Jakoś mnie nie powalił...
Rzadko używam tradycyjnych lakierów, ale ostatnimi czasy robię sobie przerwę od hybryd i tak oto przeprosiłam się z mleczkiem do usuwania lakieru, któy dość długo stał sobie w szafce zupełnie zapomniany. Nigdy nie miałam problemów z zaakceptowaniem zapachu czy lekkiego wysuszenia moich skórek po zastosowaniu normalnego zmywacza do paznokci, dlatego sama nie sięgnęłabym po ten prodult, jednak los tak chciał i swego czasu otrzymałam go do testowania.
Butelka jest duża, zawiera aż 150ml produktu, jednak jest wygodna w użyciu. Zakończona nie za dużym otworem, pozwala na wydobycie odpowiedniej ilości produktu, bez jego przesadnego wylewania. Całość jest zakręcana, wiec i szczelna.
Konsystencja jest, dokładnie jak producent napisał, mleczka. W porównaniu do tracydyjnych zmywaczy, nie wchłania się od razu w wacik, tylko na nim zostaje, dlatego podczas zmywania można odnieść wrażenie, że wsmarowujemy w paznokieć jakiś lekki krem, a nie pozbywamy się lakieru. Muszę przyznać, że odczucia są bardzo przyjemne.
Co do zmywania, to zdecydowanie trzeba nakładać to mleczko na paznokieć i dopiero po chwili potrzeć lekko wacikiem. Niestety gdy nasączymy wacik mleczkiem i dopiero wtedy chcemy zetrzeć, to nie działa zbyt dobrze, wręcz minimalnie. W związku z tym na pewno zabiera więcej czasu, ale paznokcie są zmyte.
Co do skórek, to zdecydowanie nie wysusza ich w takim stopniu jak tradycyjny zmywacz. Mleczko jest delikatniejsze w swoim działaniu, do tego zawiera składniki nawilżające i to widać. Nie powiem, by paznokcie błyszczały, jak to producent obiecuje, a skórki były nawilżone, ale na pewno nie robi im krzywdy.
Zapach jest typowego zmywacza połączonego z kremem. Nie jest tak intensywny, ale jest wyczuwalny.
Ogólnie zmywa, czyli robi co ma robić, jednak trwa to dłużej. Nie wysusza płytki paznokcia, ani skórek. Ma delikatniejszy zapach niż zwykły zmywacz. Mimo wszystko, gdy mi się skończy i znów będę chciała bawić się w zwykłe lakiery, to wolę zainwestować w tradycyjny zmywacz, niż płacić aż 19zł za ten.
Zalety:
- wygodne i szczelne opakowanie
- konsystencja mleczka
- dobrze zmywa
- nie wysusza
- delikatniejszy zapach niż w tradycyjnych zmywaczach
Wady:
- zmywanie lakieru zajmuje dużo wiecej czasu niż tradycyjnym zmywaczem
- wygórowana cena jak na acetonowy zmywacz do paznokci...