Maseczki klasyczne

Bielenda Monster, Maska w płacie 3D odżywcza `Zalotna Baśka`

• 8 lutego 2025 o 22:13
    zabawna, działa, czego chcieć więcej
    * Jaką mam skórę twarzy ? mieszana ze skłonnościami do przesuszeń i czasami nadmiernego błyszczenia w strefie "T". Brak większych problemów z niedoskonałościami. * Jakie jest opakowanie ? Kolorowe, wesołe i niektórym może wydać się infantylne ale dla mnie to poprawiacz humoru jak po nie sięgałam. * Jak pachnie ? Przyjemnie, nie był to drażniący zapach ale też nie przypominał niczego konkretnego. * Jak działa i czy działa ? Płachta jest nasączona produktem dosyć dobrze ale nie tak jak maski Garniera czy Mbeauty. Skóra twarzy po zastosowaniu była nawilżona i gładka. Nie było to dogłębne nawilżenie ale wystarczające żeby czuć się komfortowo przez większość dnia. Nie podrażniła mojej skóry w żaden sposób. * Czy kupię ponownie ? Jak kiedyś spotkam w dobrej cenie to chętnie się skuszę.
    • nawilża
  • 17 listopada 2022 o 15:10
    Miałam 2 płachty w jednym opakowaniu :D
    Maseczka mieści się w intensywnie różowej saszetce z grafiką "tytułowej" Zalotnej Baśki. No cóż, uroku odmówić jej nie można :) Takie opakowanie przyciąga uwagę już z daleka. Mimo że nie jestem już nastolatką od dobrych kilku lat, to właśnie ona zachęciła mnie do kupna. Łatwo otworzyć saszetkę bez pomocy nożyczek. I tutaj czekało mnie największa zaskoczenie, ponieważ znajdowały się w niej... 2 płachty :D Nie mam pojęcia, co tu się wydarzyło. Rzeczywiście opakowanie było bardzo wypchane, ale myślałam, że to z powodu złożenia maseczki na tysiąc kawałków. Pierwszy raz z czymś takim się spotkałam. Ale jak to mówią, darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda :D Zapach produktu jest truskawkowy. Jest intensywny, dobrze wyczuwalny podczas aplikacji. Niestety jest także dość chemiczny, co trochę psuje efekt końcowy i cały proces nie jest tak przyjemny, jak mógłby być. Zmarnowano potencjał. Sama płachta jest średniej grubości. Jest odrobinkę sztywna, co delikatnie przeszkadza w dopasowaniu jej do twarzy, mimo że posiada nacięcia. Na szczęście otwory na oczy i usta są całkiem dobrze wycięte. Nadruk na płachcie wypada dość słabo. Oczywiście nie spodziewałam się, że będzie prezentować się tak dobrze jak na wizualizacji z tyłu opakowania, ale nikła nadzieja była :D Kolorowe coś, co w zasadzie nie przypomina niczego. Płachta jest dość słabo nasączona. Szybko wysycha, u mnie nie zachowała wilgoci nawet przez 15 minut sugerowanych przez producenta. W dodatku w saszetce nie ma esencji na posmarowanie szyi i dekoltu. Maska delikatnie chłodzi podczas aplikacji. Niestety, tak jak wspomniałam, trwała ona dość krótko... Po zdjęciu zostaje powłoka ochronna. Jest ona odrobinę klejąca, ale nie na tyle uciążliwa, żebym miała ochotę ją zmyć. Zgodnie z opisem produktu, maseczka solidnie odżywia skórę. Na tym polu jestem z niej naprawdę zadowolona. Dzięki temu cera stała się rozświetlona oraz promienna. Skóra wygląda bardzo ładnie. Jedynie z poziomu nawilżenia nie jestem do końca usatysfakcjonowana, ale wybaczam, ponieważ producent nam tego nie obiecuje. Niestety efekty te są dość krótkotrwałe. Dlatego maseczkę bardziej widzę jako podbicie działania innych kosmetyków pielęgnacyjnych, a nie samodzielną akcję ratunkową dla skóry.
    Zalety:
    • solidnie odżywia,
    • skóra staje się rozświetlona, promienna,
    • delikatnie chłodzi podczas aplikacji,
    • skład,
    • 2 płachty w jednym opakowaniu.
    Wady:
    • płachta jest słabo nasączona,
    • działanie jest dość krótkotrwałe.
    dyane_
    8 sierpnia 2022 o 23:48
    Jestem na nie
    Używa od:próbka
    Zacznę od tego, że po jej użyciu i zmyciu miałam ściągniętą cerę. Stanowczo nie tego oczekuję od maseczki. Pozostawiła buzię gładką ale nie odczułam żadnego nawilżenia, odżywienia itp., a fakt ściągniętej cery sam za siebie świadczy, że nie polubiła się z tą maską. Sama konsystencja maski jest nieprzyjemnie kleista. Na plus wykonanie płachty maseczki - otwory w płachcie bardzo mi podpasowały do tego maseczka ma nacięcia i można sobie samemu ułożyć maskę tak jak się chce. Nie trzeba się dodatkowo bawić z nacinaniem nożyczkami. Co do samego wyglądu płachty, czyli cyklopki - jest mi to obojętne. Nie jest to dla mnie jakaś super atrakcja, a z drugiej strony jeśli maseczka miałaby fajne działanie to taka forma też mi w żaden sposób nie przeszkadza.
    Zalety:
    • płachta ma otwory w odpowiednich miejscach i dobrze przylega
    Wady:
    • działanie
    • kleista konsystencja
  • 13 lipca 2022 o 22:11
    Całkiem zalotna
    Używa od:próbka
    Maskę Bielenda otrzymałam w prezencie. Niewiem czy sama bym się skusiła bo jakoś średnio przepadam za maskami w płacie. Choć przyznam rodzinka miała ubaw :) Opakowanie i zapach - płat oczywiście za wygląd ma ogromny plus. Jaki ubaw miała rodzina gdy wyskoczyłam w tej masce :) Bardzo kolorowa i naprawdę cieszy oko, nie tylko moje :) płat jest bardzo dobrze wykonany. Gruby i mocny. Dobrze dopasowana do twarzy. Odpowiednio nacięta na oczach i ustach. Nasączony dużą ilością esencji. Zapach truskawkowy, intensywny, słodki i bardzoo przyjemny :) Działanie - po użyciu płata skóra jest dobrze odżywiona i wygląda na bardziej wypoczętą, promienną. Nawilża. Minus za lepką konsystencję. Maskę musiałam zmyć z twarzy po upływie czasu ponieważ pozostawiała lepki film na skórze. To jedyny mankament tej maski. Polecam wypróbować. :)
    Zalety:
    • śmieszy design
    • intensywny, słodki, truskawkowy zapach ale bardzo przyjemny
    • płat bardzo dobrej jakości, mocno nasączony esencją
    • dobrze dopasowany do twarzy
    • pozostawia skórę odżywioną, promienną i dobrze nawilżoną
    Wady:
    • po aplikacji skóra jest lepka
  • 8 marca 2022 o 8:22
    Bielenda, Monster, Maska w płacie 3D odżywcza `Zalotna Baśka`
    Używa od:próbka
    Bardzo fajny pomysł z nadrukiem na maseczce takiego potworka z rogami i jednym okiem,jak zobaczyłam córkę to bardzo się uśmiałam.Truskawkowa z ekstraktem z granatu rewitalizuje zmęczoną cerę ,bogata w witaminy,napade sie do cery wrażliwiej i suchej nie podraznia.Córka nałozyła na twarz bezproblemowo maseczka trzyma się dobrze po 15 minutach zdjęła i przemyła pozostałośc woda.Cera była gładka,nawilżona.
    Zalety:
    • Super pomysł z nadrukiem,nawilża nie podraznia.