Bardzo lubię zabieg olejowania na moich średnioporowatych włosach. Daje im to naprawdę widoczny, śliczny efekt błysku i zdrowego wyglądu, a przy okazji powoduje niewiarygodną sypkość oraz miękkość. Zawsze też dojeżdżam tym olejem do samej skóry głowy, nakładając na nią jakieś resztki tego, co pozostało mi na dłoniach oraz wykonując krótki, kilkuminutowy masaż za pomocą opuszek palców czy przeznaczonego do tego masażera. Jakiś czas temu postanowiłam jednak zakupić olej, który ma być typowo przeznaczony właśnie do skóry głowy, tak aby ewentualnie wzmocnić porost nowych włosków, co ułatwi i przyśpieszy mi poziom ich zapuszczania. Przeglądając stronę jednej z popularnych drogerii internetowych natchnęłam się na propozycję od marki Green Pharmacy i nie myśląc zbyt długo, dodałam ją do koszyka, głównie z czystej ciekawości.
Według producenta, ma być to kosmetyk swoim składem nadający się do fryzury o średniej oraz wysokiej porowatości. Znajdziemy w nim olejek łopianowy oraz ekstrakt z czerwonej papryki, które wzmacniają strukturę włosów, działają pozytywnie na pobudzenie mikrokrążenia skóry głowy, dzięki czemu idealnie zwiększają porost czupryny, jednocześnie eliminując nadmierne przetłuszczanie się.
Kosmetyk dostajemy w spłaszczonej, wykonanej z ciemnego plastiku butelce. Umieszczono na niej etykietkę w odcieniu jasnego beżu, na której znajdziemy logo marki, grafikę roślinną, ale także nazwę produktu i jego podstawowe właściwości wraz z krótkim opisem i składem. Nie ma tutaj żadnego aplikatora, mamy jedynie zakrętkę w odcieniu intensywnej czerwieni. Sam olejek posiada ciemne zabarwienie, jest dosyć gęsty i ma bardzo subtelny zapach.
Kosmetyk był przeze mnie stosowany raz w tygodniu, wtedy, kiedy wykonywałam olejowanie całej długości włosów. Aplikowałam go za pomocą strzykawki na całą skórę głowy, tak aby dokładnie dostać się między czuprynę. Następnie wykonywałam kilkuminutowy masaż za pomocą przeznaczonego do tego masażera. Produkt ładnie siedzi na skórze, nie spływa, ale także nie powoduje uczucia szczypania czy swędzenia, nie podrażnia. Dodatkowo łatwo się go zmywa, nie osiada się na głowie i nie przetłuszcza jej. Jeżeli chodzi o efekty, to moim zdaniem regularność jest tutaj kluczem do sukcesu, a z jego wydajnością jak najbardziej jest to możliwe. Produkt sprawdza się świetnie jako dodatek przy zapuszczaniu fryzury. Po jego stosowaniu pojawiają się nowe baby hair, a sama skóra głowy dostaje dodatkową dawkę nawilżenia.
Dla mnie jest to kosmetyk na medal. Działa naprawdę dobrze, wspomaga proces zapuszczania włosów, a przy okazji ma fajny skład. Za taką cenę, czyli mniej niż 10 zł przy kwocie regularnej, jak najbardziej warto, tylko należy wiedzieć, jak go używać. Ja serdecznie polecam.
Zalety:
- Cena
- Skład
- Wspomaga proces zapuszczania włosów
- Nie przetłuszcza
- Nie podrażnia