Wody perfumowane damskie

Lalique Amethyst woda perfumowana 100 ml dla kobiet
Lalique Amethyst 100ml woda perfumowana
LALIQUE Amethyst Woda Perfumowana dla Kobiet 100ml
Lalique Amethyst

Nasi użytkownicy zostawili 92 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

ZuzaMa
    8 listopada 2024 o 17:08
    Mroczna Owocowa Elegancja
    Lalique Amethyst to perfumy, które kupiłam w ciemno, co często robię z powodu mojego uzależnienia od Fragrantica i poszukiwań ciekawych zapachów. Od razu przypadły mi do gustu – owocowe, ale nie przesadnie słodkie, raczej wytrawne i eleganckie. Główne nuty jeżyny, porzeczki i maliny tworzą kompozycję o mrocznym charakterze „jeżynki bez cukru”. Brak syntetycznych nut sprawia, że perfumy wydają się oparte na wysokiej jakości składnikach. Zapach utrzymuje się blisko skóry, zapewniając subtelność i trwałość. Amethyst od Lalique to idealny wybór dla miłośników eleganckich, wytrawnych perfum na co dzień. Subtelna kompozycja, bez syntetycznych akcentów, świetnie sprawdza się w codziennym rytuale zapachowym.
    Zalety:
    • Wytrawna, owocowa kompozycja,
    • Zadowalająca trwałość,
    • Brak syntetycznych nut – wyczuwalna jakość składników,
    • Atrakcyjna cena, często w promocji.
    Wady:
    • Projekcja mogłaby być mocniejsza dla osób lubiących intensywne zapachy.
    Miroku
    14 października 2024 o 21:41
    Leśny, metaliczno-mineralny, piękny i...nie mój :(
    Powodów do kupna oraz testów Amethystu miałam sporo. Moje ulubione nuty zapachowe, czyli wszelakie owoce leśne, które uwielbiam w perfumach, jeszcze mnie tutaj skusił pieprz, którego zadziorek też lubię w zapachach. Flakon w moim ulubionym kolorze, kocham odcienie fioletu. No i ametyst-mój ulubiony kamień. Ze względu na urodę oraz znaczenie, ale także wartość sentymentalną-pierwszym prezentem jaki otrzymałam od mojego partnera jest właśnie bryłka ametystu kupiona na stoisku z pamiątkami w pewnym górskim schronisku. Amethyst to zapach bardzo ładny, dobrze skomponowany oraz uciekający od banalnej słodyczy czy oczywistej kwiecistości. Cierpki sok porzeczkowy przełamuje słodycz jeżyn, czarna jagoda ma w sobie esencję najniższej warstwy roślinnej lasu-mech, wilgotną ziemię, ledwie złapane promyczki słońca przesiąknięte igliwiem drzew. Nuty róży są metaliczne, surowe-jak roztarte w palcach płatki oraz liście z powtykanymi igłami. Ylang-Ylang jest otulający, ale jednocześnie zrównoważony cierpką zielenią liści porzeczki oraz jeżyny, co pozwala uniknąć duszącej słodyczy, która udaje orient. Pieprzne nuty nie są oczywiste-nie są typowo ostre, bardziej przyprawowe, jak korzenie rozcierane w moździerzu za pomocą pistla, oczywiście utensylia są z ciężkiego kamienia. Amethyst ma w sobie nutę metaliczną, co czyni całość zapachem wytrawnym , idealnie pasującym do nazwy. Ponieważ perfumy przywodzą mi na myśl właśnie taki błyszczący kamień, świeżo wyłupany, surowy, o pooranej naturą powierzchni, ale jednocześnie z bijącym od niego pięknem liliowo-mlecznego zabarwienia. Jak chociażby ten, który posiadam i który jest moją cenną pamiątką. Mimo wszystko Amethyst nie jest moim zapachem. Jest piękny, wytrawny, mający w sobie coś oryginalnego oraz indywidualnego. Jest trwały przez długie godziny, wyczuwalny oraz zauważalny przez otoczenie. Ma przepiękny flakon, taki z gatunku ozdoby toaletki. A mimo to nie są to perfumy, które do mnie pasują. Nie przylegają, nie otulają, nie pasują do mnie, mojego stylu, charakteru, osobowości oraz życia. Cieszę się, że mogłam Amethyst poznać, że mogłam go używać, ale na kolejną wędrówkę nie wrócę prędko.
  • 20 marca 2024 o 11:57
    Bardzo ładny zapach
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Perfum jest piękny, ma nutę owocowa taką mocna, jest idealny na caly dzien super trzyma nawet po 8 godzinach czuc zapach na ciele czy ubraniu. Opakowanie flakon ma piękny, cena jest tylko dość wysoka. Ogolnie same plusy.
  • 20 marca 2024 o 11:25
    Nuty głowy to uczta dla zmysłów
    Flakon sugerowałby zapach elegancki, zimny, poważny. Spodziewałam się raczej białych kwiatów z zaledwie dodatkiem słodkawej porzeczki (znanej chociażby z Si). Ależ mile się zaskoczyłam! Otwarcie aż świdruje w nosie owocem czarnej porzeczki z całą jej kwasowością i cierpkością. Wrażenie jest niesamowite, prawie jak władowanie do ust całej garści owoców zerwanej prosto z krzaka. Białe kwiaty na tym etapie to też raczej wiejski krzak jaśminu niż metaliczne i zimne kielichy w kryształowym wazonie. Silne, ale zarazem sensualne, marzycielskie, przystępne i sielskie. Etap porzeczki z jaśminem mógłby dla mnie trwać wieki, ale niestety, tak nie jest. Po około godzinie opada na serce i bazę, które po prostu są ładne, poprawne i... nudne, śmiertelnie nudne. Chyba dlatego wystawiam czwórkę, choć otwarcie jest wybitne. Dodam jeszcze tylko, że zapach to bliskoskórny, ale trwały.
  • 10 września 2023 o 9:22
    Bardzo wytrawne jeżyny w pięknym flakonie
    Zapach kupiłam oczywiście w ciemno, po zapoznaniu się z recenzjami na jego temat. Samo opakowanie jest pięknie dopracowane, zarówno kartonik, jak i flakon. Perfumy są dystyngowane, budujące dystans, żadne ram słodziaki przytulaki.Motyw przewodni to wytrawne jeżyny i chyba nuty drzewne, które są niezwykle trwałe i zarazem przestrzenne. Zapach pięknie towarzyszy mi przez cały dzień, i dobrze wybrzmiewa przy każdej pogodzie. Cena zachęca do zakupu, zwłaszcza w drogeriach internetowych. Mam flakon 100 ml, zatem wystarczy mi na długo.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie