Żele pod prysznic

Ziołolek Linovit A+E, Dermatologiczny żel do mycia z witaminami A i E

Linovit A+E Dermatologiczny Żel do Mycia Ciała i Twarzy z Witaminami A i E 250ml

• 1 kwietnia 2024 o 20:23
    Dość dobry żel ale ten zapach :/
    Żel rzeczywiście spełnia swoje zadanie - delikatnie ale porządnie myje, nie podrażnia, nie uczula, nie jest agresywny, jak zwykłe żele. Skóra po nim jest bardzo gładka, jakby natłuszczona, możliwe, że nawet bym się obeszła bez balsamu, bo zdecydowanie nie wysusza. Po kilku dniach już widać dużą poprawę. Ale... Moim zdaniem ma okropny chemiczny zapach. Z tego powodu ledwo domęczyłam opakowanie. Mam nadzieję, że producent za jakiś czas zmieni ten mankament, bo chętnie wrócę do tego produktu. Zaletą jest opakowanie z pompką.
    Zalety:
    • działanie
    • bardzo delikatny
    • nie podrażnia, nie uczula
    • nie wysusza
    • przystępna cena
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • zapach - chemiczny
  • 1 lutego 2024 o 0:33
    Perełka
    Po przetestowaniu próbki od razu kupiłam pełnowymiarowe opakowanie. Ten żel to taki hit, że przestanę go używać dopiero jak zakończy się jego produkcja! Mam cerę tłustą, trądzikową. Przez większość czasu na mojej twarzy istnieją jakieś wypryski, stany zapalne. Dlatego potrzebuję żelu delikatnego, który nie podrażnia tylko dodatkowo wspiera barierę ochronną skóry. Nie zliczę ile razy żel przeznaczony teoretycznie do skóry trądzikowej okropnie mnie szczypał w miejscu zmian zapalnych. To przecież mija się z celem. Ten produkt jest delikatny, używam go tylko do mycia twarzy. Kosztuje zaledwie kilkanaście złotych, a jego opakowanie jest znacznie większe niż opakowania standardowych żeli do twarzy. Mojego stosuję już 5 miesiąc i końca nie widać... Zapach bez zarzutu, konsystencja idealna. Nie szczypie w oczy, producent nie wskazuje żeby unikać kontaktu z oczami także nie pomijam tych okolic, co jest na plus - często potrzebuję dodatkowego domycia resztek tuszu do rzęs. Twarz po umyciu i wytarciu jest gładka i miękka. Polecam, to jest prawdziwa perełka dla skóry wymagającej.
  • 11 kwietnia 2023 o 14:00
    Delikatny produkt
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Ma zapach jak popularna oliwka dla dzieci ;) Jest to przezroczysty żel, który słabo się pieni. Jest bardzo delikatny. Miałam tylko jedną próbkę i ciężko powiedzieć coś więcej. Po jednym użyciu wydaje się w porządku, taki łagodny. Użyłam do ciała, choć producent pisze, że można też do twarzy.
  • 7 marca 2023 o 22:19
    Dobrze (i co najważniejsze) delikatnie oczyszcza skórę skłonną do podrażnień
    Ostatnio zmagam się z nadreaktywnością mojej cery, która stała się skłonna do podrażnień i zaczerwienień. Zmieniłam więc tymczasowo wszystkie kosmetyki, które mogłyby być potencjalnie problemowe i "przesiadłam" się na tzw. pewniaki, czyli znane mi produkty, z którymi moja skóra żyje w zgodzie. Dermatologicznego żelu do mycia Linovit A+E marki Ziołolek nie znałam jednak wcześniej, natomiast bardzo dobre opinie wyczytane w sieci skłoniły mnie, by go kupić i wypróbować. Postanowiłam zaufać marce Ziołolek w dużej mierze także dlatego, że jej produkty myjące i pielęgnacyjne kupuję od kilku lat moim dzieciom posiadającym delikatne objawy AZS i sprawdzają się dobrze. W tym wypadku również Ziołolek mnie nie zawiódł. Linovit okazał się dobry kosmetykiem do mycia twarzy. Dobrze, a zarazem delikatnie oczyszcza moją skórę, nie powodując przesuszeń i podrażnień. Kosmetyk wycisza skórę i nie powoduje nowych zaczerwienień, ani zwiększenia tych już istniejących. Jest oparty na delikatnych składnikach myjących, wobec tego nie pogarsza stanu skóry i nie wysusza jej. W połączeniu z delikatnym prebiotycznym kremem nawilżającym innej marki złagodził moje dolegliwości dermatologiczne w postaci uczucia ściągnięcia, przesuszenia i delikatnego świądu. Polubiłam go na tyle, że przez jakiś czas z pewnością będzie moim podstawowym kosmetykiem myjącym do twarzy. W składzie Linovitu znajdziemy witaminy A, E oraz kwas mlekowy, alantoinę i pantenol. Składniki te pomagają w redukcji zaczerwienień, działają wyciszająco na skórę i pomagają ją zregenerować, a także wspierają naturalny płaszcz hydrolipidowy skóry. Żel można używać do mycia twarzy i ciała, przy czym ja stosuję go jedynie na twarz. Kosmetyk dedykowany jest skórze suchej, z AZS, a także ze zmianami trądzikowymi. Jak podaje na opakowaniu producent, produkt jest odpowiedni również dla skóry po zabiegach dermatologicznych i zabiegach medycyny estetycznej, a także skóry wrażliwą, skłonnej do alergii i podrażnień. Z tym ostatnim jak najbardziej się zgadzam, potwierdzają to moje testy (używam tego żelu ponad miesiąc 2x dziennie, rano i wieczorem). Linovit A+E jest dostępny głównie w aptekach. Ja nabyłam go w jednej z aptek internetowych za mniej niż 20 zł. Jest to niebywale niska cena, jak za tak dobry kosmetyk. Opakowanie w formie butelki z pompką pozwala na dozowanie odpowiedniej ilości produktu, dzięki czemu kosmetyk jest bardzo wydajny. Butelka o pojemności 250 ml wystarczy na wiele zastosowań. Pompka działa prawidłowo, nie zacina się, a sama butelka wykonana jest z plastiku (fabrycznie zapakowana jest w kartonowe pudełko). Może szata graficzna produktu nie budzi moich "ochów" i "achów", nawiasem mówiąc wygląda on jak typowy kosmetyk apteczny, niemniej jednak to jeden z lepszych dermokosmetyków myjących, jakich ostatnimi laty używałam. W tym wypadku skromność i prostota opakowania absolutnie mnie nie razi, bowiem najważniejsze jest wnętrze i skład, jakże dobroczynny dla mojej problematycznej i nadwrażliwej cery. Sam kosmetyk nie jest zbytnio gęsty, natomiast nie spływa. Jest bezbarwny i cechuje go niezwykle delikatny, troszkę apteczny zapach, który absolutnie mi nie przeszkadza. Jeśli czytasz tę recenzję i jesteś posiadaczką nadreaktywnej skóry, spróbuj sięgnąć po ten żel. Nie gwarantuję, że zwalczy Twój problem (z resztą czasami pomóc może tylko dermatolog- tak bywa), ale z pewnością Linovit A+E spróbuje wyciszyć skórę i będzie obchodził się z nią niezwykle delikatnie, starając się równocześnie wspomóc jej funkcjonowanie. Naprawdę polecam ten żel z całego serca. Warto go docenić i wypróbować, tym bardziej, że jego zakup nie zrujnuje portfela.
  • 12 kwietnia 2022 o 7:54
    Ulubiony Żel. Łapcie śmiało. Polecam z satysfakcją i przyjemnością ku intensywnej pielęgnacji.
    Skóra to nasza powłoka i warto stosować najskuteczniejsze dermokosmetyki. LINOVIT A+E Dermatologiczny żel do mycia z witaminami A i E przeznaczony jest do codziennego oczyszczania skóry całego ciała i twarzy z problemami dermatologicznymi, takimi jak suchość, AZS czy trądzik. Jestem zachwycona od pierwszego użycia. ,że moja skóra dostała zastrzyk ukojenia,jednocześnie nawilżając suche partie twarzy. Wielowymiarowe i kompleksowe działanie która każda z Nas powinna posiadać w swoim repertuarze pielęgnacji i oczyszczania skóry. Doskonale pielęgnuje i zawiera kwas mlekowy. Bardzo fajny design opakowania sprawia że z łatwością można dozować produkt. Zawarty w żelu zestaw witamin A i E działa przeciwzapalnie, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, odżywia ją, a także zmniejsza jej wrażliwość na promieniowanie UV.Kapitalnie oczyszcza i sprawia że cera jest odświeżona i zregenerowana. Dzięki zawartości alantoiny i pantenolu łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia oraz przyspiesza regenerację skóry. Działa przeciwzapalnie. Skóra staje się nienagannie czysta, a żel przywraca jej piękno i kontroluje wydzielanie sebum. Charakteryzuje go cenne bogactwo składników, które regulują gospodarkę lipidową, dla każdego rodzaju skóry, do codziennej pielęgnacji Dedykuję i polecam Wszystkim, którzy przywiązują wagę, do zapobiegania i pomocy w leczeniu i nawilżaniu. Naprawdę warto zakupić.
    Zalety:
    • Rekomenduję i zapewniam, że każdą rutynę pielęgnacji zamieni
    • w czystą przyjemność.
    • Zalety -
    • Zapewnia zdrowy wygląd dla skóry twarzy i ciała
    • Niweluje swędzenie, pieczenie dzięki aktywnym składnikom
    • Ratunek dla skóry dotkniętej zmianami
    • Działa wieloetapowo na skórę przesuszoną, problematyczną, atopową
    • i wrażliwą
    • Solidna pojemność