Glinki i maseczki algowe

Nature Queen Glinka zielona montmorillonite

Nature Queen

• 6 stycznia 2021 o 8:34
    Grubo mielona
    Glinka działa dobrze i robi to, co do niej należy i co zawsze działo się po glince: ogranicza wydzielanie sebum i wyciąga syf ze skóry. Niestety z tą od Nature Queen się nie zaprzyjaźnię. Ona jest bardzo grubo mielona, przez co: - źle się ją miesza i tworzą się kluchy - te kluchy można dopiero na twarzy rozsmarować, a nie o to chodzi raczej - drapie! niektóre glinki są wręcz mięciutkie jak pudry, ta jest zdecydowanie z tych peelingujących - wciąga naprawdę więcej wody niż te malutkie Uważam, że są lepsze glinki na rynku i do tej zdecydowanie nie będę wracała.
    Zalety:
    • robi to, co glinka powinna robić
    • blokada przed wysypaniem produktu
    Wady:
    • zbyt grubo mielona
    • można nią wypeelingować buzię
    • no jakoś nie łagodzi objawów nerwicy i depresji, kto w ogóle wpadł na to w opisie XD
  • 12 listopada 2020 o 17:03
    Dobrze działa!
    Glinkę kupiłam na promocji w bardzo korzystnej cenie. Nigdy wcześniej nie korzystałam z żadnych glinek. Jestem bardzo zadowolona, cera jest oczyszczona, ilość zaskórników się zmniejszyła w znacznym stopniu, dodatkowo cera mi się nie przetłuszcza tak bardzo. Produkt jest bardzo wydajny, nakładam około 1 łyżeczki 2 razy w tygodniu i jest to w zupełności wystarczająca ilość. Glinka nie wysusza i nie „ściąga” buzi, w miarę łatwo daje się zmyć. W opakowaniu podoba mi się to, że między produktem a zakrętką jest zamykane przezroczyste wieczko, dzięki czemu do środka nie dostaje się woda, a w zakrętce można rozrobić glinkę z wodą. Zdecydowanie polecam! Jeśli zielona glinka nie jest odpowiednia do Waszego typu cery, to koniecznie sprawdźcie, bo nature queen ma w swojej ofercie również inne glinki
    Zalety:
    • Praktyczne opakowanie
    • Dobre działanie
    • Niska cena
    Wady:
    • nie ma
  • 12 kwietnia 2020 o 14:20
    Świetny produkt!
    Fajny produkt ;) Kupiłam go ze względu na moje problemy z trądzikiem i zaskórnikami. Zapach jest przyjemny, nie odrzuca mnie jak inne produkty tego typu. Bardzo wydajny ze względu na to, że jest w proszku. Rozrabiam 1 łyżeczkę w dowolnym przeze mnie wybranym oleju, co nie powoduje zbędnego wysuszenia buzi. Zauważyłam mniejszą ilość wyprysków i ujednolicony kolor skóry.
    Zalety:
    • Forma proszku
    • Ujednolica koloryt
    • Wygodne opakowanie
    • Cena adekwatna do jakości i ilości produktu
  • 13 marca 2019 o 16:03
    działa cuda
    Kupiłam glinkę zieloną ze względu na moje problemy z trądzikiem. Nie są one duże więc pomyślałam że ona może pomóc. Używam jej dwa razy w tygodniu. Jest mega wydajna. Na całą buzię wystarczy jedna łyżeczka. Używam jej od trzech tygodni. Po tym czasie widzę efekty. Wygląd mojej cery się poprawił. Glinka wysusza delikatnie więc dobrze jest użyć po niej maseczki nawilżającej. Warto kupić.
  • 12 grudnia 2017 o 0:06
    Bardzo fajna!
    Glinka pięknie pachnie! Idealnie oczyszcza skórę, ujednolica koloryt, nie przesusza, jest bardzo wydajna, chyba trochę ciężko dostępna ta seria ale myśle ze warto wypróbować