Olejki do włosów

Green Pharmacy Olejek łopianowy z czerwoną papryką (nowa wersja)

• 3 marca 2024 o 20:29
    Pieczenie i grzanie znacznie przyspieszające porost babyhair, ale także wypadanie starszych włosów
    Spłaszczona buteleczka z ciemnobrązowego, ale przejrzystego plastiku z czerwoną zakrętką. Biały ogranicznik widoczny bez odkręcania miał zapewnić precyzyjniejsze dozowanie potrzebnej ilości. Beżowo-żółta etykieta z grafiką roślinną w górnej części z wyraźnym odcięciem różowego tła z opisami w części dolnej. Olejek o roślinno-ostrym zapachu i bardzo leistej konsystencji szybko przeciekał przez palce, a większa porcja rozprowadzana na skalpie powodowała ściekanie płynu na twarz, a nawet przypadkowe podrażnienie oka, którego wielokrotne przemycie dawało niewielką ulgę. Już w minutę po aplikacji na skórę odczuwalne było ciepło, które narastając potęgowało się poprzez swędzenie, ciężko było mi wytrzymać z tym olejkiem 20 minut. Jednokrotne mycie skóry głowy i włosów było niewystarczające, musiałam wykonywać jeszcze drugie mycie, bo wrażenie tłustości było zatrważające. Chłodna lub letnia woda przyjemnie łagodziła podrażnienie. Po miesiącu użytkowania zauważalne były babyhair na obszarze tzw. zakoli i na przedziałkach, antenki długości około 3 cm, po dwóch miesiącach od pierwszej aplikacji długość włosków osiągnęła 5 centymetrów, a starsze włosy wyraźnie się wydłużyły. Nie do przejścia jednak jest dla mnie ilość wypadających włosów przy każdym myciu, bo były to potężne kłębki blokujące odpływ prysznica. Ostre pieczenie i uczucie ciepła powodowały u mnie duży dyskomfort. Po wielu podejściach do stosowania tego olejku wolałam przerzucić się na wcierki w butelkach z aplikatorami, bo pozwalały mi na precyzyjniejsze nałożenie, nie dawały takiego grzania i pieczenia, mimo mniejszego wzrostu włosów czułam się bezpieczniej .
  • 30 października 2022 o 22:58
    Bałam się go
    Kupiłam go mimo obaw czy przy przetłuszczającej skórze głowy powinnam go używać. kupiłam i czaiłam się wiele miesięcy. Nadszedł jeden taki dzień, w sumie nic się nie stało, ale nie spodobała mi się ta forma. Jeszcze może kiedyś do niej dojrzeję ;) Nie grzał mnie w głowę, nic... A tego się spodziewałam. Odłożyłam w kąt, by potem sobie o nim znów przypomnieć. Żeby go skończyć używałam go wyłącznie do olejowania choć długo się zastanawiałam czy się będzie nadawać. Spowodował ładny błysk na moich kłaczkach, więc krzywdy nie zrobił, był jakiś plus. Opakowanie na plus, odkręcane, dość wygodnie wylewa się olejek na dłonie. Zakrętka jest solidna. Nie wiem czy kupię ponownie, bo mam jakąś blokadę. Może kiedyś. Dzisiaj oceniam go za to jak nabłyszcza fajnie włosy.
  • 9 października 2022 o 12:15
    Męczący
    Swego czasu te olejki były mega popularne. Wykończyłam już trzecią, czy czwartą buteleczkę. Ogólnie jest to bardzo tani olejek, w miarę wspomaga porost (choć wcierki nieolejowe mam wrażenie, że lepiej sobie radzą), ale olej na skalpie to nie jest najprzyjemniejsza rzecz. Ciężko go potem domyć nawet przy zastosowaniu odżywki. Więcej go raczej nie kupię.
  • 25 września 2022 o 18:05
    Jest MOOOOOC!!!!
    Boski. Po prostu boski olejek. Nacieram nim skórę głowy przed każdym myciem. Zakładam na to foliowy czepek i chodzę w tym jakieś 2-3h (czasami dłużej - w zależności ile mam czasu). Zauważyłam że moja bardzo wymagająca skóra głowy go kocha. Mam bardzo problematyczna skórę głowy - przesusza się i łuszczy skóra a w efekcie bardzo przetłuszczają mi się włosy. Po tym olejku zauważyłam że wszystkie problemy zninknęły. Włosy zdecydowanie rzadziej myję a skóra głowy jest w świetnej kondycji. Co do porostu włosów nie zauważyłam spektakulatnycj efektów ale chyba za krótko go stosuje. Na pewno zostanie ze mną na zawsze. Polecam!!!!
    Zalety:
    • wolniej przetłuszczająca się skóra głowy
    • 0 łupieżu
    • 0 suchych skórek na głowie
    • Piękne i lśniące włosy
    • Fajna, rozgrzewająca formuła
    • Nie uczula
    • Tafla i błysk na włosach
    Wady:
    • nie zauważyłam porostu włosów (zbyt krótkie stosowanie - miesiąc).
  • 24 grudnia 2021 o 11:01
    no nie wiem...
    Kupiłam ten olejek bo włosów mam mało, cienkie, wypadające i ogólnie tandeta. Myślę sobie - trzeba pobudzać te włoski, nie ma na czekać. Ale słabo ten olejek sobie z tym radzi. Co prawda włosy mam po nim lśniące, takie gładziutkie ale to wszystko. Nie ma włosów gęściejszych ani mocniejszych, chyba jednak skończę na zabiegach mezoterapii na głowie bo już wyczerpałam wszystkie pomysły co zrobić żeby bylo chociaż trochę lepiej :-(
    Zalety:
    • włosy są lśniące i gładka
    Wady:
    • jak to cholerstwo wylać żeby nie pochlapać bluzki, spodni i podłogi? Przydałaby się jakaś pipeta albo malutka dziurka a nie otwór wielki jak nie wiem co