Pharmaceris H, Nutrimelin, Aktywny szampon regenerujący do włosów suchych (nowa wersja)

• 28 lutego 2021 o 22:51
    Faktycznie regeneruje
    Nie jest to szampon, z którym od razu się polubiłam. Kosztuje więcej niż standardowe szampony z drogerii. Pierwsze wrażenie: wydajny, porządnie myje, nie podrażnia. Niestety moje włosy i skóra głowy wydawały się nieco suche. Dopiero po jakimś czasie (mniej więcej kilku tygodniach) zauważyłam, że włosy są naprawdę wzmocnione, zdecydowanie mniej wypadały, mniej się przetłuszczały (co w moim przypadku jest bardzo ważne) i były ich jakoś więcej w kucyku.
  • 20 kwietnia 2020 o 15:37
    Nie obciąża włosów
    Bardzo lubię ten szampon. Jako jedyny ratuje moje osłabione włosy (zwłaszcza w okresie jesienno zimowym). Mam włosy gęste i grube, ale w okresie jesienno zimowym wypadają mi na potęgę. Po tym sz amponie widać poprawę (po jakimś miesiącu stosowania), stan włosa się poprawia, mniej ich wypada i co najciekawsze zawsze pojawiają się nowe baby hair. Świetny produkt a mam porównanie bo przetestowałam na swoich włosach różne produkty na wypadanie włosów, również te wysokopółkowe. ZALETY nie obciąża włosów skuteczność wydajność wydajny zapach Napisano
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Nie zauważyłam
  • 27 marca 2020 o 17:41
    Prawdziwa regeneracje-miodzio na włosy i skórę głowy.
    Szampon odkryłam dwa miesiące temu i sądząc po małej ilości recenzji jest on mało znany.A szkoda... Kosmetyk ma dość gęstą żelową formułę ,co wpływa na jego dużą wydajność.Pachnie delikatnie-zapach nie pozostaje na włosach,opakowanie wygodne,można je postawić na zamknięciu,co pozwala wykorzystać produkt do końca. Mam średnioporowate ,długie ,farbowane włosy.skłonne do puszenia wierzchniej partii korony,którym zima mocno dała się we znaki-kaloryfery,czapki,zmiany temperatury. Po użyciu tego szamponu są one niesamowicie wygładzone,dociążone,mięsiste i sypkie, dobrze oczyszczone.Błyszczą się jak szalone,a efekt nawilżenia utrzymuje się do kolejnego mycia. Kosmetyk jest delikatny dla skalpu,wręcz go koi,nie powoduje przesuszania,łupieżu,ani szybszego przetłuszczania. Szampon zgodnie z zaleceniami pozostawiam spieniony na włosach ok.dwóch minut ,później używam niewielkiej ilości odżywki-bardziej z przyzwyczajenia,bo włosy bardzo łatwo się po nim rozczesują . Świetny skład ,polski kosmetyk,dobra cena-czegóż chcieć więcej.
    Zalety:
    • Działanie,skład,konsystencja,wydajność,cena,dostępność,zapach,opakowanie.
    Wady:
    • Brak.
    Drogeria Super-Pharm
  • 25 marca 2020 o 15:29
    super nawilżenie
    Muszę przyznać, ze ten szampon jest najlepszym jakim stosowałam. Używałam go zanim przeszłam na markę Phyto , ale myślę że będę do niego wracała , bo cenowo jest mega przystępny i w działaniu . Po tym szamponie bardzo podobało mi się to, że nie musiałam stosować odżywki, bo włosy po umyciu tym szamponem były tak miękkie i super się rozczesywały jakbym nałozyła już odżywkę. Chyba jedyny taki szampon gdzie nie miałam potrzeby nałożenia odżywki. Jest dosyć gęsty, więc nie musimy go dużo aplikować przez co wystarcza na bardzo długo!
    Zalety:
    • zapach cudowny!
    • mega nawilżające działanie, dla wszystkich włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi
    Drogeria Super-Pharm
    Mikmal
    6 marca 2018 o 16:53
    Bardzo dobry....
    Pharmaceris H-Nutrimelin aktywny szampon restrukruryzujący do włosów suchych zniszczonych zabiegami chemicznymi i fryzjerskimi 250ml. Opakowanie Standardowa plastikowa tubka. Otwierana zatyczka. Przeźroczysty plastik widać na jakim etapie użytkowania jesteśmy. Do samego końca wszystko jak najbardziej na plus w tym temacie. Działanie Szampon przeznaczony jest do mycia i pielęgnacji włosów suchych, łamliwych, zniszczonych zabiegami fryzjerskimi, chemicznymi- czyli 100% dla mnie. Szampon posiada wzbogaconą formułę odżywczą, która łączy doskonale właściwości oczyszczające z intensywną regeneracją i ochroną przed wysuszeniem struktury włosa. Zawarty w składzie odżywczy ekstrakt z miodu bogaty w aminokwasy i cukry powoduje, że włoski po umyciu są niesamowicie miękkie, gładkie, lśniące i sypkie. <3 Włosy po użyciu samego szamponu bez odzywki są w świetnej odżywionej kondycji. Szampon regeneruje włosy na całej ich długości dodam jestem posiadaczką długich po pas włosów- więc jest co regenerować i odżywiać.... Zawarta w składzie prowitamina B5 wspaniale łagodzi podrażnienia skóry głowy jak i świąd. Podczas regularnego stosowania zauważyłam wyraźną poprawę kondycji włosa, jak i skóry głowy. Włosy są w widoczny sposób nawilżone, przesuszenie zostało zniwelowane do minimum. Włosy są zabezpieczone przed rozdwajaniem, świetnie się rozczesują. Pharmaceris jest to marka, która jak dotąd nigdy nie zawiodła. Zapach bardzo delikatny, przyjemny. Konsystencja standardowa jak dla szamponu- żelowa.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • nawilża włosy
    • koi skórę głowy
    • włosy są odżywione
    • regeneruje
    • nie plącze
    • nie podrażnia