Balsamy do ciała

Soap Szop Balsam `Yen`

• 19 marca 2024 o 22:36
    Ciekawy ale nie wrócę do niego
    Moja skóra jest sucha i nie lubi się lepić, przez co znalezienie idealnego kosmetyku nawilżającego jest dla mnie naprawdę trudne. Balsam kupiłam pod wpływem chwili, jako dodatek do szamponów z tej samej serii. Skoro szampon jest taki wspaniały, to pewnie mus też będzie... Mus jest musem- puszystym jak podrasowany spulchniacza mi serek do smarowania. Podczas rozsmarowywania zamienia się w olejek i pozostawia właśnie to znienawidzone przeze mnie uczucie oleju na skórze. Szkoda wielka ale może działa cuda? Nie działa. Skóra nie była nawilżona powyżej przeciętnej, którą można osiągnąć każdym innym masłem do ciała. No i zapach.... mnie jakoś nie drażnił, bo węch mam absolutnie w zaniku ale mąż i dzieci stwierdzili, że śmierdzę chemicznie. Używałam tylko, gdy nikt nie miał w planach mnie wąchać, przez co po kilku miesiącach takiego sporadycznego użycia balsam zmienił kolor i zjęłczał. I wtedy śmierdział już okrutnie. Myślę, że ważnym jest aby móc go wcześniej obwąchac- co nie wydaje się niemozliwe, bo firma pojawia się bardzo często na przeróżnych targach kosmetycznych. Ja bym zniosła ten dyskusyjny zapach ale uczucie oleju już niekoniecznie.
  • 13 stycznia 2022 o 22:50
    Boski
    No no... Pierwszy taki mój balsam i chcę więcej. Co mnie uderzyło po otwarciu słoiczka? No oczywiście, że przepiękny zapach. Od razu pomyślałam "Matko, czemu ten słoiczek taki mały". Jak nie lubię tłustych konsystencji na ciele, bo jestem z tych, co balsam ma szybko wsiąkać, tak przy tym balsamie wrzuciłam na luz. Chodzi mi o to, że bardzo przyjemnie się go wsmarowuje i aż chce się to robić dłużej, spokojniej, wyciszyć się przy tym i po prostu cieszyć się chwilą. Producent zaleca aby połączyć go z wodą gdy nie chcemy aby był taki tłusty, ale ja nawet nie chciałam tego robić. Taki ten balsam przyjemny, że ta tłusta warstwa mi nie przeszkadzała. Oczywiście jakiś czas odczekałam, zanim założyłam pidżamę itp.. A jak skóra pachnie... Matko kochana, sztos!
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
    Wady:
    • Mógłby być tańszy z taką małą pojemnością
  • 24 marca 2021 o 23:56
    Ukochany!!!
    Konto na Wizażu założyłam specjalnie aby dodać opinię kilku produktom, bez których nie mogę żyć ;P ten balsam jest jednym z nich. Piękny zapach, długo utrzymujący się na skórze, fajna konsystencja, naturalny skład, opakowanie na duży plus. Kocham zapach bzu, a szczególnie mało jest go w kosmetykach. Uwielbiam Wiedźmina i kupiłam go w ciemno, bez zastanowienia jak tylko zobaczyłam opakowanie ;) nie zawiodłam się. Jedynie cena mogłaby być troszkę niższa.
  • 10 lutego 2021 o 23:25
    Zimny truposz i dom pogrzebowy
    Najdroższy mus do ciała jaki przyszło mi używać. Zachwyty, achy i ochy wręcz zmusiły mnie do przetestowania magicznego zapachu, a że twórczość Sapkowskiego lubię i szanuje , czułam się wywołana do tablicy. I się zawiodłam. Plus za naturalny skład, i szklany słoik. Za bajeczna szare graficzną i konsystencje - puszysty mus, który w kontakcie ze skóra zmienia się w olejek, to też jest magiczne. I na tym magia się kończy. Po pierwszym kontakcie z zapachem byłam lekko w szoku... Zimny truposz w domu pogrzebowym. Zapach dokładnie taki. Myślę sobie , ze to nie możliwe, zapach musi być piękny skoro tyle osób zachwyca. Wysmarowana od stop do głowy poszłam do łóżka do mojego męża.. Ten zaniuchał, zaśmiał pod nosem i cicho pyta czy miałam spotkanie z trupem czy grzebalam w szafie starszej pani... To mnie utwierdziło w przekonaniu że zapach nie jest wcale tak piękny jak mogłoby się wydawać... Nie stosuje regularnie, dlatego nie mogę stwierdzić jednoznacznie czy wpływa na wygląd skóry ale... Po jednorazowych aplikacjach, po za tlustoscia która zostaje na skórze i nie jest zbyt konfortowa.. Rano skóra wygląda dokładnie tak jak przed aplikacja, czyli jest sucha, pokryta białymi skorkami i nieprzyjemnie swędzi. Po za tym że zmuszona jestem męczyć się z tym balsamem jak męża nie ma w domu, później męczyć się z jego zapachem, który czuć na ubraniach, poscieli i wręcz wszędzie z czym mus miał kontakt... To jeszcze mecze się z nieprzyjemnym lepkim i tłustym ciałem. Ja nie zachwalam, nie polecam, a wręcz opowiadam koleżankom o bajeczny zapachu domu pogrzebowego w pięknej szafie graficznej.
  • 6 stycznia 2021 o 18:09
    mega
    Balsam jest mega wydajny, Mus bardzo łatwo rozprowadzić po skórze, zwłaszcza lekko wilgotnej - wtedy natura olejowa się rozrzedza i łatwiej wmasować w skórę produkt, dodatkowo się go mniej zużywa przy takim samym efekcie nawilżenia. Skóra chętnie wpija mus, staje się nawilżona, gładka, pozostaje na niej warstewka tłusta, ale nie tłuszcząca piżamy i pościeli. Skóra staje się jedwabista, gładka, cena jest ok.
    Zalety: