Kosmetyki antycellulitowe

Bielenda Slim Cellu Corrector, Skoncentrowane termoaktywne serum antycellulitowe `Węgiel + chili`

• 16 maja 2023 o 0:03
    Nie dla mnie płonący ty...k ;D
    Dostałam go w prezencie, jako wspomagacz moich ćwiczeń, więc nie był jedyną opcje ujędrniania skóry czy redukcji cellulitu (w moim przypadku wodnego). Stwierdziłam -a co mi tam,może nie będzie tak źle ;D.Na wstępie przestrzegam wrażliwców i osoby ze skłonnością do rozszerzających się naczynek, niestety może się nie sprawdzić, może też podrażnić i narobić bałaganu. W skrócie -konsystencja fajna,zwarta, nie leje się po palcach,ale nie jest to też masło,przyjemny zapach,kolor kawy z mlekiem bądź karmelu.Dlugo się nie wchłania. Wygodna miękka tuba,wizualnie można pomylić go z zbliżonymi działaniem balsamami Eveline. Na pewno nawilża i wygładza, tu jest ok. Dedykowany zdecydowanie osobom,które nie mają problemów z wyższą temperaturą,czy wrażliwą cienką skórą i po prostu lubią jak ich coś rozgrzeje ;). Ja się do tej grupy nie zaliczam,ale dość naiwnie podeszłam do tematu,z myślą,że moze to sprawdzi się u mnie. Nie jestem jednak w stanie wytrzymać tych płomieni pod skórą, w miejscach gdzie skóra jest cieńsza (np łydki),odnosiłam wrażenie,że naczynka się aktywują, a w tych które przypadkiem posmarowałam a zdecydowanie nie powinnam (jak przegub dłoni i niestety okolice intymne), to już po prostu bez krępacji czerwone plamy. Także w moim przypadku to preparat ewentualnie tylko na uda, brzuch i pupę.Używałam go tak dwa,trzy razy w tygodniu podczas zimowego okresu, zajęło mi to przeszło dwa miesiące żeby zużyć całe opakowanie, gdyby efekt mi odpowiadał,to daje tej tubce tak z miesiąc z hakiem. Łatwo się rozprowadza,dość szybko zaczyna rozgrzewać skórę,efekt ten trzyma się jakoś 20 do 30 minut. Czy zadział? Na ujędrnienie odrobinę, tak na 3, różnica byla,ale podparta i ćwiczeniami. Brzuch po ciąży już w 90% wrócił do normy,ale na lekkie zmarszczenia skóry przy schylaniu wpłynął w niewielkim stopniu. Na cellulit myślę,że tak na 4,ale na mój jednak najskuteczniej działa olejek z grejpfruta,Busajna, chłodzące żele, czy po prostu zimna woda i masaż. Czy wyszczupla? Yyy,nie wiem :D no jeśli rozgrzewanie dobrze działa nam na limfę to pewnie coś tam może ruszyć, można się kłócić czy po prostu wodę czy tłuszczyk, nie znam się na tym, podobnież rozgrzewające zabiegi potrafią cuda robić,ale tu to chyba pod jakąś folią mogłoby się to rzeczywiście sprawdzić. Nie przekonam się bo naczynka i wrażliwa skóra,ale szczerze powiedziawszy to nawet nie mam z czego ;], ćwiczenia stosuje raczej w celu poprawy kondycji i wzmocnienia mięśni,głównie pleców np planki,pilates czy po prostu joga i trekking za 4 latkiem ;p. W ogólnym odczuciu jest dla mnie to produkt na 4,bo coś robi w tej skórze, coś tam pobudza,na tyle żeby ruszyć limfę, ale po prostu nie jest dla mnie.
    Zalety:
    • Wygładza,nawilża,odrobinę ujędrnia skórę. Odżywienie jest optymalne. Szybko się wchłania. Kremowa konsystencja,nie ściąga skóry. Cellulit przy regularnym stosowaniu redukuje tak na 4.
    Wady:
    • Nie mam pewności czy to wyszczuplanie to odrobinę nie przesada,ale możliwe że solidne rozgrzewanie skóry pomoże pozbyć się np nadmiaru wody i poprawia krążenie. Zdecydowanie za mocny efekt rozgrzania przy skórach cienkich,delikatnych i wrażliwych a na pewno przy tych naczyniowych. Trzeba uważać żeby bardzo wrażliwe miejsca przypadkiem nie posmarować bo może podrażnić skórę.
  • 4 lutego 2020 o 14:23
    Ogień
    Używa od:próbka
    Opakowanie i skład węgla z chilli przyciągnęła moją uwagę. Pierwsza próba była po dość długiej kąpieli czego nie polecam bo myślałam że moje uda spłoną, nawet zimna woda nie pomogła. Druga próba równie nieudana gdyż pół nocy rozbierałam się że wszystkiego. Konsystencja jest fajna, wydajna i dobrze się wchłaniająca. Niestety ilość kapsaicyny nie dla mnie. Jeżeli ktoś odporny na grzanie to polecam połączyć go z ćwiczeniami, myślę że jest moc i efekt wyszczuplania gwarantowany.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Opakowania
    • Dobrze się wchłania
    Wady:
    • Bardzo mocno grzeje
  • 3 stycznia 2020 o 22:52
    Balsam z piekła rodem
    Balsam tylko dla wytrwałych. Chilli daje kopa. Ja dla podkręcania efektu wcierałam go szorstką gąbką ;-) Oprócz uczucia silnego rozgrzania nie zauważyłam żadnych innych efektów. Antycellulitowy? Bujda. Wyszczuplić też raczej nie wyszczuplił. + przyjemny zapach - za wydajność. Szybko się zużywa. - za opakowanie! Strasznie uprzykrzające życie. Zamknięcie cieżko się zamykało, nie chciało się 'odkliknąć' - za dostępność, musiałam kupić go przez neta bo w żadnej stacjonarnej drogerii nie jest dostępny Trudno, szukam dalej.
  • 1 grudnia 2019 o 17:21
    Pomocna rzecz przy regularnych wiczeniach i diecie
    Sera i kremy antycellulitowe od jakiegoś czasu są stałym elementem w mojej pielęgnacji. Wypróbowałam już sporo i wiem czego oczekuję od tego typu produktów. Oczywiście nie nastawiam się na cudowne właściwości tych produktów – nie oszukujmy się, bez ćwiczeń i diety same niewiele pomogą. To serum kupiłam w bardzo korzystnej promocji jakiś czas temu wraz z dwoma innymi wariantami. Wersja z papryczką chilli od razu mnie zaintrygował i od niej zaczęłam testowanie. Po zużyciu opakowania mogę napisać, że to całkiem dobry produkt wspomagający, jednak nie do końca zgodny z opisem producenta w moim przypadku. Dlaczego? Poczytajcie. OPAKOWANIE Opakowanie prezentuje się elegancko i schludnie. Połączenie czerni czerwieni, bieli i złota daje ciekawy efekt graficzny. Mamy tutaj nazwę serii i produktu oraz wypunktowane najważniejsze cechy kosmetyku wraz z procentową prezentują efektów jakie możemy uzyskać. Opakowanie tego specyfiku to tuba wykonana z miękkiego materiału, dzięki czemu wydobycie go z niej nie jest żadnym problemem. Opakowanie pozwala na wygodne i szybkie stosowanie, idealne podczas porannej czy wieczornej pielęgnacji. Pod koniec można je spokojnie rozciąć i zużyć kosmetyk do końca. Podoba mi się opis produktu z wyraźnie zaznaczonymi cechami składników aktywnych i jego rozmieszczanie sprawiające, że łatwo odnaleźć interesujące informacje. SERUM Serum ma formę lekkiego balsamu o żółtawo-pomarańczowej barwie. To produkt o ładnym zapachu, który umila mi jego stosowanie. Zapach jest świeży, energetyzujący, idealny na początek dnia. Stosuję je rano i wieczorem w połączeniu z masażem. Rozsmarowuję je w wybranych miejscach aż do wchłonięcia. Producent obiecuje efekt rozgrzewający po kilku minutach po aplikacji. Niestety u mnie wystąpił tylko przy pierwszej aplikacji i to bardzo deliaktnie, potem niestety już się nie pojawił. Ta obietnica producenta niestety nie została spełniona. Wchłania się raczej wolno i musimy zarezerwować sobie chwilę na jego stosowanie. Mogę stwierdzić, że całkiem dobrze nawilża skórę, sprawia, że jest miękka i delikatna w dotyku. Co do efektów – jako, że to serum antycellulitowe – skóra jest bardziej napięta i sprężysta już po aplikacji produktu, więc z pewnością działa wygładzająco i przynajmniej daje uczucie poprawy wyglądu skóry, choć na efekty trzeba poczekać. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę wyglądu skory, stała się bardziej jędrna i gładka (choć zaznaczam, że nie mam większych problemów z cellulitem a serum stosuję raczej jako formę prewencji). Włączając dietę i sport można osiągnąć z jego pomocą dobre efekty, jednak samo serum nie pozwoli nam raczej na uzyskanie wymarzonej skóry wolnej od niedoskonałości w postaci cellulitu. Nie zauważyłam efektu wyszczuplenia, ale nawet na tą cudowną właściwość nie liczyłam (raczej to obietnica z kategorii tych, które można włożyć między bajki). Wydajność w normie – mi wystarczyło na nieco ponad 3 tygodnie stosowania dwa razy dziennie. Czasem w miarę możliwości stosowałam go w formie body wrappingu w połączeniu z ćwiczeniami. PLUSY: + całkiem ładne opakowanie + przyjemny zapach + aksamitna konsystencja + świetne nawilżenie skóry + dobra wydajność + stosunkowo dobra cena MINUSY - nie zaobserwowałam efektu termicznego
  • 28 stycznia 2019 o 20:13
    Bez szału
    Produkt kupiłam, gdyż zaintrygowało mnie połączenie węgla i chili. Balsam jest gęsty, ale dobrze się wchłania. Mocno rozgrzewa skórę, dlatego stosowałam go tylko na noc i to w zimie. Przy regularnym używaniu ładnie wygładzał skórę, zmniejszał widoczność cellulitu. Miał dość specyficzny zapach, który nie każdemu przypasnie do gustu, ale też nie przeszkadza.
    Zalety:
    • dobre wchłanianie
    • wygładzenie cellulitu przy regularnym używaniu