Kremy uniwersalne

Samarité Divine Cream Krem do twarzy i pod oczy

Nata_be
    1 maja 2025 o 14:32
    Absolutny hit! Uwielbiam! Ubóstwiam! Kocham ????????
    Samarité Divine Cream – moja ukochana perełka pielęgnacyjna Ten krem skradł moje serce od pierwszego użycia. Szukałam czegoś, co będzie uniwersalne – na dzień, na noc, pod oczy – i trafiłam idealnie. Divine Cream od Samarité to prawdziwe cudo zamknięte w eleganckim słoiczku. Ma gęstą, bogatą konsystencję, ale rozprowadza się bajecznie, zostawiając skórę niesamowicie miękką i ukojoną. Już po kilku dniach regularnego stosowania zauważyłam poprawę nawilżenia i elastyczności skóry. Suchość, która czasem się pojawiała – zniknęła. Krem daje uczucie komfortu, nie roluje się pod makijażem, a wieczorem świetnie domyka pielęgnację. To naprawdę produkt, który “robi robotę” i nie wymaga dodatkowych warstw kosmetyków. Na ogromny plus zasługuje też zapach – lekko ziołowy, luksusowy, bardzo relaksujący. To taki moment małego SPA przy każdym użyciu. Uwielbiam ten aromat, kojarzy mi się z czymś wyjątkowym i bardzo zadbanym. Czy kupię ponownie? Zdecydowanie tak. To jeden z niewielu kremów, do których naprawdę chcę wracać. Idealny wybór, jeśli szukacie czegoś nawilżającego, odżywczego i wielofunkcyjnego.
    Zalety:
    • Zapach!
    • Konsystencja
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Może cena mogłaby być ciut niższa, ale produkt jest jej wart
    Anet4a
    26 kwietnia 2025 o 11:00
    Gdyby tylko był lepszy
    Pierwsze małe opakowanie dostałam w prezencie i z entuzjazmem zaczęłam stosować, ale nie doświadczyłam tej boskości na mojej cerze. Krem sam w sobie ma przyjemną konsystencję, zapach - lekko ziołowy, wchłania się i nie zapycha ale niestety nie nawilża, na co ja szczególnie zwracam uwagę. Po niecałym roku jeszcze raz kupiłam krem razem z serum bo pomyślałam, że 2w1 podziała coś lepiej. I może i wydawało się że jest lepiej, ale lekko a za taką cenę gdy efektów ze świecą szukać, to nie jest specyfik dla mnie. A szkoda.
    • brak nawilżenia
  • 26 kwietnia 2025 o 10:35
    spoko ale nie robi szału
    Miał być krem do wszystkiego – twarz, oczy, cuda na kiju. W rzeczywistości? Działa okej, ale szału nie ma. Nawilża konkretnie, to fakt, ale konsystencja ciężka jak zimowa kołdra. Jak masz tłustą albo mieszaną cerę, możesz się świecić jak latarnia. No i ta cena… trochę boli, jak za efekt „jest okej, ale bez fajerwerków”.
    Zalety:
    • super nawilżenie
    • dobra opcja na noc
    • wydajny
    Wady:
    • za ciężki na dzień
    • roluje się pod makijażem
    • drogi jak na zwykły krem
  • 17 kwietnia 2025 o 12:36
    lekki jak krem na dzień, bogaty jak krem na noc - to się zgadza
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zużyłam dwa małe opakowania po 15 ml tego kremu, powiem szczerze, rozczarowałam się już przy pierwszym użyciu. Jedyne zapewnienia producenta co do tego kosmetyku, które potwierdzę to jego konsystencja. Faktycznie jest to krem lekki, jak na dzień, ale w trakcie aplikacji czuć jego bogatszą formułę, jak w kremie na noc. Pozostałych obietnic, niestety, moja skóra nie uświadczyła. Brakuje nawilżenia, nawet takiego podstawowego, a jeśli nie ma nawilżenia, to i całej reszty bo i ujędrnienia nie odnotowałam. Po aplikacji kremu na skórę poczuła.... no właśnie... nic nie poczułam, jakbym nie użyła żadnego kremu. Kosmetyk się wchłonął i zniknął. Stosowałam go w różnych konfiguracjach, z różnymi serami pod spodem, ale efekt za każdym razem był nikły i ostatecznie ratowałam się sprawdzonym kosmetykiem. Przyznam, że opakowanie wizualnie bardzo mi się podoba, mocno niebieski kolor słoiczka i nakrętki oraz subtelne napisy, mimo iż jest ich sporo, to jednak nie wprowadzają zamętu. Niestety, nie mogę podzielić pozytywnych opinii na temat tego kremu i cieszę się, że nie kupiłam pełnowymiarowego opakowania, a bardzo mnie kusił.
    Zalety:
    • lekka, ale bogata jednocześnie formuła
    • nie obciąża skóry
    • szybko się wchłania
    • delikatnie pachnie
    • wizualnie opakowanie cieszy oko
    Wady:
    • całkowicie nie czuć działania, zero nawilżenia
  • 8 kwietnia 2025 o 23:04
    Nie mogłam się doczekać aż się skończy…
    Wszędzie wyświetlał mi się ten krem pod oczy. W końcu udało mi się go dorwać jako dodatek w gazecie. Czy mnie zachwycił? Nie. Nie widziałam po nim żadnych efektów, rolował się na skórze więc nie nadawał się pod makijaż. Czekałam tylko aż zobaczę denko i bardzo się ucieszyłam gdy ten moment nastąpił. Ładne niebieskie opakowanie, ale mając długie paznokcie ciężko mi się go nakładało.