Wody toaletowe damskie

Hermes Kelly Caleche EDT

Hermes Kelly Caleche Woman Woda Toaletowa 50 Ml

Nasi użytkownicy zostawili 72 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 lipca 2016 o 10:10
    Mężczyzna natarczywy
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Sama nie wiem, czego spodziewałam się po tym zapachu, ale szczęśliwie sięgnęłam po próbkę przed zakupem pełnowymiarowego opakowania. Hermes okazał się na mnie dość smrodliwy, mocno wybijają się skórzane nuty, czyniąc zapach ostrym, wręcz agresywnym. Po jakimś czasie wkracza delikatne zielone podbicie, lekko trawiaste, które łagodzi zapach - jednak dla mnie to dalej barbarzyńca. Kelly Caleche lepiej nadaje się dla mojego mężczyzny niż dla mnie. Perfumom brakuje kobiecości i choćby delikatnej słodyczy. Są owszem, wykwintne, być może "osobiste", jak opisuje je producent, ale dla mnie zbyt natarczywe i chłodne w odbiorze. Gdyby zmienić jednoznacznie babski kolor, Hermes świetnie broniłby się jako unisex.
    Silwena
    11 lutego 2016 o 16:27
    Jestem intruzem nosicielem
    Kupiłam próbkę Kelly Caleche EDP i pokochałam tak, że musiałam kupić więcej. Flakon oczarował mnie detalem kłódeczki, więc żadne odlewki nie wchodziły w grę. Niestety zamówiłam nie tą miniaturkę co chciałam i do mojej kolekcji trafiła wersja EDT bez kłódki, no i o zapachu zgoła innym. Obie wersje są podobne i w którymś momencie dnia wyczuwam podobieństwo do EDP, zwłaszcza gdy wytrawność EDT zanika i zapach staje się ciepłym pluszowym otulaczem, ale to za mało. Kelly Caleche EDT przez dłuższy czas są dla mnie ostre i świdrujące, rażą wręcz dusznym cytrusem, takim przedojrzałym i mnóstwem, mnóstwem siana, rozgrzanego w upale. Czuć koniczynę, kwiaty zebrane ze skąpanej rosą łąki i ogólnie pojętą zieloność wsi przypaloną letnim słońcem, w czym niestety brak jakiegokolwiek orzeźwienia i powietrzności. Z tej całości wydobywa się pomalutku zimna, martwa skóra licowa, która otacza nas przez wiele godzin. Jest to zapach luksusowych dodatków z eleganckiego sklepu dla posh dam. Jest to powiedziałabym nawet, że dojrzały zapach. EDT do mnie nie pasuje, więc muszę czekać na nastrój zwiazany z odpowiednią okazją, by je unieść. Zwykle tylko je wącham by przekonać się, że to jeszcze nie dziś i odkładam by sięgnąć po któryś z moich top zapachów, bezpiecznych i współgrających z moją osobą. Kelly Caleche kłóci się ze mną, a stan dysonansu poznawczego bardzo często towarzyszy moim zmaganiom się z z tym zapachem. Uważam, że jest on naprawdę fascynujący. Dystyngowany i luksusowy, a jednocześnie nowoczesny i intrygujący. Nie są to perfumy, które z nas wydobędą kogoś kim nigdy nie będziemy. Kelly Caleche zaliczam do perfum niszowych, zdecydowanie nie dla każdego nosa, dlatego nierozważne byłoby kupowanie ich w ciemno, bez testowania. Używam tego produktu od: kilkanaście użyć Ilość zużytych opakowań: miniaturka 7,5 ml
    tasiaaa
    9 kwietnia 2015 o 10:35
    Mięta, pieprz, zioła, skóra, łodygi...
    Z racji, że edp momentami był za słodki, a naczytałam się opinii, że edt jest bardzo podobny, ale wytrawniejszy - nabyłam flakon edt w ciemno. I jakie są moje wrażenia? Otóż woda perfumowana, a woda toaletowa to dwa różne zapachy. Owszem - mają wspólny zamszowo-skórzany akord. Ale ta nuta jest osadzonana zupełnie innych \'biegunach\' ;) Pierwsza faza edt to przede wszystkim mięta i pieprz idące w kierunku kamfory, mentolu. Później dochodzi cudny, zamszowy akord (bardzo podobny do tego w edp, tylko mniej słodki). Ta faza podoba mi sie najbardziej. Trzecia i ostatnia faza, to miks skóry i mięty, doprawiona zapachem łodyg, zielska... Identyczne czułam w którymś ogródku Hermesa. Ogólnie tą wersję odbieram jako unisex, którą spokojnie mógłby nosić mężczyzna. Myślę, że te perfumy przypadną do gustu fankom hermesowskich ogródków :) [Jeżeli chodzi o wersję edp - to zapach dużo cieplejszy, całkowicie kobiecy, fiołkowy, lekko pudrowy, bardziej fizjologiczny. W tym czuję się lepiej] Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: 15 ml
  • 14 listopada 2014 o 12:19
    Jak druga skóra...
    Zapach niezwykle trudny do opisania, aczkolwiek zupełnie inny od swojej siostry w wersji EDP. Mocno skórzany, idealnie współgrający ze skórą nad którą unosi się jedynie delikatna, różana mgiełka. Zapach elegancki i kobiecy, z klasą. Zarówno na dzień, jak i na wieczór. Flakon dopełnia jego charakter. Używam tego produktu od: 2014 roku Ilość zużytych opakowań: 1 próbka z atomizerem o pojemności 2 ml
    moemoe
    23 lipca 2014 o 22:15
    Pomylilam zapachy
    Chcialam powachac slynne Kelyy, poszlam do Sephory i tam byly wystawione tylko jedne, wiec ja przekonana, ze to sa edp psiknelam na nadgarstek i wyszlam. Po chwili powachalam....cos mi sie nie zgadzalo i to bardzo! Gdzie skora i fiolki?? To byla duszna cytryna z kilkoma watlymi kwiatkami, zupelnie nie to, co sie spodziewalam. Wersja edt jest calkowicie inna niz edp! nie powodoba mi sie wcale, chciaz wachalam gorsze dlatego nie daje najnizszej oceny. Używam tego produktu od: testowałam Ilość zużytych opakowań: próbka