Olejki do ciała

Esent Masło kokosowe nierafinowane do zastosowań kosmetycznych

• 16 stycznia 2022 o 14:43
    Cudowne
    Bardzo lubię kosmetyki na bazie oleju kokosowego. Te masełko jest dla mnie dosłownie cudowne. Zapach ma wyrazisty, kokosowy. Pachnie można powiedzieć jak wiórki kokosowe a nawet przyjemniej. Masło jest nierafinowane. W warunkach domowych robi się miękkie i nie ma problemu z nakładaniem. Jednak, gdy jest chłodniej robi się twarde. Jednak to jest normalna cecha oleju kokosowego. Masło dobrze rozprowadza się na skórze. Olej kokosowy jest wg. mnie najbardziej naturalnym składnikiem o szerokim wachlarzu pozytywnych efektów oraz zastosowań w kosmetyce. Uwielbiam wszystko co jest na bazie oleju kokosowego. Kto nie próbował zachęcam, gdyż na prawdę zobaczycie odmienioną skórę. Masło kokosowe niesamowicie nawilża. Jak to masełko trzeba chwilę odczekać, żeby się wchłonęło, gdyż na początku ciało jest naoliwione i troszkę tłuste. Jednak szybko się wchłania i daje niesamowite efekty. Jednym z tych efektów jest to, że podrażnienia bardzo szybko regenerują się.
    Zalety:
    • Skład
    • Jakość
    • Ogromne efekty
    • Bardzo dobre nawilżenie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 7 lutego 2018 o 18:11
    Dla wrażliwców
    Bardzo rzadko używam już drogeryjnych balsamów do ciała, jestem alergikiem i często kończy się to wysypką i podrażnieniem, poza tym efekt zazwyczaj jest taki sobie. Używanie w zamian naturalnych maseł jak kokosowe czy olei jest po prostu tańsze a mają one więcej zastosowań. Po 1 - jako balsam do ciała, nakładam go na wilgotną skórę po kąpieli, skóra jest gładka, nawilżona a jakiekolwiek ranki szybciej się goją, podrażnienia są złagodzone. Po 2 - pod krem do twarzy sprawdza się nieżle, ale na tą porę roku jest dla mnie za słaby (używam oleju z avocado pół na pół z maceratem a na to jeszcze np odrobinę dermosanu). AKTUALIZUJAC-regularnie stosowany na dzień zaczął mnie zapychac, stosowany na noc, głównie pod oczy, w strefie suchej, na usta sprawdził się znakomicie. Moja mieszana cera bywa jednak mocno kapryśna przy dziennych olejkach itp. po 3 - używam go do masek do włosów, w tym wypadku działanie jest dyskusyjne, to jest olej wnikający więc włosy raczej poprawiają po nim strukturę ale nie błyszczą się np bardziej, zawsze więc mieszam go np z arganem, avocado, nawilzaczem i stosuje srednio raz w tygodniu na wlosy. Farbowane wlosy na koncach w szczegolnosci kiedy uzywamy go samego mogą się spuszyć. Po 4 - robi mi czasem za wcierkę kiedy skóra głowy jest podrażniona, przynosi to ulgę i wzmacnia włosy. Po 5 jako krem do rąk i ust np na wiosnę, lato też się nadaje, ale zimą jest dla mnie za mało treściwy. Zapachu nie ma i jest bardzo wydajny, zużywam go już któryś miesiąc.
    Zalety:
    • wszechstronność
    • naturalność
    Wady:
    • kiedy jesteśmy w 1/4 opakowania to trzeba już tylko lyżeczką, ręki się tam nie wciśnie :)