Podkłady

Sephora Collection, Glow Perfection Foundation Podkład korygujący

mbzkzbm
    17 października 2022 o 11:25
    Mieszane uczucia
    Kolorystycznie jest to najlepszy podkład, jaki miałam. Odcień został mi dobrany w drogerii i nie znalazłam ani lepszego, ani nawet zbliżonego. Jeśli chodzi o krycie, jest dość lekki, nie pozostawia na twarzy efektu maski, ale niestety, po kilku godzinach świeci się, mimo przypudrowania sypkim pudrem. Dodatkowo, podkreśla absolutnie wszystkie "suche placki" i suche skórki na mojej twarzy. Zupełnie nie wiem, jakim cudem on może cokolwiek nawilżać, bo u mnie działa to wręcz odwrotnie. Na minus niestety jest też pompka, która popsuła się dość szybko i od tego czasu bardzo trudno jest wycisnąć odpowiednią ilość podkładu. Często leci dużo w zupełnie nieznanym kierunku. Ogólnie nie uważam, żeby to było najlepszy podkład na świecie, ale ze względu na kolor chyba niestety będę zmuszona kupić go znowu.
  • 20 listopada 2021 o 10:39
    Dla mnie rewelacyjny
    Kupiłam go w ciemno, na promocji w Sephorze i okazał się rewelacyjny, potem byłam zaskoczona jak wiele złego o nim słyszałam , sporo osób narzeka na ten podkład, więc pewnie bym go nie kupiła, a u mnie naprawdę sprawdził się rewelacyjnie! Od kiedy go zaczęłam używać wielokrotnie słyszałam komplementy i pytania o to podkład:) Mam cerę mieszaną, często pojawiają się na niej niedoskonałości, więc używam korektora (swego czasu z tej samej serii) - po użyciu tego podkładu cera jest pięknie ujednolicona, Sephora ma ogromny wybór kolorów, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Ja jestem dosyć blada i mam na twarzy tony zarówno chłodne jak i ciepłe, przez co bardzo zwracam uwagę na zniwelowanie tych różowych tonów - wybrałam 17.5 Avoine, kolor jest jasny, ale nie trupiasty, jest dosyć neutralny, ale nie podbija różowych tonów, daje uroczo ciepłe wykończenie. Trwałość jest zadowalająca, nie trzyma się nieskazitelnie cały dzień, ale jak dla mnie jest wystarczająca, rano się pomalować i do wieczora jest okej. Cena jest trochę wysoka, biorąc pod uwagę, że jest to jedynie 20ml, a nie 30ml jak w większości, dlatego zawsze kupuję go na promocji, które w sephorze są dosyć często.
    Zalety:
    • satynowe wykończenie
    • ładny efekt
    • łatwość rozprowadzania
    • składniki
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    • nie ciąży na skórze
    • małe opakowanie
  • 2 kwietnia 2021 o 1:41
    Obecnie są już nowsze i lepsze podkłady
    Używałam tego podkładu jak tylko wszedł do kolekcji Sephora i na tamten czas rynek nie oferował lepszych w porównywalnej cenie. Jest to bardzo uboga kolekcja kolorystyczna i ja przy cerze ciemniejszej brunetki idealnie koloru nie dobrałam. Ten najciemniejszy jest bardzo sztuczny i bardziej nadaje się do używania z brązerem. Jasne i pośrednie to kolory dla blondynek i cer jasnych. Przy ostatnich zakupach dostałam próbki podkładu w dwóch kolorach i tylko potwierdziło to moją ocenę, że te kolory nijak do mnie pasują. To jest stara formuła mniej kryjąca od najnowszej kolekcji i mniej kremowa a trwałość taka sama. Owszem wytrzymywał cały dzień, ale dla porównania z nowa kolekcją to niebo a ziemia w każdym calu. Konsystencję zmienili na bardziej nawilżającą dla cer suchych, one są obecnie lżejsze a bardziej napigmentowane niż ten zabytek ze zdjęcia. Jestem klientem Sephory od wielu lat i widzę jak zmieniają się ich podkłady, one cały czas są ulepszane. Po za tym te efekty satyny na czole były modne jeszcze dwa lata temu, obecnie chętniej kupuję matowe bo są rozświetlacze, którymi można dowolnie operować. Przy tym modelu niestety po za podkładem nic więcej nie da się położyć. Moim zdaniem warto inwestować w nowości rynkowe.
  • 2 października 2020 o 18:31
    Całkiem dobry podkład
    Podkład Sephora Glow Foundation otrzymałam jako prezent imieninowy. Do tej pory używałam raczej produktów tylko drogeryjnych, ponieważ najzwyczajniej w świecie szkoda mi było pieniędzy na kosmetyki z perfumerii. Nie mniej jednak prezent imieninowy okazał się być trafiony zarówno pod względem koloru jak i moich makijażowych upodobań. Według producenta Sephora Glow ma jednocześnie rozświetlać cerę i korygować niedoskonałości. Zazwyczaj ten podkład rozprowadzam palcami, ponieważ tak mi jest najwygodniej. Da się go także nałożyć gąbeczką czy pędzlem. Rzeczywiście muszę przyznać, że produkt Sephory jest rozświetlający, ale nie przesadnie. Efekt jaki daje określiłabym jako subtelny blask, dlatego też produkt będzie nadawał się dla cery mieszanej. Jego krycie jest średnie, ale dosyć dobrze radzi sobie z maskowaniem wyprysków. Jedyne o czym musicie pamiętać przy użyciu tego podkładu, to dobra pielęgnacja. W przypadku mechanicznego oczyszczenia twarzy u kosmetyczki lub braku peelingu raz w tygodniu, Sephora Glow może podkreślać wszelkie suche skórki, dlatego miejcie to na uwadze. Mimo to, przy dobrej pielęgnacji, wygląda genialnie. Pamiętam sytuację, kiedy raz użyłam tego podkładu, a potem kilka osób komplementowało moją twarz, że wygląda jak u lalki. Trwałość jest jak najbardziej w porządku (ok. 10-11 godzin). Tak więc jeśli szukacie podkładu, który nie będzie zbyt rozświetlający, a jednocześnie zakryje niedoskonałości, to wypróbujcie podkład Sephora Glow Foundation. Myślę, że efekt jaki daje będzie pasował nie tylko cerom normalnym, ale też suchym i mieszanym. Drobnym minusem jest dosyć wysoka cena regularna podkładu. Bez promocji kosztuje ok. 70zł, dlatego warto czekać na zniżki, tym bardziej, że w ofercie znajdują się bardzo jasne odcienie.
    Zalety:
    • duża gama kolorystyczna
    • delikatne rozświetlenie
    • koryguje niedoskonałości
    • trwały
    • wydajny
    • łatwy w aplikacji
    • nie zapycha
    • wygładza twarz
    Wady:
    • przy złej pielęgnacji może podkreślić suche skórki
  • 1 lipca 2020 o 19:21
    Dobra dla mało wymagających
    Na początku byłam zachwycona, lekki rozświetlający podkład o średnim kryciu. Po dłuższym stosowaniu zauważyłam, że trzeba bardzo uważać z jakim pudrem się go łączy ponieważ mogą powstawać plamy, napewno trwałość nie powala pod koniec dnia mogą widoczne być otarcia.
    Zalety:
    • dobra cena
    • lekki
    • ładne rozświetlenie
    • bardzo ładne opakowanie
    Wady:
    • trzeba uważać na łączony puder
    • trwałość
    • wchodzi w zmarszczki