Maseczki klasyczne

Douglas Collection Essential, Hydrating Mask Maska nawadniająca

millane
    18 grudnia 2022 o 21:41
    Za dużo nie robi
    Maseczka w formie kapsułki o pojemności 12 ml, na dwa użycia trochę za mało, na jedno użycie trochę za dużo, więc w sumie nie wiadomo jak to podzielić. Kremowa formuła i ładny zapach pozytywnie przekładają się na jej użytkowanie. Po zastosowaniu nie zauważyłam efektów, nie nawilżyła, nie wygładziła skóry. Myślę, że mogłam lepiej spożytkować wydane pieniądze.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • przyjemna konsystencja
    Wady:
    • nie robi nic
    • nie nawilża
    • 12 ml za dużo na raz, za mało na 2 użycia
  • 12 stycznia 2022 o 10:32
    Bez różnicy!
    Maseczka trafiła do mnie z kalendarza adwentowego do Douglas. Jest to fajna opcja bo można popróbować różnych rzeczy, żeby potem wiedzieć co kupić lub nie kupić ponownie. W tym przypadku jest to produkt, którego nie kupię sama z siebie i do niego nie wrócę. Maska po prostu nie zrobiła nic dla mojej skóry. Nie poczułam żadnej różnicy jeśli chodzi o nawilżenie. Jedynie z plusów to łanie pachniała, była chłodząca i kojąca. Taka przyjemność sama w sobie po nałożeniu na twarz, jednak działania żadnego. Do tego w opakowaniu produktu jest za dużo na jedną porcję, za mało na dwie, a i tak po otwarciu nie da się już opakowania ponownie zamknąć więc reszta trafia do kosza. Nie lubię tak marnować kosmetyków. Dlatego nie polubiłyśmy się i na pewno do niej nie wrócę. Zalety: - ładny zapach, - koi, - chłodzi. Wady: - nie nawilża, - nie robi nic, - za dużo produktu w opakowaniu, a jest ono jednorazowe.
  • 5 stycznia 2022 o 16:04
    Bezużyteczne opakowanie
    Używa od:próbka
    Maseczkę znalazłam w tegorocznym kalendarzu adwentowym z Douglas. Mam cerę tłustą, ze skłonnościami do trądziku, ale w żadnym wypadku nie rezygnuję z produktów nawilżających, dlatego maseczka przypadła mi do gustu. Nakłada się ją na oczyszczoną skórę twarzy. W opakowaniu jest taka ilość produktu, że spokojnie wystarczyłaby na kilka użyć. Wystarczyłaby, gdyby tylko producent zapewniłby opakowanie, które da się zamknąć i otworzyć ponownie później. To się tyczy wszystkich maseczek z Douglas w tym opakowaniu. Czasem kombinuję, że zaklejam opakowanie po jednym użyciu taśmą klejącą, żeby tylko zawartość nie wyschła. Wczoraj jednak nie miałam taśmy pod ręką i nałożyłam całą maseczkę na twarz i szyję, bo szkoda mi było wyrzucać produktu. Wyszła z tego dość gruba warstwa, choć producent zaleca cienką. Maska bardzo przyjemnie pachnie, coś w stylu zapachu jabłkowej gumy do żucia. Ma konsystencję żelową, nie za ciężką. Fajnie się rozprowadza. Zostawiłam ją na pięć minut, a potem ściągnęłam wacikami (zużyłam 3), a to co zostało wklepałam w twarz. Maseczki bez spłukiwania nie są moimi ulubionymi, bo zwykle zostawiają klejącą, ciężką warstwę na twarzy. Tutaj jednak, dzięki żelowej konsystencji, produkt fajnie się wchłonął i nie był wyczuwalny na twarzy. Efektów specjalnych nie odczułam. Są lepsze maseczki, które od razu dają uczucie nawilżenia, nawodnienia skóry, a cera od razu odżywa. Tutaj to odczucie jest znikome. Znalazłam ją w kalendarzu, więc wykorzystałam, ale raczej nie skusiłabym się w sklepie na zakup.
    Medea05
    29 czerwca 2021 o 17:59
    Dałam się skusić, ale nie pokochałam
    Używa od:próbka
    Gdy jestem w drogerii zawsze daje sie skusic na jakis dodatek. W sumie to chyba niezbyt dobrze :D Ale dzięki temu ile rzeczy wyprobowalam! :D Z tej maseczki - nie mogę powiedzieć, że załuje zakupu bo to bubel - ale tez nikomu nie polecam, bo mnie do siebie nie przekonała. Oczekiwałam nawilzenia w miejscach, które mam przesuszone. I nie zapychania w miejscach, które sie przetłuszczaja. Ponizej przyblizenie mojej cery: #MOJA CERA Mieszana, sucha na policzkach, ze skłonnościa do przetłuszczania się w strefie T. Do tego jest to cera trądzikowa, w "gorszych" czasach traktowana różnymi wysuszajacymi kremami przeciwtradzikowymi. Zimą zawodnik jest nawet gorszy - potrafi sie przesuszac na całym obszarze i wciaz zaskakiwac mnie tradzikiem ;) Latem z kolei lubi wydzielać dużo sebum i się "tłuścić", ale wciaz w pewnych miejscach bywa przesuszona. MASECZKA #OPAKOWANIE Maseczka w jednorazowym plastikowym "słoiczku" lub pojemniczku, nie da się go zamknac i reuzyc, nawet jesli pozostanie Wam troche produktu. Ja maseczke nakladałam dosc "normalna" warstwa, a starczyla mi na 3 aplikacje. Kwestie niewysuszenia produktu rozwiazalam za pomoca przelozenia go do plastikowego sloiczka (chyba kiedys kupionego w rossmanie) #KONSYSTENCJA Żelowa, taka lekka. Ale bardzo bardzo lepka. Kurcze, to sie wszedzie lepi. Naprawde, nawet tak ciezko to zmyc bez wody. #WYDAJNOSC Jak wspomniałam, maseczka jest bardzo wydajna. Nalozycie gruba warstwe na cala twarz, i jeszcze szyje na dwa razy :D Na sama twarz spokojnie 3 razy. #DZIALANIE PLUSY: + nie podrążnia + lekko nawilża, ale spodziewalam sie czegos lepszego +przyjemnie chłodzi - i to naprawde fajnie. Latem, rpzy upalach, gdy chcecie dac odpocac skorze to to jest całkiem fajna pozycja, jesli nie oczekujecie super nawilzenia +nie zapycha, nie zostawilo mi to całe szczescie niespodzianek +wydajnosc MINUSY: -wymagałabym wiekszego nawilzenia -klei sie strasznie - nie da sie zmyc wacikiem resztek i tak to zostawic bo przykleicie sie do poduszki. Trzeba zmyc woda;(
  • 5 października 2020 o 16:06
    Taka sobie
    Używa od:próbka
    Uwielbiam wszelkiego rodzaju maseczki, więc będąc przy kasie w Douglasie skusiłam się na tę maseczkę. Jej koszt to jakieś 10 zł. Maseczka zamknięta w okrągłym pojemniczku, kapsułce. Starcza na 3 użycia w postaci cienkich warstw. Niestety przeszkadza mi to, że po otwarciu nie da się jej ponownie zamknąć. Opakowanie małe, w sam raz na podróż. Konsystencja gęsta, żelowa, kolor mleczny z dodatkiem niebieskiego. Zapach delikatny, świeży, przyjemny. Maseczka mnie nie uczuliła, nie podrażniła, więc tutaj duży plus. Sama aplikacja jest łatwa i przyjemna. Od razu czuje się delikatne chłodzenie. Minus jest taki, że strasznie się klei, włosy stale mi się przyklejały do twarzy. Po jej zmyciu efekt średnio mnie zadowalał. Nie odczułam jakiegoś większego nawilżenia. Jakieś owszem, ale zdecydowanie są lepsze nawilżające maseczki. Podsumowując - niby dobra, ale parę rzeczy mi w niej przeszkadza. Na pewno fajnie orzeźwia, ładnie pachnie, koi, efekt chłodzenia jest bardzo przyjemny. Z drugiej strony strasznie się klei i opakowanie niby jednorazowe, a starcza na kilka użyć, przy czym nie można jej znów zamknąć. Niestety produkt nie dla mnie.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • przyjemny i świeży zapach
    • orzeźwia, koi
    • daje efekt chłodzenia
    • nie uczula
    Wady:
    • po otwarciu nie da się z powrotem zamknąć maseczki
    • klei się
    • średnio nawilża