Ziaja, Rebuild Odbudowa Skóry, Masło do ciała 'Ukierunkowane ujędrnianie'

28 HIT!
67 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiW połączeniu z masażem wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Intensywnie ujędrnia, zwiększa spoistość i elastyczność naskórka. Delikatnie napina i wygładza skórę oraz skutecznie zapobiega jej wiotczeniu. Aktywnie modeluje i poprawia wygląd sylwetki.
Zawiera harmonijne połączenie kwiatowo-orientalnej kompozycji kumquatu, kwiatów Davana, drzewa Massoina i cynamonu z dzikością anyżu.
Składniki aktywne:
- ekstrakt z ananasa
- ekstrakt z bluszczu
- ekstrakt z rozmarynu
- ekstrakt z morszczynu
- ekstrakt z gorzkiej pomarańczy
- witamina E
- Butylphenyl Methylpropional,
- Alpha-Isomethyl Ionone
Recenzje 211
7 października 2015, o 09:32
Nie wie, czy kupi ponownie
Zwykłe masło do ciała
Na mnie to masło nie działa. Jest zwykłym, nawilżającym masłem do ciała o anyżkowym zapachu.
Poza tym:
- ma dobrą konsystencję i szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na skórze
- nie rozgrzewa, ani nie chłodzi skóry, jak inne preparaty wyszczuplające (za to plus)
- ma przyjemny, lekko anyżkowy zapach
- wygodne opakowanie w formie słoiczka, można zużyć je do samego końca
- kupiłam na wyprzedaży w Rossmannie za 8 zł., ale raczej może byc już problem z dostępnością
Ogólnie: zwykłe masło, nie ma nic wspólnego z wyszczuplaniem. Osoby oczekujące wyszczuplenia, wygładzenia itp. mogą być niestety rozczarowane.
Używam tego produktu od: kilka miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno całe
22 czerwca 2015, o 00:02
Cudów nie czyni
Kupiłam kiedyś ten produkt na promocji w Rossmanie 2 za 1. Stosowałam go regularnie, 2 razy dziennie. Jedyne, co zrobił mojej skórze, to dość dobrze ją nawilżył. Niczego innego nie zauważyłam.
Plusy:
Jest tani,
Dobrze nawilża,
Dobrze się wchłania.
Minusy:
Nie ujędrnia, nawet przy regularnym stosowaniu.
Podsumowując, raczej już go nie kupię, ponieważ są zdecydowanie lepsze kremy od niego,
Używam tego produktu od: używałam kiedyś
Ilość zużytych opakowań: 2 całe opakowania
1 /5
14 marca 2015, o 21:36
Wielki zawòd...
Niestety, słyszałam o nim same dobre opinie, wiec sie skusiłam. Skora jest przyjemna w dotyku , i za to wlasciwie tylko plus. Mimo masazu, codziennej aplikacji, regularnych cwiczen i biegania - zadnych efektow
Używam tego produktu od: 2 miesiace
Ilość zużytych opakowań: 1 normalne
8 lutego 2015, o 14:09
Działa:)
Masło kupiłam za 16,60zł w firmowym sklepie Ziai. Cena do bardzo niskich nie należy, ale warto.
Zacznijmy od plusów. Masło ma bardzo przyjemny skład, zawiera dużo ekstraktów roślinnych. Jest dość tłuste, ale mimo to wchłaniało się bardzo dobrze. Zapach jet bardzo intensywny, chociaż mnie sie podobał. Podobno anyżowy, ale ja tego zapachu nie znam, więc wierzę na słowo. I co najważniejsze: masło działa. Skóra jest wygładzona, jędrna. Czy zwalcza cellulit? Nie wydaje mi się, żeby sam kosmetyk sobie z tym poradził, a ja nie ćwiczę w tym kierunku. Jednak jeśli chodzi o ten problem, to swój cellulit określiłabym jako niezbyt duży, ale jest, zatem nie jestem bardzo zdeterminowana, żeby z nim walczyć.
Używałam kosmetyku przez ponad 7 miesięcy, ale z przerwami na lenistwo;), więc myślę, że normalnie wystarczyłoby na 4-5 miesięcy codziennego użytku.
Podsumowując: masło jest jak najbardziej na plus, poza tym jest to nasza rodzima marka, zatem na pewno mogę polecić. Obecnie mam jeszcze serum z tej serii, a podobno jest jeszcze lepsze, zatem będę testować:)
Używam tego produktu od: ponad siedmiu miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno
27 grudnia 2014, o 16:40
Mój ulubieniec :)
Jeden z tych balsamów, do których często i z chęcią wracam:):):)
Balsam ma przyjemną konsystencję (masełkowatą),dobrze się rozprowadza na skórze, szybko się wchłania- nie pozostawia na skórze tłustego/lepkiego filmu.
Ma przyjemny ziołowy zapach.
A teraz działanie:
Skóra po użyciu balsamu jest mięciutka, gładka i nawilżona.
Wiadomo cudów nie ma ;) ale przy regularnym stosowaniu w połączeniu z ćwiczeniami skóra stała się bardziej jędrna, napięta i wygładzona.
Do tego jest w praktycznym opakowaniu w formie słoiczka, kosztuje niewiele i wystarcza na bardzo długo - mi przy regularnym stosowaniu wystarczył na 3 - 4 tygodnie.
Gorąco polecam :):):)
Używam tego produktu od: kilku lat - z przerwami oczywiście ;)
Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam nawet ile ich było:)
25 sierpnia 2014, o 11:38
VapoRub wersja lux.
O ile moje podsumowanie recenzji nie przywołuje na myśl dobrych skojarzeń to zaznaczam na wstępie, że kosmetyk jest dość dobry i bardzo przyjemnie się go stosowało.
* Ujędrnienie szczególnie przydałoby się moim udom. Niestety nie są one tak idealne, jak mogłyby być. Wprawdzie codzienne ćwiczenia już dawno weszły mi w krew, ale dlaczego trochę nie podhajcować? Dlatego też stosując to masło skupiłam się właśnie na tej partii ciała. Czy podziałało? No cóż, można dostrzec drobne zmiany, wydaje mi się że nie widać tak bardzo brzydkich bruzd. Może być to spowodowane zarówno kosmetykiem, jak i samym masażem, który przy wcieraniu wykonujemy. Poza tym opakowanie wystarczyło mi zaledwie na około 2-3 tygodnie stosowania, a kupiłam tylko jedno. To chyba trochę za mało, żeby poczuć spektakularny efekt. Na pewno jednak skóra jest gładsza, bardziej elastyczna i ciut jędrniejsza.
* Konsystencja bardzo mi odpowiadała. Kosmetyk nie jest ciężki i lepki. Bardziej krem, niż masło. Dobrze się wciera, nie roluje, szybko wchłania i nie pozostawia tłustego filmu. Przykładałam się do wcierania go i miałam wrażenie, że lekko i przyjemnie rozgrzewał skórę.
* Zapach, jak wspomniałam na wstępie mnie samej kojarzy się z VapoRubem, który mama wcierała we mnie w zatrważających ilościach, ponieważ w dzieciństwie miałam chroniczne zapalenia oskrzeli, kaszel i powodzie z nosa. Może jestem dziwna, ale nie przeszkadzają mi takie śmierdziuszki i zapach masła również przypadł mi do gustu - jest wyraźny, trochę mentolowy. Nie utrzymuje się długo na skórze.
* Bardzo lubię masła/balsamy do ciała zamknięte w słoiczkach. Według mnie to rozwiązanie bardzo wygodne i ekonomiczne, jesteśmy bowiem w stanie wykorzystać kosmetyk do ostatniego maźnięcia. W butelkach często na ściankach ostaje się mnóstwo resztek, a nie zawsze chce się opakowanie rozcinać. W tym przypadku opakowanie jest dość porządne i ładne. Ma czarny kolor, chyba nie miałam wielu kosmetyków do pielęgnacji ciała w takim wydaniu. Jak się jednak dowiedziałam z etykiety "czarny wyszczupla".
* Niestety masło jest strasznie niewydajne. Jedno opakowanie 200 ml "pękło" chyba w dwa tygodnie. Stosowałam je sumiennie, codziennie wieczorem. Nie ograniczałam się jedynie do ud, choć to na nich w dużej mierze się skupiałam. Poza nimi maznęłam sobie jeszcze czasem brzuch, łydki i ramiona, bo stosowanie innego kosmetyku do ud i reszty ciała mijało się dla mnie z celem.
* Kupiłam kosmetyk w cenie 14,99. Nie jest to zawrotna suma, a przecież uroda musi trochę kosztować. Nie tylko ta uzyskana chirurgicznymi metodami... Przypominam jednak o wydajności masła.
* Polska firma, której jestem fanką. W wielu swoich recenzjach już wspominałam, że kosmetyki Ziaji są jednymi z moich ulubionych i nigdy ich nie brakuje na mojej półce. Są tanie, skuteczne i nigdy nie szkodzą mojej wrażliwej skórze.
* Na pewno do kupienia w Hebe - stamtąd pochodziło moje opakowanie.
Jestem skłonna stwierdzić, że gdybym poużywała tego masła dłużej to efekty byłby jeszcze lepsze. Stosowałam tak długo, jak się dało, potem niestety masło się skończyło. Na pewno do niego powrócę, ale może nie od razu, chcę wypróbować Serum Drenujące Ziaji. Mimo wszystko przypisuję temu kosmetykowi cztery solidne gwiazdki.
Używam tego produktu od: 2-3 tygodnie.
Ilość zużytych opakowań: Jedno.
28 lipca 2014, o 11:53
Na mnie nie działa.
Na wstępie zaznaczam, że jestem obecnie osobą aktywną, ćwiczę minimum 2 godziny dziennie od jakichś dwóch miesięcy. Masła używałam przez półtora miesiąca dwa razy dziennie.
Pierwszą jego wadą jest wydajność. Producent zaleca używanie dwa razy dziennie, stosując to masło w ten sposób opakowanie wystarcza w przyblizeniu na dwa tygodnie. I to wcierane w miejsca problemowe, wymienione na opakowaniu.
Kolejną wadą jest działanie, a raczej jego brak. Moim zdaniem to zwyczajne placebo, skóra jest sprężysta od samego masażu a to masło nie daje dosłownie nic, no może poza nawilżeniem. Spektakularnych efektów nie oczekiwałam, ale nie sądziłam, że nie zrobi kompletnie nic. Sto razy lepszym zestawem jest oliwa plus ostra szczotka. serio, przynajmniej nie pachnie jak cukierki z domu starców...
Podsumowując, jednej gwiazdki nie dam, bo masełko nawilża, nie uczula. Dwóch też nie bo jest tanie i w zasadzie łatwo dostępne więc można próbować. Ale pięciu czy czterech też nie dostanie bo nie podnosi, nie ujędrnia i w dodatku ma irytujący zapach. Dla mnie kosmetyk bez sensu.
Używam tego produktu od: półtorej miesiąca
Ilość zużytych opakowań: trzy
28 lipca 2014, o 10:06
Niespodziewane efekty
Jestem zaskoczona, że jedno całe opakowanie w ok. 3 tyg. rzeczywiście zadziałało : ujędrniło i nawilżyło skórę.
Kupię teraz jakieś inne masło, ale do tego wrócę na pewno.
+ konsystencja
+działanie!
+opakowanie
+cena
- zapach, ale można znieść spokojnie.
Używam tego produktu od: 3 tyg
Ilość zużytych opakowań: 1 całe
26 lipca 2014, o 12:44
25 lipca 2014, o 14:17
bardzo dobry produkt
Oczekiwałam od niego przede wszystkim poczucia napięcia na skórze oraz jej wygładzenia. Czy się sprawdził?
Opakowanie idealne, zwykły, lekki, plastikowy słoiczek. Zapach ciekawy, na początku nie był to mój faworyt, ale teraz już żałuję że go zużywam. Konsystencja typowego masła, nie ześlizguje się z dłoni, jest gęste, jednak łatwo się rozprowadza. Wydajność też jej ok, nie skończył się w ekspresowym tempie.
Działanie: Nie bardzo wierzę w to całe ujędrnianie, redukowanie, napinanie, dlatego trochę podeszłam do tego produktu z dystansem. Zupełnie nie potrzebnie. Po regularnym stosowaniu wieczorem, po kilkunastu dniach zauważyłam, że skóra na udach i pośladkach wyraźnie jest bardziej jędrna i sprężysta. Nie sądzę, aby zmniejszył obwód ud czy zredukował cellulit, ale zdecydowanie sprawił, że skóra w tych miejscach wygląda po prostu lepiej. Będę na pewno do niego wracać, choć kuszą mnie inne nowości z Ziai :)
Używam tego produktu od: kilku/kilkunastu tygodni
Ilość zużytych opakowań: jedno
23 lipca 2014, o 14:58
Przyjemny produkt
Fajna konsystencja, działanie całkiem ok, coś tam się poprawiło, fajne opakowanie i cena :) Nie jest to jakiś spektakularny efekt, wygładzenia ujędrnienia czy cokolwiek, bo bez ćwiczeń nie ma cudów, ale ogólnie produkt warty uwagi, bo faktycznie bez ćwiczeń skóra stała się ładniejsza, no i do tego ten zapach :)
3 /5 HIT!
20 lipca 2014, o 11:54