Balsamy do ust

Vianek Odżywcza Pomadka Ochronna do Ust
Vianek Vianek Odżywcza Pomadka Ochronna do Ust VIA-1159

• 21 marca 2025 o 16:34
    Moja najmniej ulubiona pomadka od Vianek :(
    Vianek Seria Pomarańczowa, Odżywcza pomadka ochronna, niestety mnie zawiodła. Choć zawsze cenię wygląd pomadek Vianek, które na ustach prezentują się jak olejek, oraz uwielbiam ich funkcjonalne opakowania, które nie otwierają się same, na przykład w torebce, ta wersja nie spełniła moich oczekiwań. Zapach pomadki, przypominający mango, okazał się dla mnie nieprzyjemny, a jej smak – niestety – również był okropny. Jeśli chodzi o nawilżenie, to jest ono minimalne i szybko znika, co sprawia, że efekt nawilżonych ust jest bardzo krótkotrwały. Niestety, nie kupię jej ponownie.
    • Wygląd na ustach
    Wady:
    • Smak
    • Nawilżenie, odżywienie a w zasadzie brak
    • Dostępność
  • 14 października 2024 o 16:48
    Pomadki marki Vianek znam od lat i są jednymi z moich ulubionych, szczególnie jesienią i zimą, kiedy moje usta potrzebują intensywnej pielęgnacji. Lubię używać matowych pomadek, więc odżywienie i nawilżenie to obowiązkowy punkt mojej pielęgnacji, dodatkowo jesienna aura sprzyja wysuszaniu ust. Pomadka odżywcza z serii pomarańczowej bardzo dobrze sprawdza się na co dzień - wspaniałe nawilża, odżywia i przywraca ustom miękkość. Opakowanie Pomadka zapakowana jest w malutki kartonik o białej barwie z charakterystycznymi kwiatowymi motywami z malowanej wsi Zalipie. Wygląda pięknie, bardzo lubię grafiki ten marki. Na opakowaniu znajdują się informacje na temat produktu i głównych składników aktywnych. W środku znajduje się plastikowe opakowanie z wysuwanym sztyftem. Opakowanie również na białą barwę i piękne kwiatowe motywy w kolorze pomarańczowym, nad którymi góruje logo marki. Sztyft pozwala na szybkie i bezproblemowe wysuwanie. Pomadka Pomadka ma kolor jasnopomarańczowy i przyjemny kwiatowy zapach, który za każdym razem umilą mi aplikację. Gładko sumie po ustach pozostawiając ochronną warstwę. Jest trochę twarda, jednak pod wpływem ciepła skóry nieco się rozpuszcza. Ma świetny skład oparty na naturalnych masłach, olejach i ekstraktach. Pomadka wspaniałe nawilża usta, niweluje przesuszenia i suche skórki. Faktycznie systematycznie stosowana odżywia skórę i przywraca jej miękkość. Zapewnia optymalną pielęgnację, której potrzebują usta. Świetnie sprawdza się pod makijaż gdyż przygotowuje usta na kolorowe kosmetyki a dodatkowo zapewnia długotrwałe nawilżenie.Jest produktem wydajnym i posłuży na długie tygodnie. Na pewno wrócę do niej jeszcze nie raz. Plusy Piękny design Świetny skład Dobrze nawilża, wygładza i odżywia Wydajność Korzystna cena
  • 20 czerwca 2024 o 13:49
    Jedyne pomadki nawilżające, jakie kupuję.
    Odżywcza pomadka z firmy Vianek jest moją ulubioną. Zawsze mam jakąś przy sobie, używamy razem z Mężem. Długo nawilżaja, nie powoduje spierzchnięcia ust. Nie klei się, ma przyjemny zapach, ale nie jest mocno wyczuwalny. Nie barwi ust. Nie muszę co chwilę dosmarowywać, tak jak jest to przy innych pomadkach tego typu. Sprawdza się o każdej porze roku. Polecam.
    Zalety:
    • skuteczność
    AnaSky
    7 czerwca 2024 o 16:39
    Lekki zawód
    To moje pierwsze zetknięcie z pomadkami Vianka. Odżywcza pomadka ochronna z olejem z pestek moreli skusiła mnie właśnie morelą. Nie zawiodłam się, ma bardzo przyjemny, subtelny morelowy zapach. I kolor. Pomadka mieści się w klasycznym sztyfcie, który działa bez zarzutu. Trzeba jedynie uważać, by nie wysunąć pomadki nadmiernie podczas aplikacji - wówczas się złamie u podstawy. Podczas zakupu produkt jest dodatkowo zapakowany w kartonik. Sama pomadka nie jest ani za twarda, ani za miękka, aplikuje się ją komfortowo. Natychmiastowo nawilża usta i pozostawia na nich widoczną warstwę ochronną. Mam jednak wrażenie, że nie jest to ani nawilżenie ani odżywienie szczególnie długotrwałe - aplikacje ponawiam dość często. Cieszę się, że wypróbowałam, mam jeszcze zakupioną wersję malinową i z peelingiem, do tej raczej nie wrócę - znam wiele innych, lepiej sprawdzających się mi pomadek ochronnych.
  • 6 lutego 2024 o 15:10
    Coś mi nie po drodze z pomadkami Vianka
    Pomadka ma postać klasycznego sztyftu. Mieści on 4,6 g kosmetyku i należy go zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia. Mechanizm wysuwania działa bez zarzutu od początku użytkowania do samego końca. Zatyczka jest dobrze dopasowana do reszty opakowania i mocno przylega, więc nie ma ryzyka, że sama otworzy się w torebce. Całość została dodatkowo zapakowana w niewielki kartonik. Jeśli chodzi o zapach, można tutaj wyczuć morelę i brzoskwinię, jednak aromat jest dość subtelny. Szkoda, że nie jest bardziej "soczysty", apetyczny, ale w zasadzie nie mogę mu nic zarzucić. Sztyft jest pomarańczowy, na szczęście nie barwi ust, a zostawia jedynie dyskretny połysk. Ma jakby delikatnie olejkową konsystencję, mimo to jest bardzo lekka. W kontakcie ze skórą od razu zostawia optymalną ilość na ustach - nie trzeba czekać, aż się ogrzeje. Pomadka od razu po nałożeniu przywraca poczucie komfortu spierzchniętym ustom. Cudownie zmiękcza skórę oraz zapewnia jej solidną dawkę nawilżenia. Dzięki temu wargi natychmiastowo odzyskują dobry wygląd i kondycję. I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że te efekty są strasznie krótkotrwałe! Po niespełna godzinie usta znowu zaczynają pierzchnąć i domagać się kolejnej porcji kosmetyku. Z powodu lekkiej konsystencji produkt nie sprawdzi się także w starciu z czynnikami zewnętrznymi takimi jak wiatr czy mróz. Pomadka jest bardzo przyjemna w stosowaniu, niestety już nieco gorzej z jej działaniem. Sprawdzi się osobom z bezproblemową skórą ust, preferującym lekkie konsystencje pomadek. Ewentualnie można po nią sięgnąć wiosną czy latem, bo zimą nie podoła. Kiedyś miałam pomadkę z różowej serii i sytuacja była podobna... Niestety pomadki Vianka raczej nie są dla mnie.
    Zalety:
    • dobrze nawilża,
    • fantastycznie zmiękcza,
    • przynosi ustom ulgę,
    • łatwo się rozprowadza,
    • skład.
    Wady:
    • zbyt lekka konsystencja,
    • krótkotrwałe efekty,
    • nie radzi sobie z czynnikami zewnętrznymi,
    • wydajność.

Zobacz także inne Balsamy do ust