Kremy uniwersalne

A'pieu Madecassoside Cream Nawadniający krem z madekasozydem

• 16 marca 2025 o 9:18
    Zimowy ulubieniec dziennej pielęgnacji
    To jeden z tych kremów, po które sięgam bez zastanowienia, gdy potrzebuję solidnej dawki nawilżenia, ale nie chcę czuć ciężkiej warstwy na skórze. Idealnie sprawdził się jako krem na dzień tej zimy. Zaraz po nałożeniu daje lekkie uczucie tłustszego filmu, ale na szczęście szybko się wchłania, pozostawiając skórę nawilżoną, miękką i gotową na makijaż. Madekasozyd w składzie działa kojąco, więc jeśli skóra jest podrażniona od zimna czy suchego powietrza, ten krem naprawdę pomaga. Współpracuje z lekkimi podkładami i nie powoduje ich warzenia się czy rolowania, co jest dla mnie dużym plusem. Nie zapycha, nie podrażnia – po prostu solidny, komfortowy krem do codziennego użytku, po który na pewno sięgnę ponownie!
    Zalety:
    • dobrze nawilża, nie obciążając skóry
    • szybko się wchłania, choć na początku zostawia lekko tłustawy film
    • łagodzi podrażnienia i wzmacnia barierę ochronną
    • świetnie współpracuje z lekkimi podkładami
    Wady:
    • przez chwilę po aplikacji czuć delikatny film na skórze
    W perfumerii
    muezaa
    23 sierpnia 2022 o 20:34
    świetny
    Jako posiadaczka cery naczynkowej często borykam się z rumieniam na policzkach. Zawsze. wtakim momencie sięgam po ten krem. Uzywam go tylko na noc, na dzień czy pod makijaż jest zbyt ciężki. Świetnie nadaje się do używania z serum, nie roluje się wtedy, nie zapycha porów. Rano budzę się z wypoczetą twarzą. polecam
    wypad
    18 września 2021 o 15:56
    Faaaajny, ale niewydajny
    Potrzebowałam kremu na noc, który nie będzie tłusty, ciężki i zapychający. Mam cerę skłonną do zapychania i powstawania zaskórników, oprócz tego dość mocno reaguje podrażnieniem na wiele składników. Konsystencja jest żelowa, krem pachnie ładnie i świeżo. Tubka jest poręczna, ale duży otwór sprawia, że na początku używałam bardzo dużo produktu, przez co wystarczył mi na krótko. Może się wydawać, że jest przez to mniej wydajny. Moja wina. W kwestii działania spisuje się bardzo dobrze, jestem na etapie zamawiania kolejnego opakowania. Nie zapychał mnie, rano po przebudzeniu cera była uspokojona, miękka i nawilżona. Zostanę przy nim na jakiś czas, całkowicie mi odpowiada. Cena nie jest zbyt niska, warto polować na promocję na różnych stronach internetowych.
    xmdln
    30 lipca 2021 o 11:55
    Moja skóra go bardzo dobrze toleruje.
    Kapryśna skóra ma trudne relacje z kremami. Zwłaszcza, jeśli jest mieszana (zdarza się jej świecić, zdarza się być mocno przesuszoną). Dla mnie nawilżanie skóry to podstawa, inaczej cera zaczyna się buntować jeszcze bardziej. Ten krem sprawdził się u mnie rewelacyjnie zarówno jako krem na dzień (niewielka ilość pod krem z filtrem) i na noc (troszkę więcej, ale nie za dużo). Jest przyjemnie lekki, super się wchłania, nie klei i zauważalnie NAWILŻA. Producent deklaruje, że krem dba o naturalną barierę ochronną skóry i chyba faktycznie tak jest. Zauważyłam, że moja skóra nawet w okresie zimowo-wiosennym, gdy często narzekałam na przesuszenia i uczucie ściągnięcia, tym razem nie miała takiego problemu. Latem z kolei też jest odpowiedni, bo naprawdę szybko się wchłania i nie wyświeca - to czyni go całorocznym kremem w mojej kosmetyczce. :) Używam też serum pod krem, ale myślę, że to właśnie rola tego kremu jest tutaj kluczowa. Z kwestii technicznych - ma dobry skład: wąkrotka azjatycka, lekki silikon Cyclopentasiloxane (nie mam z nim najmniejszego problemu - to nie jest zły składnik!), niacynamid, madekasozyd itp. Podsumowując, od ponad pół roku nie używałam innego kremu do twarzy i nawet mnie nie kusi, by to zmienić. Uwielbiam.
    Zalety:
    • Działanie nawilżające
    • Lekka konsystencja, która szybko się wchłania
    • Skład
    • Opakowanie: tubka, a nie słoik
    • Cena (biorąc pod uwagę jakość)
    Wady:
    • Piszę to z radością: BRAK! :)
  • 19 lutego 2021 o 23:19
    Zdecydowanie działa
    Przyznam się szczerze, że moje pierwsze dni z tym kremem nie były łatwe... Mam cerę tłustą, ale ewentualne wypryski zdarzają mi się wyjątkowo rzadko. Po wprowadzeniu tego kremu do mojej pielęgnacji, kondycja mojej cery uległa pogorszeniu. Pojawiło się kilku "nieprzyjaciół". Jednak coś podpowiadało mi, aby kontynuować tę pielęgnację i tak zrobiłam. Po tygodniu moja cera przyzwyczaiła się do tego kremu i uległa poprawie. Zniknęły wypryski, a moja cera wyglądała lepiej niż kiedykolwiek do tej pory. Moja cera była nawilżona, gładka, pory zostały zwężone. Miałam wrażenie, że jest rozjaśniona. Pamiętam, że będąc w Korei odwiedziłam sklep A'pieu. Zapytałam wówczas pracującej tam Koreanki, których produktów używa. Wskazała na ten krem. Wtedy skusiłam się na inny produkt. Testowanie tego kremu rozpoczęłam po jakimś czasie, ale teraz rozumiem dlaczego go używa.
    Zalety:
    • nawilża
    • rozjaśnia cerę
    • zwęża pory
    • idealny pod makijaż
    • lubię jego świeży, charakterystyczny zapach
    Wady:
    • jedyny minus to pogorszenie stanu mojej cery na początku stosowania tego kremu, ale po tym etapie efekty były świetne