Podkłady

H&M Flawless Finish, All-Day Liquid Foundation Podkład w płynie

Tarant
    29 listopada 2023 o 19:03
    Trwałość jak EL Double Wear
    Podkład kupiłam zachęcona pozytywnymi opiniami. Posiadam mieszaną w stronę tłustej cerę, co jest całkiem sporym wyzwaniem dla trwałości podkładów. Konsystencja jest dosyć wodnista, jednak nie jak woda. Wszystko zamknięte jest w buteleczce z pompką typu airless, co sprawia że wydobycie produktu jest bardzo łatwe i higieniczne. Krycie oceniłabym na średnie, można je budować, ale nie do pełnego. Poradzi sobie z zaczerwienieniem lub przebarwieniami na twarzy. Podkład ma satynowe wykończenie - nie zastyga do matu, co spodoba się osobom z cerą suchą. Na twarzy w ciągu dnia jest wręcz niewyczuwalny. Utrwalony fixerem w sprayu z Hean wytrzymał u mnie 14h (tak, 14 GODZIN) wyglądając jak świeżo nałożony, raz tylko odciśnięty bibułką po 9 godzinach noszenia. Mój odcień to alabaster - piękny, jasny, wpadający w lekko żółte tony. Polecam!
    • kolorystyka
  • 7 stycznia 2022 o 23:16
    zaskoczenie na +++
    Kupiłam ten produkt na wyprzedaży - z jednej strony zachęcona ładnym odcieniem, z drugiej jednak niepewna czy warto wydać na ten produkt nawet tyle, bo nie kupuję zwykle kosmetyków w sieciówkach odzieżowych. Teraz myślę, że jak najbardziej było warto i chyba nawet żałuję, że nie kupiłam więcej! Podkład ma dobre i raczej średnie krycie (chociaż ja nie potrzebuję dużego i nie umiem powiedzieć czy poradziłby sobie z zakryciem przebarwień i nadal wyglądałby naturalnie). Podobno można go budować do mocnego, ja go nakładam cienko i nadal jestem zadowolona z efektu. Wysycha do matu, ale ładnego, świetlistego, żywego. W moim przypadku potrzebuje normalnej pielęgnacji aby się dobrze nałożył i nosił. Przepięknie pachnie, przypomina mi jakiś wysokopółkowy podkład, którego kiedyś używałam. Zapach jest delikatny, powiedziałabym, że idealnie trafiony - nie tak znowu często się to zdarza. Bardzo szybko znika. Mój kolor to jasna porcelana (Light Porcelain). Nakłada się dobrze pędzlem, gąbką i palcami, chociaż dość kremowa formuła + palce = dłuższy czas nakładania, więc robie tak tylko kiedy chcę sobie dołożyć masaż. Moja ulubiona technika to stemplowanie pędzlem i wykończenie gąbką, efekt drugiej skóry murowany. Używam go też dodatkowo na środek twarzy do rozjaśnienia (czasem również zamiast korektora), nie wchodzi w zmarszczki, ładnie współpracuje z innymi kosmetykami, bez problemu się zmywa i nie zostaje na maseczce. Podoba mi się w tym kosmetyku również to, że pojedyncza pompka dozuje niewiele produktu - używam podkładów niewiele i nie lubię tego balansowania z naciskiem, żeby nie wycisnąć sobie na rękę niemal łyżeczki produktu. Chyba przeproszę się z tą firmą i zajrzę do nich częściej po kosmetyki.
    Zalety:
    • jasny odcień
    • naturalny kolor
    • nie ciemnieje
    • dobre krycie
    • ładny, naturalny wygląd
    • jedwabista konsystencja
    • lekkie, higieniczne i maleńkie opakowanie, idealne do kosmetyczki.
  • 16 kwietnia 2021 o 10:55
    Nowy ulubieniec
    Zacznę od tego, że nie jestem zwolenniczką podkładów. Dużo cześciej sięgałam po korektor i nakładałam go punktowo, tak aby uniknąć typowej "tapety". Ten podkład w przeciwieństwie do innych, które posiadam bardzo przyjemnie się nosi i wygląda naturalnie. Praktycznie nie czuć go na skórze, a wygładzenie i ujednolicenie koloru skóry jest widoczne. Jego krycie określiłabym jako średnie w kierunku słabego, głównie przez lekką lejącą konsystencję. Możliwe, że po nałożeniu pędzlem krycie byłoby mocniejsze, jednak jestem zwolenniczką gąbeczki. Uwielbiam go za to, że chwilę po nałożeniu staje się aksamitny w dotyku i wygładza skórę. Nie podkreśla suchych skórek. Przy mojej mieszanej cerze nie muszę go utrwalać pudrem. Super podkład za rozsądne pieniądze, prześciga wielu konkurentów z wyższej półki. Polecam!
    Zalety:
    • pięknie wygląda
    • wygładza cerę
    • rozświetla
    • wygląda naturalnie
    • lekka konsystencja
    • nie jest tłusty
    • nie podkreśla suchych skórek
    Wady:
    • mógłby być bardziej wydajny
  • 8 stycznia 2019 o 2:10
    Bez szalu
    Kupilam go na promocji. Nie powalil mnie na kolana, ale uswiadomil mnie, ze moja cera zle wyglada z podkladem. Od ostatniego uzycia uzywam tylko kremy BB i CC, bo podklad sprawia, ze twarz wyglada nienaturalnie. Nie jestem wstanie powiedziec czy jest super dobry, moim zdaniem jednak nie nadaje sie do cery sklonnej do wypryskow, jest tez dosc ciemny mimo iz wygladal jasno
    Zalety:
    • opakowanie - latwo sprawdzic ile pozostalo
    • zapach - kosmetyczny, przyjemny
    • dobrze kryl
    Wady:
    • krycie wygladalo bardzo sztucznie
    • mimo jasnego koloru wygladal dosc ciemno
    • nie nadaje sie do cery tradzikowej
    • moim zdaniem dosc drogi zwazajac na jakosc
  • 10 września 2018 o 0:37
    Jestem bardzo zadowolona
    Podkład kupiłam zupełnie przez przypadek i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, jest trwały, ładnie się rozprowadza, ma całkiem dobre krycie, wygląda naturalnie na buzi. Opakowanie jest bardzo praktyczne, pompka wypycha podkład do góry. Mam odcień porcelain i jest bardzo jasny, neutralno-ciepły.
    Zalety:
    • ładnie się rozpowadza
    • krycie
    • wygląda naturalnie na buzi
    • opakowanie z pompką