnie stało się dla mnie mycie twarzy, odkąd zaczęłam go stosować. Mycie twarzy tym żelem trwa długo, muszę się nieźle namachać, żeby dokładnie go zmyć, a czasem i tak po umyciu i osuszeniu natrafiam na twarzy na pojedyncze drobinki. Zdecydowanie wolę mycie twarzy pianką. Na plus zdecydowanie przyjemny, delikatny zapach oraz ładne i wygodne opakowanie. Jeśli ktoś lubi taką formułę, jak najbardziej się sprawdzi. Dla mnie po prostu niepotrzebnie komplikuje mycie twarzy.