Szampony do włosów

Whamisa Organic Seeds, Shampoo for Oily Scalp Odświeżający szampon do przetłuszczającej się skóry głowy

• 5 listopada 2022 o 10:19
    Sama nie wiem, jestem troszkę rozczarowana
    Szampon zakupiłam do moich przetłuszczających się, delikatnych, wrażliwych włosów, trochę wypadających. Liczyłam przede wszystkim na delikatne oczyszczenie skóry głowy, ale jednocześnie na tyle skuteczne żeby moja skóra głowy się nie buntowała. KONSYSTENCJA, ZAPACH, SKŁAD Szampon jest dość gęsty, ma przezroczystą konsystencję, bardzooo mocno się pieni. MA bardzo intensywny ziołowy zapach, skład wypakowany dobroczynnymi składnikami. Po nałożeniu na skórę głowy czuć przyjemne, ale mocne chłodzenie, jeszcze po spłukaniu przez jakiś czas czuć mrowienie na głowie. OPAKOWANIE Bardzo podoba mi się opakowanie szamponu oraz to, ze mamy aż 3 możliwe pojemności. Szampon zamknięty jest w bardzo wygodnej plastikowej butelce z zakrętką. U dołu jest drewniana końcówka dzięki czemu szampon może cały czas stać do góry nogami i nie ma obaw, ze się przewróci. DZIAŁANIE Szampon bardzo ładnie oczyszcza skórę głowy, ale wydaje mi się, że nie wystraczająco dokładnie . Pozostawia uczucie chłodu i mrowienia. Włosy po zastosowaniu są błłyszczące i wyglądają na zdrowe, jednak mam wrażenie, ze dokąd zaczęłam go stosować włosy trochę bardziej wypadają, jest ich wiecej podczas mycia i zostaje ich więcej na szczotce.Nie zmieniałam nic innego w swojej pielęgnacji w tym czasie, dlatego myślę, że jest to wina szamponu.
  • 8 lipca 2022 o 10:58
    Rozczarowanie
    Używałam mini produktu na zmianę z szamponem chelatującym. Włosy myję codziennie lub co drugi dzień w zależności od potrzeb/chęci, więc buteleczka o pojemności 105 ml starczyła mi na ok. półtora miesiąca użytkowania. Szampon ma dość gęstą konsystencję, lekko żółtawą barwę i piękny, ziołowy zapach. Dobrze się pieni i fantastycznie chłodzi skórę głowy podczas mycia. Na pewno nawilża skórę głowy. W tym miejscu plusy się kończą. Po jego składzie obfitującym w same dobroczynne składniki spodziewałam się, że będzie przynosił efekty, o których pisze producent. Niestety, ale redukcji przetłuszczania nie było. W niektóre dni włosy zaczynały się wyraźnie przetłuszczać już w godzinach popołudniowych, co było dla mnie sporym zaskoczeniem, bo używając innych szamponów nic takiego nie miało miejsca. Producent uważa również, że składniki dotleniają cebulki włosów, co może ograniczyć ich wypadanie. Hmm... w moim przypadku zaczęło ich wypadać jeszcze więcej :( W dużym skrócie: pomimo dobroczynnego składu szampon ten nie zrobił nic, czego nie zrobił tańszy szampon wcześniej. Po zwiększonej ilości wypadających włosów mam wręcz wrażenie, że mi zaszkodził. Szkoda. Tym razem Whamisa mnie rozczarowała. Nie kupię go więcej.
    Zalety:
    • nawilżenie skóry głowy
    • poczucie świeżości
    • miękkie włosy
    • piękny zapach
    • świetny skład
    • eleganckie opakowanie
    • nie uczula
    • bardzo dobrze się pieni
    Wady:
    • nie redukuje przetłuszczania się skóry głowy
    • wzmożone wypadanie włosów
  • 12 stycznia 2020 o 15:31
    Bardzo dobry
    Kupiłam miniaturkę, ale starczyła na kilkanaście umyć. Bardzo ciekawy szampon!! Działanie: Łagodnie myje, daje uczucie świeżości na skórze głowy. Włosy po nim są miękkie, sypkie i błyszczące. Wrócę do niego latem (o ile nie mylę wersji - ta wersja daje uczucie chłodu na skórze głowy). Zapach: nie zwróciłam uwagi, czyli pewnie dość neutralny :D Cena: dość drogo jak na szampon, ale cena adekwatna do jakości
    Zalety:
    • działanie, skład, możliwość zakupienia mniejszej pojemności, efekt chłodu na skórze głowy
  • 1 stycznia 2020 o 16:18
    Samo dobro
    Wspaniały, kojący szampon do wrażliwej skóry głowy. Odświeża, delikatnie nawilża. Nie zawiera slsów, mocnych detergentów, ani cocamidopropyl betainy. Nie zawiera też wody tylko ekstrakt z jęczmienia, co ma przełożenie na cenę. Jednak biorąc pod uwagę jakość produktu, myślę, że warto. Szczególnie jeśli porównamy z pseudoprofesjonalnymi produktami do włosów, których składy zamykają się w 10 zł, a ceny w 200zł :) Szampon myje skutecznie, jeśli umyjemy 2x to już super skutecznie. Nie plącze włosów. Pielęgnuje skórę głowy. Ideał na przesuszony, swędzący, a jednocześnie przetłuszczający się skalp. Niestety nie zauważyłam zmniejszonego przetłuszczania, co nieco mnie zasmuciło. Świeżość utrzymuje standardowo. Do dwóch dni jakoś dociągam. Bardzo dobry produkt, warty swojej ceny.
    krokuch
    25 listopada 2018 o 12:29
    najlepszy
    Szampon zakupiony w Korei w sklepie internetowym marki. Butelka z pompką to świetne rozwiązanie, bardzo mi się spodobało. Szampon ładnie pachnie, czuć w tle nutę fermentowanych kwiatów i owoców jak w większości kosmetyków whamisy. Jeśli chodzi o wydajność, to jest średnia. Musiałam dwukrotnie umyć włosy, by czuć, że włosy są dobrze oczyszczone. Największą zaletą jest to, że dzięki niemu pozbyłam się problemu z wiecznie swędzącą skórą głowy i nadmiernym przetłuszczaniem. Skalp jest nawilżony , a włosy lekkie, sypkie i nie obciążone.
    Zalety:
    • koi skórę głowy na długo
    • nawilża skalp
    • reguluje wydzielanie łoju
    • odżywia włosy
    Wady: