Kremy uniwersalne

Iwostin Capillin, Krem intensywnie redukujący zaczerwienienia SPF 20 (nowa wersja)

Iwostin Capillin Krem intensywnie redukujący zaczerwienienia SPF 20 40 ml
e-ZikoApteka.pl
Iwostin Capillin Krem intensywnie redukujący zaczerwienienia SPF 20, 40 ml
Iwostin Capillin

• 1 czerwca 2023 o 13:46
    Jest OK - nawilża, nie zredukował zaczerwień
    Mam cerę suchą, zaczerwienioną i naczynkową. Kupiłam z ciekawości, głównie z uwagi na fakt zielonego pigmentu i stosunkowo dobry skład. Zużyłam jedną tubkę, która starczyła na 3 miesiące. Nie jestem zachwycona tym produktem. Jest spoko i tyle. Nie odnotowałam redukcji zaczerwienia, którą obiecuje producent. zielony pigment tylko minimalnie pomagał tuszować czerwone partie twarzy. Plus za filtr SPF, szkoda, że tylko 20. Krem w konsystencji raczej lekkiej, ja z uwagi na suchą cerę nakładałam wcześniej jakiś krem nawilżający albo serum olejowe. Czasem się rolował, szczególnie w kombinacji właśnie z innymi kremami nawilżającymi. Ten produkt na pewno nie zaszkodzi ale cudów nie zdziała, szczególnie jeśli już macie jakieś pęknięte naczynka albo rumień.
    Zalety:
    • wydajność (jedna tubka wystarczy na 3 miesiące)
    • ma filtr SPF ale z drugiej strony, mógłby być trochę wyższy
    • zielony pigment
    Wady:
    • brak redukcji zaczerwienienia, które obiecuje producent (dla mnie to duży minus, kupiłam ten produkt, tylko dla tego).
    • czasem się roluje
    • dla cer suchych, może być za mało nawilżający
  • 17 września 2022 o 12:47
    Polecam
    Mam cerę mieszaną ze skłonnością do pękających naczynek. Wybierając krem, kierowałam się potrzebą zbalansowania mojej cery i zawartością SPF, a zielony pigment i właściwości zmniejszające zaczerwienienia to dodatkowe atuty. Krem kupiłam za 31 zł w drogerii internetowej. Niestety teraz sprawdziłam i chyba nie jest to ta najnowsza wersja, a starej nie mogę znaleźć w bazie. Niemniej jednak, z tego, co widzę, to jest jeszcze mnóstwo starszych wersji w sprzedaży, więc zamawiając przez internet, jest wysoce prawdopodobne, że na takie traficie. Składy delikatnie się różnią, ale patrząc po komentarzach i moich odczuciach krem jest po prostu dobry w obu wersjach. Tubka ma 40 ml. Zauważyłam, że mam tendencje do dokładania tego kremu, bo szybko się wchłania i ma się wrażenie, że nic się nie nałożyło. Ogólnie to na plus, ale wydajność wtedy spada. Sam krem nie jest widoczny na skórze, ale SPF pozostawia blask i odbija światło. Po użyciu skóra twarzy naprawdę ładnie się prezentuje. Jeżeli chodzi o poziom nawilżenia, to powiedziałabym, że jest dobry. Krem nie zapycha, jest lekki i przyjazny dla skóry. Ładnie też współgra z makijażem, który na nim wygląda znacznie lepiej. Ogólnie zmniejsza zaczerwienienia, ale uprzedzam, że spore, popękane naczynka będą nadal przebijać i takowych nie zniweluje. Całość na plus. Myślę, że kupię ponownie.
    Eulina
    22 listopada 2021 o 14:35
    Zmniejsza widoczność zaczerwienień
    Krem zakupiłam w celu używania go na dzień (ze względu na chemiczny filtr przeciwsłoneczny nie używam go na noc). Jest zamknięty w poręczną tubę. Ma treściwą, kremową konsystencję i zielony kolor. Udaje mu się w pewnym stopniu zminimalizować intensywność zaczerwienień i "uspokoić" wrażliwą skórę. Zawarty w składzie skwalan oraz witamina C znacznie nawilżają i rozświetlają. Krem dobrze się rozprowadza i zaraz po aplikacji delikatnie matowi. Niestety po krótkim czasie "noszenia" moja twarz się bardzo świeci. Zmieniałam podkłady i efekt był identyczny. Podejrzewam, że ten kremik bardziej się sprawdzi u cer normalnych i suchych. Moja mieszana/ przetłuszczająca się skóra się z nim nie do końca polubiła.
    Kaisja
    5 kwietnia 2021 o 17:58
    Przekonałam się, że faktycznie usprawnia krążenie i poprawia stan skóry
    To bardzo dobry krem. Nie mam aż tak strasznych problemów z naczynkami (choć niestety zdarza mi się żenująco rumienić, kiedy się wkurzę), natomiast przekonałam się, że krem autentycznie wpływa na usprawnienie krążenia i napięcie skóry. Po kolei. Producent umieścił go w skromnej tubce – w ładnej, aptecznej stylistyce znanej również z innych dermokosmetyków Marki. Krem jest bardzo wydajny, i tubka wystarcza na wiele miesięcy, tym bardziej, że do jednorazowej aplikacji wystarcza mała kropelka preparatu o delikatnej konsystencji, świetnie się wmasowującej, i od razu całkowicie wchłaniającej. Krem pachnie tak subtelnie, że niemal – nie pachnie, ale to bezwonność świeża i przyjemna, a do tego ma seledynowy pigment, świetnie wtapiający się w cerę i maskujący zaczerwienienia. Aplikacja jest przyjemna, a działanie kremu – doskonałe, o czym piszę z wyjątkowym przekonaniem. Nie ma się czym chwalić, ale moje pierwsze użycie kremu nastąpiło – zupełnie przypadkowo – po... emocjonalnie bardzo trudnej nocy. Nerwowej, nieprzespanej i przepłakanej, a ponieważ mam taką konstrukcję, że wszelkie emocje widać po mnie bardzo, rano wyglądałam po prostu strasznie. Czerwona, z niewidocznymi oczami, wtopionymi w opuchnięcia, obejmujące nie tylko ogromne wory pod oczami, ale i praktycznie całe policzki. Można byłoby mnie dać bez charakteryzacji do ekranizacji prozy Tolkiena. Użyłam przygotowany wcześniej krem Iwostinu, nie myśląc nawet szczególnie o jego działaniu, ale kiedy jakąś niecałą godzinę później wróciłam do łazienki (chyba umyć zęby po śniadaniu), i spojrzałam w lustro – aż się zagapiłam ze zdumienia. Po obrzmieniach i zaczerwienieniach nie było śladu. Cera była gładka, jasna i uspokojona, a skóra lekko napięta – również w dotyku, i choć nie stosowałam kremu pod same oczy, zazwyczaj trudne do usunięcia opuchnięcia powiek, utrzymujące się prawie przez cały dzień, też zniknęły bez śladu. Chyba jeszcze w życiu nie widziałam aż tak spektakularnego efektu od razu po zastosowaniu zwykłego kosmetyku. Najwyraźniej składniki kremu: Rhamnosoft, Algi Aldavine 5X, Pronalen Aesculus, wraz z witaminą C, oraz Trokserutyna faktycznie mają wpływ na naczynka i poprawę krążenia, co znacząco poprawia stan cery od wewnątrz, a dodatkowo Pantenol, witamina E i alantoina wspaniale pielęgnują skórę. Oprócz tego krem świetnie się wchłania i choć dobrze nawilża skórę, ani nie pozostawia błyszczącego filmu, ani nie wymaga matowienia - nawet mojej mieszanej cery ze skłonnością do niedoskonałości. W czasie stosowania kosmetyku nie miałam z nimi najmniejszych problemów. Szczerze polecam.
    Zalety:
    • bogaty skład – skuteczny w zwalczaniu problemów cery naczynkowej – Rhamnosoft, Algi Aldavine 5X, Pronalen Aesculus, wraz z witaminą C, Trokserutyna, Pantenol, witamina E i alantoina,
    • efekt – skutecznie "uspokojona", rozjaśniona, gładka, nawilżona cera, bez niedoskonałości,
    • wydajność – bardzo dobra,
    • wchłanialność – doskonała – nawet cera mieszana nie wymaga matowienia,
    • konsystencja – przyjemna, delikatna,
    • zapach – delikatny, niemal bezwonny, ale przyjemny,
    • jasnozielony pigment optycznie niwelujący zaczerwienienia cery,
    • filtr SPF 20 – chroniący wrażliwą cerę przed promieniowaniem UV,
    • opakowanie – ładna, skromna, poręczna tubka,
    • cena – w miarę przystępna, jak na walory dermokosmetyku
    Wady:
    • brak wad
  • 12 listopada 2020 o 14:07
    Dobry
    Ten krem został polecany mi przez farmaceutkę kiedy poprosiłam o krem na zaczerwienione policzki. Ma fajną kremową konsystencję i zielony pigment, który ma zapewnić przykrycie zaczerwienienia. Zapach przyjemny, bardzo delikatny. Dobrze nawilża. Skóra jest gładka i elastyczna. Po kilku dniach od zastosowania widzę zmniejszone zaczerwienienia. Mam nadzieję, że po dłuższym zastosowaniu kremu znikną całkowicie. Jak na tak małą pojemność to produkt jest dość drogi (zapłaciłam ok 35 zł w aptece).
    • zielony kolor kremu
    • redukcja zaczerwienienia