Kremy uniwersalne

Bandi Medical Expert, Anti Rogue, CC korektor na naczynka

martea7
    22 listopada 2019 o 11:12
    Lekko zakrywa zaczerwienienia
    Jestem w trakcie pierwszego opakowania. Mam skórę naczynkową, zaczerwienioną i bardzo reaktywną. Korektora używam najczęściej pod podkład i tutaj sprawdza się całkiem dobrze (jako baza, stosowałam już z wieloma podkładami i było ok). Faktycznie lekko zakrywa zaczerwienienia i wyrównuje koloryt ale bez efektu wow oraz pozostawia skórę delikatnie wygładzoną. Nie podrażnia mojej delikatnej skóry.
    Zalety:
    • pozostawia skórę delikatnie wygładzoną
    • lekko ukrywa zaczerwienienia
    • nadaje się jako baza pod podkład
    • wydajny
    Wady:
    • opakowanie (nie widać zużycia )
    Anieg
    30 stycznia 2018 o 16:52
    takie czary...
    Trochę magii-wyciskam z opakowania zielonkawy krem, a na twarzy zmienia się w krem w kolorze skóry... :) A tak serio-ten kremowy korektor, to troszkę jakby krem tonujący, tylko na pewno delikatniejszy. W kremie znajdują się jakby mikroskopijne drobinki, które pod wpływem ciepła dłoni rozpuszczają się w trakcie nakładania. Dzięki zielonym tonom łagodzi wszelkie zaczerwienienia, ujednolica kolor skóry, rozświetla ją, ale nie ma szans na zakrycie jakichkolwiek niedoskonałości czy zmian. Nie ma też szans na zrobienie sobie jakichkolwiek smug itp. Trudno mi powiedzieć czy przy okazji wzmacnia naczynia krwionośne, ale z pewnością nie wywołuje ich nadwrażliwości. Dobrze sprawdzał się, kiedy nie potrzebowałam nakładać makijażu, a chciałam tylko wyrównać nieco kolor skóry. Minusem jest tłustawa konsystencja, która dość szybko powodowała świecenie. Nieważne czy nakładałam na krem, na czystą skórę, pudrowałam, matowiłam - po prostu zaraz czułam, że skóra jest tłusta... I w moim przypadku, przy dłuższym stosowaniu trochę mnie zapchał... Może za bogata konsystencja, bo u mojej siostry z suchą skórą nic takiego się nie działo. Opakowanie bardzo estetyczne, świetnie sprawdza się dozownik. Produkt niesamowicie wydajny-wystarczy 1 porcja na całą twarz-a w opakowaniu jest aż 75 ml. Ma przyjemny zapach.
    Zalety:
    • bardzo ładne opakowanie
    • ujednolica kolor skóry
    • nie podrażnia
    Wady:
    • przy dłuższym stosowaniu zapycha
    • skóra się po nim "świeci"